Symesterskapet:

- Jeg er norsk, muslim og feminist - og syerske da

Zenab Mahmood (34) har arvet sykunnskapene fra moren og bestemoren. Nå imponerer hun stort i Symesterskapet på NRK.

AKTUELL: Zenab Mahmood under innspillingen av Symesterskapet, som blir sendt på NRK. FOTO: Julia Marie Naglestad/NRK.
AKTUELL: Zenab Mahmood under innspillingen av Symesterskapet, som blir sendt på NRK. FOTO: Julia Marie Naglestad/NRK. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er ungdomsskolelærer og jeg er mamma til to jenter på seks og fire år. Jeg er norsk, muslim og feminist- og syerske da.

Zenab Mahmood (34) er for tiden å se på Symesterskapet på NRK. Der har hun imponert med sitt talent for søm. I torsdagens episode kom hun på topp av alle deltagerne for sitt arbeid med en blomsermønstret kjole.

Hun forteller at hun har sydd siden hun var 15 år. Det var moren hennes som mente hun trengte en hobby. Som mentorer fungerte både moren og bestemoren.

Med inspirasjon fra sine pakistanske røtter, syr Zenab klær for kvinner - med lommer, understreker hun.

- Måten jeg syr på formidler den jeg er. Derfor syr jeg lommer på alt jeg lager. Kvinner skal ha lommer! Hvorfor skal ikke kvinner ha lommer?

Kultur er flytende

Til vanlig jobber hun som lærer i ungdomsskolen. Et yrke hun trives i. Det var også på jobb hun traff mannen sin, Terje Ahmad. Den dag i dag, jobber de fortsatt sammen, men på en annen skole.

- På jobb er vi kolleger, og skiller veldig mellom jobb og privatliv. Men når klokken er kvart på fire kan vi være mann og kone igjen, ler hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer