Christina Aguilera:

- Jeg er på et sted i livet hvor det å være i stand til å sette pris på hvem man er, gir meg en befriende følelse

Popstjernen Christina Aguilera hylles for sminkefri magasinforside.

CHRISTINA AGUILERA: Den amerikanske popstjernen Christina Aguilera pryder forsiden til magasinet PAPER - med en look vi nesten aldri før har sett på henne. FOTO: Faksimile PAPER
CHRISTINA AGUILERA: Den amerikanske popstjernen Christina Aguilera pryder forsiden til magasinet PAPER - med en look vi nesten aldri før har sett på henne. FOTO: Faksimile PAPER Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av mars slapp det New York-baserte magasinet PAPER sin nyeste utgave, og på forsiden av magasinet var den 37 år gamle amerikanske popstjernen Christina Aguilera.

Magasinforsiden ble raskt en hit på sosiale medier, og da vi så den for aller første gang måtte vi faktisk bruke et par sekunder på å ta inn over oss hvem det var. For slik har vi aldri sett Christina Aguilera før!

MED SMINKE: Christina Aguilera slik vi er vant til å se henne. Foto: NTB Scanpix
MED SMINKE: Christina Aguilera slik vi er vant til å se henne. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tobarnsmoren er ikke redd for å kjøre på med kraftig sminke og alternative hårfrisyrer, både til hverdags, fest og i artistsammenheng - og derfor var det ekstra gøy å se at hun har valgt å droppe sminken på cover-fotoet. Forsiden viser et nærbilde av Christina Aguilera, hvor de fine fregnene hennes er i fokus.

Bildene er tatt av den Los Angeles-baserte fotografen Zoey Grossman. I intervjuet med PAPER åpner Christina Aguilera opp om modningsprosessen hun har gått gjennom for å føle seg komfortabel nok til å stille opp uten sminke på magasinforsiden.

- Jeg har alltid vært en person som åpenbart elsker å eksprementere, elsker å være teatralsk, og å fortelle en historie og spille en rolle enten i en video eller på scenen. Jeg er en performer, og det er sånn jeg er skapt fra naturens side. Men jeg er på et sted, selv musikalsk, hvor det å være i stand til å ta av masken og å sette pris på hvem man er, og hvilken rå skjønnhet man besitter, gir meg en befriende følelse.

LES OGSÅ: Disse 9 kjendisdamene er ikke redde for å vise fram «sitt sanne jeg»: - Jeg har cellulitter. Hva så?!

Har vært åpen om spiseforstyrrelsen hun pådro seg på begynnelsen av 2000-tallet

Til neste år er det 20 år siden Christina Aguilera slo gjennom med låta Genie in A Bottle, og før den tid hadde hun gjort seg bemerket i The Mickey Mouse Club med blant andre Justin Timerlake og Ryan Gosling. Ifølge PAPER har Christina Aguilera solgt hele 50 millioner album verden over, vært nominert til 18 Grammys og vunnet fem. Man kan dermed trygt si at hun i dag regnes som en av verdens aller største artister.

DEN GANG DA: Christina Aguilera fotografert under MTV Video Music Awards i 2002. Foto: NTB Scanpix
DEN GANG DA: Christina Aguilera fotografert under MTV Video Music Awards i 2002. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Men det å være i denne kategorien innebærer også at man kan føle på at medaljen har en bakside, og det har 37-åringen erfart. Hun har tidligere vært åpen om spiseforstyrrelsen hun pådro seg på begynnelsen av 2000-tallet. Musikkbransjen krevde at hun skulle tilfredsstille idealet om å være tynn, blond og blåøyd - noe Aguilera, som har en far fra Ecuador, etter hvert ikke følte seg komfortabel med.

- I forbindelse med promoteringen av albumet mitt Stripped i 2002 ble jeg lei av å være «hun tynne, hvite jenta». Jeg er ecuadoriansk, men folk var så bombastiske med å ta meg for å være en tynn, blåøyd, hvit jente, sa hun til magasinet Billboard i 2012.

Så gikk hun opp i vekt, men ble påvirket av musikkbransjens «krav».

- Jeg var så ung, og gikk ned i vekt veldig fort. Jeg var «tynn som en tannpirker» under Back to Basics-perioden (2006, journ.anm.), sa hun i det samme intervjuet.

LES OGSÅ: Slik beskytter du barna dine mot kroppspress

- Jeg håper jeg kan bidra til å påvirke datteren min til å forstå at hun kan være hvem hun vil

Siden er hun blitt mor til barna Max (10) og Summer Rain (3), og har tydelig gått gjennom en transformasjon med tanke på hvordan hun lar seg påvirke. Til PAPER sier hun at hun håper at hun kan overføre disse holdningene til barna sine, og spesielt datteren Summer Rain.

- Jeg ønsker ikke å fylle henne med for mye med tanke på hvordan jeg velger å leve mitt liv, eller hva jeg har gjort i karrieren min. Men jeg håper jeg kan bidra til å påvirke henne til å forstå at hun kan være hvem hun vil. Sin egen person. Det er virkelig det jeg håper for henne. Jeg ønsker at begge mine barn er trygge på seg selv, at de vet hvem de er og at de ikke lar seg påvirke av andres holdninger.

Samtidig med at magasineforsiden ble sluppet på sosiale medier delte Christina Aguilera selv mange bilder fra fotoshooten med PAPER på sin Instagram-profil, og i kommentarfeltet hylles hun nå for å ha stil opp med sin naturlige look.

LES OGSÅ: Komiker Maria Stavang langer ut mot reklamebransjen: - Vi trenger tiltak mot det enorme kroppspresset unge opplever i dag

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer