Iman Meskini «71 grader nord»:

- Jeg er et skikkelig konkurransemenneske, og der andre hauser seg opp, blir jeg stille og fokusert

SKAM-stjernen Iman Meskini (21) viser råskap i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis».

JENTER PÅ TUR: Tidligere SKAM-skuespiller Iman Meskini, journalist Guro Fostervold Tvedten og snowboardkjører Silje Norendal er med i årets utgave av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». FOTO: TVNorge
JENTER PÅ TUR: Tidligere SKAM-skuespiller Iman Meskini, journalist Guro Fostervold Tvedten og snowboardkjører Silje Norendal er med i årets utgave av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». FOTO: TVNorge Vis mer
Publisert

Det norske TV-publikum blir aldri lei av å se kjendisene gjøre ting de ikke kan - og spesielt ikke i naturskjønne omgivelser.

«71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» er inne i sin tiende sesong, og denne gangen skal blant andre Iman Meskini (21), kjent fra rollen som Sana i NRK-serien SKAM, vise hva hun er god for.

Vi har tatt en prat med den tøffe 21-åringen, som i 2018 avtjente førstegangstjenesten i militæret. Hun var blant annet avdelingstillitsvalgt i Luftforsvaret.

- Det er veldig vanskelig å beskrive opplevelsen jeg hadde på «71 grader nord» med én følelse - det var alt! Det var gøy, det var slitsomt og det var stressende.

- Hva var det som var slitsomt?

- Det som var slitsomt var mye av det fysiske. Man bærer tungt og man går langt. Men da får man jo også utfordret seg selv - både fysisk og psykisk. Sekken vi bærer på er jo helt forferdelig. Jeg føler at uansett hvor godt trent du er før du blir med på «71 grader nord», så kommer den sekken med 20 ekstra kilo på uansett, og da blir alt ekstra tungt og fælt, sier hun til KK.

VAKRE OMGIVELSER: En av grunnene til at Iman Meskini sa ja til å være med på «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» var for å oppleve mer av Norge - hun ble ikke skuffa. FOTO: Bård Basberg // TVNorge
VAKRE OMGIVELSER: En av grunnene til at Iman Meskini sa ja til å være med på «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» var for å oppleve mer av Norge - hun ble ikke skuffa. FOTO: Bård Basberg // TVNorge Vis mer

LES OGSÅ: Ser du ikke resultater av den harde treningen din?

- Jeg har ett mål - og det er å vinne

Hun innrømmer at hun har et sterkt konkurranseinstinkt.

- Jeg er et skikkelig konkurransemenneske, men jeg er heldigvis sånn at når jeg er i skikkelig konkurransemodus så blir jeg stille og fokusert. Man må jo også forholde seg til andre menneskers konkurranseinstinkt. Andre har kanskje en tendens til å hause seg opp når konkurranseinstinktet kommer, og da er det jo fare for at det fort blir diskusjoner. Det er ikke det man trenger når man skal fokusere, men akkurat der og da er jeg heldigvis satt sammen sånn at jeg blir stille og fokusert. Da har jeg ett mål - og det er å vinne, sier hun med selvsikker røst.

- Hvem var dine sterkeste konkurrenter?

- Jeg valgte meg aldri ut noen spesifikke konkurrenter, for jeg har alltid tenkt at man vet aldri hvordan personene egentlig er. Den man minst tror kan vinne, kan vise seg å komme kjempelangt. Fordi det ikke nødvendigvis har med din fysiske styrke å gjøre, eller om du ser sterk ut fra før av, det handler om hvordan sterk du er i hodet. Og det kan man jo ikke se på folk, hva de har i hodet fra før av.

I tillegg til Iman består årets gruppe av kjendisprofilene Silje Norendal, tidligere langrennsløper Thomas Alsgaard, «Ullared»-profil Ola-Conny Wallgren, tidligere fotballspiller Jahn Ivar «Mini» Jakobsen, journalist Guro Fostervold Tvedten, artist og skuespiller Mia Gundersen, influenser Vita Mashadi, komiker Yousef Hadaoui og radioprogramleder Niklas Baarli.

Til KK forteller Iman at hun underveis i deltakelsen knyttet nære bånd til samtlige av konkurrentene, fordi man blir så sammensveiset over tid. Men Iman fikk et spesielt forhold til Guro Fostervold Tvedten (44).

- Jeg delte sovepose med Guro en natt vi trodde vi skulle fryse i hjel, og den opplevelsen der gjorde at vi kom veldig nære hverandre, minnes hun.

AKTIV GJENG: Iman Meskini med «71 grader nord»-konkurrentene Niklas Baarli, Mia Gundersen, Thomas Alsgaard og Ola-Conny Wallgren. FOTO: Bård Basberg // TVNorge
AKTIV GJENG: Iman Meskini med «71 grader nord»-konkurrentene Niklas Baarli, Mia Gundersen, Thomas Alsgaard og Ola-Conny Wallgren. FOTO: Bård Basberg // TVNorge Vis mer

LES OGSÅ: Vi oppfylte klatredrømmen til den supersporty dama Reidun (87)

- Når du er langt nede må du minne deg selv på hva du vil med dette

Noe av det råeste og mest spektakulære Iman opplevde under deltakelsen var å bestige høyder, men hun innrømmer at hun enkelte ganger var så langt nede at hun måtte stille seg selv spørsmålet: «hvorfor sa jeg ja til dette her igjen?».

- De tankene der kommer jo når man er langt nede og veldig sliten. Man vet at man skal sove i telt, man har ikke dusjet på mange dager, og det er da tanken slår en om at det hadde vært digg å være hjemme..

- Hvordan kom du deg opp igjen da du var langt nede?

- Da må du tilbake til hvorfor du sa ja til å bli med, og minne deg selv på hva du vil med dette. For meg handlet det om at Norge er så utrolig vakkert, og at jeg ville oppleve mest mulig - og for å oppleve mest mulig må du komme deg opp igjen. Man kan ikke gi seg.

- Er den norske naturen så vakker som vi tror den er?

- Den er enda vakrere!

10. RUNDE: I «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» kjemper kjendisene seg fra Lindesnes i sør til Nordkapp i nord. Her er gjengen vi får se i årets sesong. Programleder er Tom Stiansen. FOTO: TVNorge
10. RUNDE: I «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» kjemper kjendisene seg fra Lindesnes i sør til Nordkapp i nord. Her er gjengen vi får se i årets sesong. Programleder er Tom Stiansen. FOTO: TVNorge Vis mer

«71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» har premiere på TVNorge torsdag 7. mars klokken 20.30.

LES OGSÅ: Vi ble med artist Alexandra Joner på trening. Se video hvor hun viser deg sine fire favorittøvelser!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer