Jakob Oftebro:

- Jeg er jo bare meg, og er vel like menneskelig og usikker som alle andre

Nysingle Jakob Oftebro fnyser av «Norges mest ettertraktede ungkar»-stempel.

JAKOB OFTEBRO: Den norske skuespilleren Jakob Oftebro har gjort film- og TV-suksess i hele Skandinavia. Denne høsten er han blant annet aktuell i NRK-serien «Monster» hvor han spiller politietterforsker. Foto: NTB Scanpix
JAKOB OFTEBRO: Den norske skuespilleren Jakob Oftebro har gjort film- og TV-suksess i hele Skandinavia. Denne høsten er han blant annet aktuell i NRK-serien «Monster» hvor han spiller politietterforsker. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne høsten har vi ventet spent på NRK-serien «Monster», og mandag 9. oktober var det endelig duket for premiere. Vi møtte hovedrolleinnehaver Jakob Oftebro (31) i forbindelse med pressetreffet som ble avhold på Vulkan i Oslo, og da vi påpekte at Jakob må være en av de aller største skuespillerne vi har i Norge akkurat nå ble han relativt blyg og begynte å ramse opp navnene på flere av sine dyktige skuespillerkolleger.

- Nei, det er Aksel Hennie, det! Og Pål Sverre Valheim Hagen, Kristofer Hivju og Torbjørn Harr, sa han bestemt.

MONSTER: Jakob Oftebro med Monster-kollegene Bjørn Sundquist, Gørild Mauseth, Ingvild Holthe Bygdnes og Per Kjerstad. I serien spiller Oftebro politietterforskeren Joel Dreyer. Her fra premierefest på Vulkan i Oslo. Foto: NTB Scanpix
MONSTER: Jakob Oftebro med Monster-kollegene Bjørn Sundquist, Gørild Mauseth, Ingvild Holthe Bygdnes og Per Kjerstad. I serien spiller Oftebro politietterforskeren Joel Dreyer. Her fra premierefest på Vulkan i Oslo. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Men ja, til tross for at de fire store navnene Jakob nettopp har name drop'et har gjort suksess både hjemme i Norge og i det store utland, er det ikke til å stikke under en stol at 31-åringen er en ettertraktet skuespiller, og at han har gjort suksess både på TV og film i hele Skandinavia.

Han har blant annet spilt i den dansk-svenske serien «Broen», den svenske serien «Mordene i Fjällbacka», den danske miniserien «1864», de danske filmene «Guldkysten» og «Flaskepost fra P», og de norske suksessene «Kon-tiki», «Max Manus» og «Unge lovende». Listen er lang.

- Det er veldig hyggelig at du sier det, men jeg går ikke rundt å føler det. Det er så mange om beinet, og så mange flinke folk. Jeg er alltid spent på hva det neste bringer, og mest opptatt av at det jeg holder på med nå skal bli best mulig. Jeg har ikke så mye tid, som skandinavisk skuespiller, å hvile på laurbærbladene, forklarer han.

- Vi blir veldig starstruck av at Hollywood-stjernen Michael Fassbender spiller i «Snømannen» - som du har en rolle i - hvordan var det å spille mot ham?

- Det var utrolig gøy, men man merker at jobben er akkurat den samme. Man gjør jo ingenting annerledes enn man ville gjort på settet i Danmark eller Norge. De man jobber med er kjempeflinke, men det er de jo også her hjemme. Jeg har en liten rolle i filmen, men det var kjempegøy!

KOLLEGER: Jakob Oftebro har en liten rolle i den nye filmen Snømannen - hvor Hollywood-stjernen Michael Fassbender har hovedrollen som politietterforsker Harry Hole. Her er de to til stede på Amandaprisen 2016. Foto: NTB Scanpix
KOLLEGER: Jakob Oftebro har en liten rolle i den nye filmen Snømannen - hvor Hollywood-stjernen Michael Fassbender har hovedrollen som politietterforsker Harry Hole. Her er de to til stede på Amandaprisen 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Jakob Oftebro: - Jeg vil gjerne kalle meg en «flink pike»

Ler av «En av Norges mest ettertraktede ungkarer»-stempel

Det kan virke som at Jakob Oftebro får til alt han setter seg fore, og når vi spør ham om han har noen ting på bucketlisten sin som han foreløpig ikke har fått gjort hinter han om at han gjerne håper å få til mer her hjemme.

- Jeg drømmer blant annet om å gjøre mer i Norge. Det hadde vært gøy å gjøre en hovedrolle i en norsk film, for eksempel. Det er lenge siden jeg har vært i et norsk prosjekt nå, så det er veldig gøy for meg å være med i «Monster». Jeg har ikke gjort så mye i Norge, så det har jeg veldig lyst til å gjøre mer av.

Nylig ble det kjent at Jakob og den norske skuespilleren Iben Akerlie (29) har gått hvert til sitt etter rundt fire år som kjærester. Da bruddet ble kjent ble det slått stort opp i tabloidpressen.

BRUDD: Tidligere i år ble det slutt mellom Jakob Oftebro og skuespiller Iben Akerlie. Foto: NTB Scanpix
BRUDD: Tidligere i år ble det slutt mellom Jakob Oftebro og skuespiller Iben Akerlie. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vi har fått inntrykk av at du er en person som er opptatt av å verne om privatlivet ditt. Hva tenker du om at pressen og fansen er nysgjerrig på hva som skjer med deg på privaten?

- Det kommer vel bare som en konsekvens. Folk er interesserte, og det må man bare tenke at er greit. Som du sier, mange vet mye om privatlivet mitt - de vet at jeg er singel, de vet hvem faren min er, de vet hvem broren min er og de vet hvem stemoren min er. Så jeg føler at det er mange som tenker at de vet mye om meg, selv om de ikke kjenner meg. Men det må vel også være greit, og som skuespiller må man bare tenke at det er bra at folk er interessert. Så får man heller dele det man har lyst til å dele, forklarer han.

Så når vi da påpeker at han nå er en av Norges mest ettertraktede ungkarer, og spør om han merker noe til det, så kommer den blyge siden av Jakob Oftebro frem igjen. Og latteren.

- Hehe, nei. På ingen måte. Jeg er jo bare meg, og er vel like menneskelig og usikker som alle andre.

«Monster» sendes på NRK på mandager. «Snømannen» har premiere 13. oktober.

LES OGSÅ: Jakob Oftebro: - Nedverdigende å bli kåret til Norges mest sexy mann

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer