Reklamefjes:

– Jeg er ikke gjerrig. Jeg kjøper spisepinner

Frank Robert får folk til humre gjennom TV-skjermen når han spiller den «gjerrige» naboen. Men på hjemmebane er det kona som er den sparsommelige av dem.

REKLAMEFJES: Frank Robert Andreassen er en mann med mange talenter. De fleste kjenner han kanskje umiddelbart fra Coop Extra sine reklamer, men han har også spilt i mange store norske serier og er musiker i tillegg. Her sammen med kona, Lena Nes. FOTO: PRIVAT.
REKLAMEFJES: Frank Robert Andreassen er en mann med mange talenter. De fleste kjenner han kanskje umiddelbart fra Coop Extra sine reklamer, men han har også spilt i mange store norske serier og er musiker i tillegg. Her sammen med kona, Lena Nes. FOTO: PRIVAT. Vis mer
Publisert

De siste tre årene har vi TV-tittere kunne både fnise og kanskje stønne oppgitt over COOP Extra sin reklameserie hvor to naboer konstant konkurrerer om å hvem som sparer mest penger.

Reklame har alltid sneket seg inn i hverdagslivet vårt. Hvor mange ganger har man ikke gjentatt «Doffen har dævva» eller fnist når Mr. Melk har spilt ping pong med magemusklene?

Og selv om vi ser mindre og mindre på lineær-TV, har feiden mellom de to middelaldrende artig-karene ført til at strofer som: «Har du kjøpt spisepinna?» og «billigmiddag» blitt en del av manges dagligtale.

Ikke kjærlighet ved første blikk

– Som skuespiller man må jo virkelig brenne for det man driver med og stå hardt på, men jeg blir jo nervøs jeg også, sier Frank Robert Andreassen om jobben sin.

For sånn egentlig er Frank Robert ganske så annerledes enn karakteren han spiller i reklamene. Og om du syntes han virket kjent fra før, så skal det sies at han har en lang liste over roller han tidligere har gjort, men det kommer vi tilbake til.

KK snakker med Frank Robert og kona Lena Nes, en ettermiddag midt mellom det å komme hjem fra jobb og det å starte på fredagstacoen. Latteren sitter løst og det er en varm dynamikk mellom de to. Det er kanskje ikke så rart for sammen har de to voksne barn og neste år har de vært kjærester i 30 år.

Frank Robert forteller at de møttes på Bømlo Folkehøyskole etter at han hadde jobbet der som sivilarbeider. Men han understreker at han ikke var ansatt og hun var ikke elev da de møttes.

– Var det kjærlighet ved første blikk?

– Nei, det var ikke det, ler Lena.

– Vi var faktisk bestekompiser i et år før vi begynte å snakke om sånt, supplerer Frank Robert.

Han beskriver dem som en spesiell familie. For da deres første barn ble født flyttet de til Oslo, men flyttet til Bryne på Vestlandet da nummer to kom til verden. De er dermed noe så sjeldent som en familie med tre dialekter. Barna har østlandsdialekten og Lena har sin vestlandsdialekt. Frank Robert er fortsatt Lofot-talende, selv om han ikke har bodd i Svolvær siden han var tidlig i tenårene.

KJENT STIL: Frank Robert Andreassen skjønner at mange lurer på hvordan han egentlig er etter at man har blitt kjent med den eksentriske typen han spiller i reklamene. FOTO: SKJERMDUMP COOP.
KJENT STIL: Frank Robert Andreassen skjønner at mange lurer på hvordan han egentlig er etter at man har blitt kjent med den eksentriske typen han spiller i reklamene. FOTO: SKJERMDUMP COOP. Vis mer

På de rareste plasser

Lena jobber som lærer på barneskolen og Frank Robert er som kjent skuespiller. Hvordan har det så vært for paret å kombinere familieliv med så forskjellige arbeidstider?

– Det har ikke vært noe problem å få hverdagen til å gå opp. Da ungene var små hadde han perioder med teateret, hvor det var litt mer utfordrende, men det positive var at han hadde lengre perioder med fri når han var hjemme, så ingen av barna trengte å begynne i barnehagen før de var tre år, forteller Lena.

Og 30 år som skuespiller har jo ført til en ganske så sammensatt CV for Frank Robert. Han har vært å se i flere store TV-serier så har du sett gamle klassikere som Hotel Cæsar, Fox Grønland og Familiesagaen De syv søstre, kan det hende du drar kjensel på nordlendingen.

I tillegg har han spilt i filmene Ulvesommer, Absolutt blåmandag og Maskeblomstfamilien. Men selv har han et litt ambivalent forhold til det å bli gjenkjent.

– Jeg skjønner at det er mange som lurer på hvordan jeg egentlig er, men det der å bli kjent igjen er litt vanskelig for det skjer jo helst på steder hvor man ikke har så lyst å bli kjent igjen, på butikken, polet eller apoteket. Det er jo steder man kanskje har lyst å være anonym.

Og det skjer ikke så rent sjeldent at noen kommer bort til han med et skrått blikk og spørsmålet klart når de finner han på Rema eller Kiwi; Handler du her?

Folk spør om selfier på de rareste plasser. Da han og familien skulle ta inn på hotell i Oslo, var resepsjonisten mest opptatt av å bli tatt bilde av med han.

– Remklame kan jo ofte være belastende, men det virker som de fleste syns at dette er en veldig koselig og artig serie, sier han.

– I reklameserien er du jo veldig blid, men hvordan er Frank Robert kontra karakteren?

– Det er vanskelig å beskrive meg selv så det overlater jeg til kona.

– Frank er nok litt mer skeptisk til fremmede, ler hun og fortsetter: - Selv om han ikke er så utadvendt som han er på skjermen, så er han ikke grumpy eller en som surmuler, han er blid og i godt humør.

Kjøper spisepinner

Det var ikke gitt at det var akkurat han som skulle spille i Extra-reklamene. For tre år siden var han egentlig ikke så hypp på å gjøre reklame lenger og sa derfor nei til de fleste castinger. Men så ble det en spesiell tid hvor alle oppdrag forsvant som følge av pandemien og det som han trodde egentlig bare skulle bli en film ble til flere. I tillegg ble det for Frank en utrolig artig reise med kjekke folk, både filmcrewet og de andre skuespillerne.

– Det må spørres, er du også gjerrig?

– Nei, jeg er ikke det. Jeg kjøper spisespinner.

Lena bryter inn og sier at det er hun som er den sparsommelige i familien.

– Det er Lena som går og ser på tilbud og sånn, det burde jeg bli flinkere på, sier han.

– Du har blitt bedre, så kanskje du har lært litt av han i reklamen, ler Lena.

30 ÅR: Lena Nes og Frank Robert Andreassen møttes tidlig i 20-årene og neste år har paret vært sammen i 30 år. FOTO: PRIVAT.
30 ÅR: Lena Nes og Frank Robert Andreassen møttes tidlig i 20-årene og neste år har paret vært sammen i 30 år. FOTO: PRIVAT. Vis mer

Visepop-artist

Det å være reklameansikt er morsomt, men det er helt andre ting som fyller opp arbeidshverdagen hans.

For han er en kreativ sjel og en historieforteller med mange jern i ilden. I tillegg til skuespiller er han også teaterinstruktør, regissør og det han er mest stolt av er musikken han lager. I 2018 ga han ut sin første plate, som heter «Pust» og tidligere i år kom nummer to; «Hjem». Nå holder han dessuten på med sitt tredje album.

– Da jeg passerte 45 år begynte jeg å få veldig lyst å gi ut musikk. Det er noe jeg syns er utrolig gøy å holde på med så det er jeg også veldig stolt av.

Nå nærmer det seg jul, og da er det julekonserter som står for tur. Da synger han kjente julelåter i Sola ruinkyrkje sammen med artist og låtskriver Astrid Kloster.

Over nyttår går han i gang med «Den kulturelle skolesekken», hvor han reiser rundt på barne-og ungdomsskolen og har forestillinger.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer