Live Nelvik

- Jeg er en stolt flaskemamma!

TV-profil Live Nelvik (37) tar et oppgjør med ammepresset.

LIVE NELVIK: Den profilerte TV-profilen slår et slag for de som føler på ammepresset. Hun har selv ikke ammet sine tre døtre. Her fra Aschehougs hagefest i 2018. FOTO: Heiko Junge / NTB
LIVE NELVIK: Den profilerte TV-profilen slår et slag for de som føler på ammepresset. Hun har selv ikke ammet sine tre døtre. Her fra Aschehougs hagefest i 2018. FOTO: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I et innlegg på Instagram-profilen sin, publisert mandag formiddag, har den populære NRK-programlederen Live Nelvik (37) lagt ut en post, som på bare noen timer har et skapt voldsomt engasjement.

«Til dere som ønsker å amme, men ikke får det til: JEG ER EN STOLT FLASKEMAMMA! (Til 3)», skriver Live, og har også lagt ved tre skjermdump av en VG-artikkel som ble publisert mandag morgen.

VG-saken handler om ammepress, og er tydelig inspirert av den amerikanske modellen Chrissy Teigens innlegg på sosiale medier om å normalisere morsmelkerstatning. Teigens innlegg ble publisert søndag kveld.

– Det er ikke det at jeg er imot amming, men for dem som ikke får det til, presenteres det ikke noe alternativ. Jeg vil gjerne være et flaskeforbilde. (...) På barselhotellet hadde de ikke engang flasker som et alternativ. Det var først da jeg sjokkert sa at mannen min kom til å ordne det, at sykepleieren mange timer senere kom med noen flasker hun «tilfeldigvis fant», sier Live Nelvik til VG.

- Hjelper at flere deler slike historier

Det er ikke første gang Live Nelvik taler flaskemammaenes sak, og i en kronikk publisert på VG i 2018 rettet hun også fokus mot ammepresset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer