Tyra Banks

- Jeg er fremdeles veldig redd for henne!

Supermodell Tyra Banks innrømmer at hun har et anstrengt forhold til kollega Naomi Campbell.

TYRA BANKS: Supermodell Tyra Banks (t.v.) åpnet opp om den offentlige feiden hun har hatt med modellkollega Naomi Campbell (t.h.) under «Skavlan». Foto: NTB Scanpix
TYRA BANKS: Supermodell Tyra Banks (t.v.) åpnet opp om den offentlige feiden hun har hatt med modellkollega Naomi Campbell (t.h.) under «Skavlan». Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I midten av oktober hadde den norske talkshow-verten Fredrik Skavlan (50) fått storfint besøk i «Skavlan»-studio (som riktignok er midlertidig forflyttet til New York) av den amerikanske supermodellen Tyra Banks (42) og hennes norske samboer Erik Asla (52)Se hele Skavlan-intervjuet på NRK.no.

Skjønnheten fra Inglewood i California startet modellkarrieren allerede som 15-åring, men avslører at hun underveis i sin nå 27 år lange karriere har opplevd både opp- og nedturer. Blant annet har hun hatt en årelang feide med den mørke supermodellen Naomi Campbell (46), og innrømmer overfor Skavlan at hun fremdeles er redd for Campbell - til tross for at de to har skværet opp. 

- De første seks byråene jeg var i kontakt med sa alle sammen «nei», «nei», «nei». Den syvende sa «ja». «Du er ikke så fotogen så vi plasserer deg på catwalken. Det blir din karriere». Men da jeg kom til Paris ble det veldig vanskelig. Jeg gjorde det veldig bra veldig fort, men da sa bransjen: «Pass på, Naomi Campbell for her kommer Tyra Banks! Så bare vent, her kommer en ungjente som vil ta din plass». Det var veldig urettferdig for henne for de andre modellene var ikke mørke.. Det var ikke som om de sa til Kate Moss, som kom samtidig med meg: «Pass på, Christy Turlington! Denne jenta har kinnbein som er høyere enn dine!». Ingen sa det. 

- Det var ikke realt gjort overfor Naomi Campbell, men reaksjonene hennes... Jeg er fremdeles veldig redd for henne.. Jeg vil ikke grave for mye i fortiden, men det var veldig vanskelig. Jeg har aldri vært så langt nede som jeg var da. Jeg støtter ikke reaksjonen og handlingene hennes, men jeg forstår henne. Verden sa: «Vi skal ta fra deg pengene og berømmelsen. Det kommer en ny aktør». Det er alvorlig. Hun reagerte sterkt, men jeg skjønner hvor det kommer fra, forklarte hun til Skavlan.

Erik Asla la ut et bilde på Instagram fra studio da han og samboeren Tyra Banks gjestet Skavlan i midten av oktober:

- Da hun ba om tilgivelse gråt jeg som et barn

Hun forteller videre at de to altså har skværet opp - i en episode av sitt eget talkshow «The Tyra Banks show» (som gikk på amerikansk TV fra 2005 - 2010).

- Hun var med, og vi satt der i en hel time. Jeg spurte henne hvorfor. Hun hevdet at det ikke hadde skjedd, men i en reklamepause ba hun om tilgivelse. Jeg gråt som et barn. Å høre det etter så mange år med smerte og offentlige skriverier.. Jeg måtte bytte modellbyråer på grunn av henne. Mamma sluttet i jobben sin for å ta seg av meg. Å få den unnskyldningen, det betydde mye for meg. Hun aner ikke hvor viktig det var. Takk, Naomi! avslutter Tyra.

Se Tyra Banks og Naomi Campell skvære opp i «The Tyra Banks Show»:

- Vi skal ta ham med til Norge, og fortsette å snakke norsk med ham

Men i dag er altså både Tyra Banks og Naomi Campbell to av verdens mest suksessfulle supermodeller. Også på privaten går det på skinner for den mørke skjønnheten. I januar ble hun og Erik Asla foreldre til lille York Banks Asla via surrogatmor. Til Skavlan forteller Drammensmannen at han passer på at lille York vet hvor han kommer fra:

- Det er viktig for oss at han kjenner sin opprinnelse. Begge sider av den. Han er priviligert som er tilknyttet to ulike etnisiteter, og kan lære to verdener å kjenne. Navnet hans, York, er en hyllest til New York der vi møttes. Det er også en hyllest til hans vikingarv. Etter York i England, eller Jorvik. Vi skal ta ham med til Norge, og fortsette å snakke norsk til ham. Kanskje får han også norsk barnepike. Det er viktig at han vet hvor han kommer fra, sier Erik Asla til Skavlan.

Erik Asla, som er profesjonell fotograf, har foreviget sin flotte samboer og søte sønn:

Mother and Son.

Et bilde publisert av Erik Asla (@erikasla)

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer