Helena Christensen:

- Jeg er evig takknemlig for å ha min kjære farmor her fremdeles, men likevel har jeg alltid trodd at jeg skulle få ha henne enda litt til

Supermodell Helena Christensen med rørende hyllest til sin døende farmor.

HELENA CHRISTENSEN: Den danske supermodellen delte meget personlige innlegg på sosiale medier. Foto: NTB Scanpix
HELENA CHRISTENSEN: Den danske supermodellen delte meget personlige innlegg på sosiale medier. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den danske supermodellen og fotografen Helena Christensen (48) delte i begynnelsen av november et svært personlig innlegg på sin offisielle Instagram-konto, hvor hun hyller sin døende farmor Ketty Christensen.

Hun har tidligere gitt uttrykk for å ha en svært nært forhold til farmoren, som nå er blitt 100 år, og har ifølge danske BT sagt at hun håper farmoren blir 150 år - for én må jo være den første.

Men nå ser det altså ut til at livet er på vei til å ebbe ut for Helenas farmor. I innlegget forteller hun at det bare er snakk om dager eller uker igjen.

«Da sønnen min ble født lå jeg rolig ved siden av ham på sykehuset og hørte på hans aller første åndedrag helt til jeg falt i søvn, og så kunne jeg våkne opp igjen og lytte videre. Nå er jeg på sykehuset og lytter til min farmors åndedrag. Forhåpentligvis er hun sammen med oss i noen flere dager eller uker.. Jeg blir ved hennes side i natt, slik at jeg kan være nær henne, lytte til henne og se på hennes vakre ansikt. Jeg vet at hun er 100 år, og jeg er evig takknemlig for å ha min kjære farmor her fremdeles, men likevel har jeg alltid trodd at jeg skulle få ha henne enda litt til».

LES OGSÅ: Madeline (18) har Downs syndrom - nå er hun modell under New York Fashion Week

- Disse minnene la selve grunnlaget for barndommen min

I et annet innlegg Helena har postet på Instagram-profilen sin forteller hun om lykkelige dager på besøk hos farmor Ketty og farfar Karl Emil på hytten i Nord-Danmark.

«De la så mye kjærlighet i alt det vi opplevde sammen, som for eksempel å plukke blomster, mate dyrene på gården, sykle til stranden, våkne opp til lyden av gjøkuret og lukten av nylaget kaffe på hytten deres i Nord-Danmark. Å bønnfalle farmor om et stykke med eplepai som lå til avkjøling i vinduskarmen eller høre på farfar fortelle historier mens han organsierte verktøyet sitt. (...) Disse minnene la selve grunnlaget for barndommen min, og har på så mange måter gjort meg til den jeg er i dag».

LES OGSÅ: Hviler det en forbannelse over fyrstefamilien av Monaco?

Fra supermodell til fotograf

Helena Christensen ble født i København i 1968, og har dansk far og peruansk mor. I 1986 vant hun Miss Universe Danmark, og etter det dro hun til motehovedstaden Paris for å følge modelldrømmen. Hun gjorde stor suksess og har blant annet vært Victoria's Secret-engel, prydet forsidene til de internasjonale magasinene Vogue, Elle og Harper’s Bazaar, og i 1991 spilte hun i musikkvideoen til Chris Isaaks berømte låt «Wicked Game» - som siden ble hyllet som MTV's «Sexiest Video of All-Time». Selv har hun uttalt at hun aldri har følt seg sexy.

I dag er Helena en av verdens mest kjente skandinaviske modeller, og etter at hun de siste årene har lagt modellkarrieren delvis på hylla, har hun fulgt fotografdrømmen - en interesse hun hadde lenge før hun ble modell.

Men for Helena Christensen-fans var det ekstra gledelig å oppdage at Helena Christensen var en av de tidligere supermodellene som Donatella Versace (62) hadde plukket ut til å avslutte den legendariske Versace-visningen under moteuken i Milano i høst. Side om side med Carla Bruni (49), Claudia Schiffer (47), Naomi Campbell (47) og Cindy Crawford (51) kastet Helena Christensen glans i metallisk gullkjole signert Versace.

Helena har sønnen Mingus Lucien Reedus (18) med ekskjæresten Norman Reedus (48), som hun var sammen med fra 1998-2003.

LES OGSÅ: Hvem myrdet motekongen Gianni Versace?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer