Jennifer Aniston:

- Jeg er så ferdig med «cancel-kulturen»

Nå lurer stjerna på om det ikke finnes noen vei tilbake.

JENNIFER ANISTON: Mellom 1994 og 2004 spilte hun Rachel Green i Friends og hun har spilt i en rekke filmer og andre TV-serier. I dag er 54-åringen like aktuell og er ikke redd for å si hva hun mener heller. FOTO: NTB
JENNIFER ANISTON: Mellom 1994 og 2004 spilte hun Rachel Green i Friends og hun har spilt i en rekke filmer og andre TV-serier. I dag er 54-åringen like aktuell og er ikke redd for å si hva hun mener heller. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Jennifer Aniston har sine egne meninger om den såkalte «cancel-kulturen» som de siste årene har tatt mer og mer plass i samfunnet. Begrepet startet først i USA, men har siden spredt seg.

54-åringen, som en gang i tiden skapte den ikoniske «Rachel-frisyren» da hun 90-tallet spilte i sitcom-serien «Friends», er i dag noe skeptisk til hvordan man kort og godt kan kansellere et individ. Det skriver The Hollywood Reporter.

I et intervju med magasinet til Wall Street Journal, fortalte hun om sine tanker rundt begrepet. Og om da hun selv møtte Harvey Weinstein:

- Jeg er så over «cancel-kulturen». Jeg kommer sikkert til å bli kansellert bare for å ha sagt det. Jeg bare skjønner ikke hva det betyr.. Er det ingen vei tilbake? Jeg vet ikke. Jeg setter ikke alle i samme bås som Harvey Weinstein.

Var ikke alene med han

Hun skal selv ha hatt noen mindre komfortable møter med produsenten, som i 2020 ble dømt til 23 år i fengsel for å ha begått seksuelle overgrep mot to kvinner.

- Han er ikke den typen som man tenker at «herregud jeg gleder meg til å henge med han». Faktisk aldri. Det er heller sånn at man tenker at man bare må komme seg gjennom det, fortalte hun og fortsatte:

- Jeg husker at han faktisk oppsøkte meg på film-set en gang for å pitche en annen film. Og jeg husker at jeg helt bevisst hadde en annen person til stede under møtet i vogna mi.

«Cancel-kultur» kan oversettes til kanselleringskultur og betyr at en person blir utstøtt fra sosiale eller profesjonelle kretser, ofte på grunn av kontroversiell oppførsel.

Eksempler på personer som er blitt kansellert er forfatteren av Harry Potter-bøkene J.K Rowling, Kanye West og Harvey Weinstein.

Aniston på sin side er for tiden aktuell i Apple TV+-serien «The Morning Show» hvor hun spiller mot blant annet Reese Witherspoon. Dramaserien tar mange av samtidens store debatter med seg inn handlingen. Blant annet at en høyt respektert programleder effektivt blir tatt av lufta etter at det kommer frem at han skal ha misbrukt sin maktposisjon for sex. Sesong tre kommer til høsten.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer