Melodi Grand Prix 2019:

- Jeg er halvt nordlending, så jeg har jo litt faenskap i meg allerede der!

28-åringen Anna-Lisa Kumoji mener hun har den perfekte kombinasjon for MGP: faenskapen fra nord, og rytmene fra Ghana.

GLEDER SEG: 28-åringen Anna-Lisa Kumoji er klar for å vise det norske MGP-publikummet hva hun er god for. FOTO: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
GLEDER SEG: 28-åringen Anna-Lisa Kumoji er klar for å vise det norske MGP-publikummet hva hun er god for. FOTO: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den aller siste fredagen i januar var det duket for skikkelig glitter og glamour, da årets Melodi Grand Prix-deltakere ble avslørt under en direktesending på NRK i Oslo.

I år er det ti bidrag som skal konkurrere om den gjeve plassen i den internasjonale Eurovision-finalen i Tel Aviv i Israel 18. mai.

En av de som utmerket seg mest under artistslippet var 28 år gamle Anna-Lisa Kumoji fra Asker. Hun stiller med hip hop-låten «Holla», laget av Ashley Hicklin, Jeroen Swinnen og Maria Broberg, og fikk til og med programleder Kåre Magnus Bergh (40) til å teste ut twerking på scenen.

Da hun entret scenen tok hun publikum med storm, og til KK forteller hun at hun henter råskapen fra sine nordnorske og ghanesiske aner.

- Jeg er halvt nordlending, så jeg har jo litt faenskap i meg allerede der. Mamma er fra Bodø og pappa er fra Ghana, så det er rett og slett faenskapen fra nord, og de afrikanske rytmene fra Ghana, som til sammen blir den perfekte kombinasjon! sier hun med et stort smil.

ATTITUDE: Anna-Lisa Kumoji har ingenting imot å vise litt attitude på rød løper. FOTO: Malini Bjørnstad // KK
ATTITUDE: Anna-Lisa Kumoji har ingenting imot å vise litt attitude på rød løper. FOTO: Malini Bjørnstad // KK Vis mer

LES OGSÅ: Slik gjør musikk deg bedre på trening

- De hadde låten, men ikke artisten, og det var ingen andre enn meg de kunne se for seg gjøre den

Anna-Lisa har gått på musikklinjen på Steinerskolen i Bærum og senere på Bårdar-akademiet. Siden har hun jobbet som profesjonell sanger, voiceover- og musikalartist, og har blant annet hatt roller i «The Book of Mormon» i København og «Flashdance» i Oslo. Hun har den norske stemmen bak karakterene «Bulda» i Disney-filmen «Frost» og «Plumette» i «Skjønnheten Og Udyret».

- Nå trer jo jeg inn i en ny verden. Det er kanskje noen som kjenner meg igjen fra musikaler, eller kjenner igjen stemmen min fra TV-serier og Disney-filmer. Men nå er det kanskje første gang man ser ansiktet mitt som Anna-Lisa, og ikke bak en eller annen karakter, sier hun til KK.

- Hvor henter du den musikalske inspirasjonen fra?

- Jeg har så mange idoler og så mange forbilder, og har jobbet som cover-artist siden 2014. Alle andre artister jeg har covret har jeg hentet elementer fra. Men jeg er nok veldig inspirert av pappa, som også er musiker. Alt med rytme og alt som fenger! Jeg er ikke fan av å låse meg til en spesifikk sjanger eller stil. Men alt som treffer og som har sjel.

MGP-DELTAKER: Den norske MGP-finalen holdes i Oslo Spektrum 2. mars. En av de som håper å stikke av med seieren, og representere Norge i Israel i mai, er 28-åringen Anna-Lisa Kumoji fra Asker. FOTO: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
MGP-DELTAKER: Den norske MGP-finalen holdes i Oslo Spektrum 2. mars. En av de som håper å stikke av med seieren, og representere Norge i Israel i mai, er 28-åringen Anna-Lisa Kumoji fra Asker. FOTO: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Det har alltid ligget i kortene at Anna-Lisa skulle gå solo.

- Jeg er jo veldig spent, og vet ikke om det er riktig å bruke ordet morsomt, men det er jo litt ironisk, fordi det var jo barndomsdrømmen min å bli soloartist. Jeg havnet i bransjen - men gjort alt annet! Så nå er det endelig Anna-Lisa med egen musikk og egne låter. Det er nesten litt utløsende - endelig, liksom! sier hun entusiastisk.

Anna-Lisa har tidligere gjort mye innen soul-sjangeren, men har alltid vært fan av hip hop. Og i København ble hun introdusert for moderne hip hop på en annen måte enn hun var vant til.

- Jeg husker at jeg allerede for ett år siden tenkte: «å fy søren, så fett det må være å stå med en egen hip hop-låt! Det er neste på bucket-listen min». Så en dag fikk jeg en telefon fra MGP-general Stig Karlsen. De hadde hip hop-låten, men ikke artisten, og det var ingen andre enn meg de kunne se for seg gjøre den. Så hørte jeg låten, og det var som om den var skrevet til meg, minnes hun.

Sammen med låtskriverne har hun satt sitt preg på «Holla», og hun føler nå at den også er blitt hennes egen.

- Jeg har Anna-Lisa-fisert den! sier hun og ler.

- Hvorfor kommer nettopp du til å vinne?

- Fordi jeg er så klar for å representere! Hvis de stemmer på meg, så kan de banne på at jeg kommer til å representere Norge i Tel aviv!

ÅRETS BIDRAG: D’Sound, Chris Medina, Hank von Hell, Ingrid Berg Mehus, Erlend Brattland, Carina Dahl, Kjetil Mørland, KEiiNO, Adrian Jørgensen og Anna-Lisa Kumoji er MGP 2019-deltakerne. FOTO: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
ÅRETS BIDRAG: D’Sound, Chris Medina, Hank von Hell, Ingrid Berg Mehus, Erlend Brattland, Carina Dahl, Kjetil Mørland, KEiiNO, Adrian Jørgensen og Anna-Lisa Kumoji er MGP 2019-deltakerne. FOTO: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

LES OGSÅ: - Det er rått å se en artist som IKKE spiller på sex, men som likevel ser brennheit ut på scenen - akkurat slik Sigrid gjør i allværsjakken sin!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer