Live Nelvik

- Jeg er en stolt flaskemamma!

TV-profil Live Nelvik (37) tar et oppgjør med ammepresset.

LIVE NELVIK: Den profilerte TV-profilen slår et slag for de som føler på ammepresset. Hun har selv ikke ammet sine tre døtre. Her fra Aschehougs hagefest i 2018. FOTO: Heiko Junge / NTB
LIVE NELVIK: Den profilerte TV-profilen slår et slag for de som føler på ammepresset. Hun har selv ikke ammet sine tre døtre. Her fra Aschehougs hagefest i 2018. FOTO: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I et innlegg på Instagram-profilen sin, publisert mandag formiddag, har den populære NRK-programlederen Live Nelvik (37) lagt ut en post, som på bare noen timer har et skapt voldsomt engasjement.

«Til dere som ønsker å amme, men ikke får det til: JEG ER EN STOLT FLASKEMAMMA! (Til 3)», skriver Live, og har også lagt ved tre skjermdump av en VG-artikkel som ble publisert mandag morgen.

VG-saken handler om ammepress, og er tydelig inspirert av den amerikanske modellen Chrissy Teigens innlegg på sosiale medier om å normalisere morsmelkerstatning. Teigens innlegg ble publisert søndag kveld.

– Det er ikke det at jeg er imot amming, men for dem som ikke får det til, presenteres det ikke noe alternativ. Jeg vil gjerne være et flaskeforbilde. (...) På barselhotellet hadde de ikke engang flasker som et alternativ. Det var først da jeg sjokkert sa at mannen min kom til å ordne det, at sykepleieren mange timer senere kom med noen flasker hun «tilfeldigvis fant», sier Live Nelvik til VG.

- Hjelper at flere deler slike historier

Det er ikke første gang Live Nelvik taler flaskemammaenes sak, og i en kronikk publisert på VG i 2018 rettet hun også fokus mot ammepresset.

«Jeg kommer fra en familie der vi ikke har noen tradisjon for å amme. Ikke fordi vi ikke vil, men fordi de puppene vi fikk utdelt ikke egner seg til noe mer enn en skikkelig kløft på et julebord», innleder Live saken med - som har fått tittelen «Rekk opp hånden de som ikke ammer, liksom».

Og det er tydelig at Lives flaskemamma-innlegg publisert på Instagram engasjerer positivt, og at mange kjenner seg igjen når det kommer til ammepresset.

Fastlege og samfunnsdebattant Kaveh Rashidi (32) hyller Live for innlegget:

«Haaaleeeluuujaaaa!!! (Hilsen helsestasjonslege som hver uke møter deppa mødre som mister så mye av energien og overskuddet til ungen fordi de opplever alt annet enn fullamming som å være mislykka mødre)», skriver han i kommentarfeltet.

En av Lives mange Instagram-følgere skriver:

«Takk! Hjelper at flere deler slike historier, sånn at man føler litt mindre på at man ikke helt fikk til ammingen».

Live Nelvik er gift med Radioresepsjonen-stjernen Tore Sagen (40), og sammen har de døtrene Liv (7), Elsa (4) og Ingrid (2).

Live Nelvik har foreløpig ikke besvart KKs henvendelse om en kommentar til saken.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer