Siri Kristiansen

- Jeg er mindre sint enn før

Siri Kristiansen har blitt hunde-mamma, fått ny jobb og kuttet ned på kjøtt og ampullkaffe. To nyttårsforsetter har hun likevel.

SIRI KRISTIANSEN: P3-profilen om årets oppturer, hva som provoserte henne mest og hva hun er ferdig med i 2017. Foto: Astrid Waller
SIRI KRISTIANSEN: P3-profilen om årets oppturer, hva som provoserte henne mest og hva hun er ferdig med i 2017. Foto: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Rett før jul ble det klart at P3-profilen forlater NRK som mangeåring leder av «Lørdagsrådet,» og begynner i Radio 1 i stedet. Her skal hun også gi råd til lytterne, i en litt annen form riktignok, i tillegg til å gjeste morgensendingene med faste innslag.

LES OGSÅ: Dropper du å søke jobber fordi du føler det ikke er noen vits?

Gratulerer med ny jobb! Hva fikk deg til å si ja?

- Æren over å føle seg ønsket, og muligheten jeg har fått til å jobbe med så entusiastiske folk!

Årets opptur - sånn ellers?

- Året har vært preget av søkende stillstand. Holdt meg godt innenfor komfortsonen hele veien, men vært på leting etter noe gøy. Så 2018 blir bra, forventer et høydepunkt der! Men høydepunktet i år må da bli å ha fått hund! Visste ikke at man kunne kjøpe seg så mye kjærlighet!

Hva har overrasket deg mest med livet som hunde-eier?

- At jeg er den fødte hunde-mamma. Trodde jeg var katte-jente, men nei. ELSKER det dyret! Elsker å bli tvunget ut i skogen på daglig basis.

Årets nedtur?

- Høsten var satt av til å ta det rolig, skrive ting, lære meg teknisk tegning, produsere noen møbler. Men tiden kokte bort gitt. Litt som å være i barsel. All den tiden man trodde man skulle ha til overs som bare forsvinner.

Og hva ble en gledelig overraskelse?

- Blir alltid glad når det viser seg at jeg liker ting jeg har vært skeptisk til. Som saltimer på treningssenter?! Det er jo skikkelig gøy, jo! (PSST! Fått med deg denne om treningstrendene for 2018?)

Hva lo du mest av i året som gikk?

- Uten tvil tiden i Camp Senkveld. Feriekoloni for voksne folk, der alle var fjollete hele tiden. nesten alle. Hadde enkelte kvelder i teltet der jeg trodde vi skulle le på oss kollektivt brokk.

Hva provoserte deg?

- I 2017 ble jeg enda mer bevisst på hvor mye det provoserer meg at folk reagerer på engasjement med å bli provosert over at man ikke samtidig engasjerer seg i motparten. Når det brenner på dass er det lite konstruktivt å ta opp at soverommet kunne trenge et strøk med maling. Joda, det er sikkert fint det, men NÅ? Tenker så klart på #metoo-debatten.

LES OGSÅ: Skikk og bruk for deg med kuk!

Foto: Astrid Waller
Foto: Astrid Waller Vis mer

Vi kjenner deg som langt over gjennomsnittlig interiørinteressert – og en som stadig har ulike oppussingsprosjekter på gang. Har du endret på noe i huset ditt i år? (eventuelt hva du har lyst å gjøre?)

Noen nyanskaffelser du er skikkelig fornøyd med?

- Vi har kjøpt ny seng. Det må man gjøre! Jeg kan sove hvor som helst, men en skikkelig god seng skal man ikke undervurdere.

Plagget du brukt mest?

- Kjøpte to ull-dressbukser. De var sabla gode! Nå høres jeg 89 år gammel ut, men enkelte ting tar det jo litt tid å oppdage.

Plagget du hadde tenkt å bruke oftere?

- Jeg kjøper stadig bluser, men de henger mest i skapet dessverre...

Noen trender du føler deg ferdig med?

- Innenfor interiør tenker jeg at sjeselong-moten må gå over. Det er så kleint og rart å ha besøk i en sjeselong assa. Den MÅ byttes ut med en sofa.

Du har vært åpen om at du har foretatt en rekke livsstilsendringer, blant annet for å stresse ned – og gå ned i vekt. Hvordan har det gått?

- 2017 har vært ok på det. Har vært flink til å trene nesten hele veien, og der første halvår var veldig stress, så var andre halvår barsel-aktig. Men jeg er mindre sint enn før, har det morsommere bedre med meg selv generelt! Har dessuten kuttet ut eller ned på en del produkter som kjøtt, brus og ampullkaffe. Det kjennes lurt.

Nyttårsforsetter – er du en av dem som driver med sånt – og i så fall hvilke har du på lista?

Som i fjor har jeg to forsetter: Fest mer! Og be urimelige mennesker om å skjerpe seg!

Den perfekte nyttårsfeiringen - hvordan ser den ut?

- Nyttårsaften er ikke min dag. Men i år skal vi på hyttetur, og det tror jeg kan åpne mine øyne for at konseptet ikke er fullstendig horribelt..

Hva gleder du deg til i 2018?

- At all planleggingen fra 2017 slår ut i full blomst!​

LES OGSÅ: - Trening er mer enn å sprenge seg!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer