Gjert Ingebrigtsen

- Jeg er veldig nysgjerrig på valgene dine

Idrettspappa Gjert Ingebrigtsen åpner opp til KK om Monsen-turen, barnas oppvekst og familievalg.

GJERT INGEBRIGTSEN: I episode tre av 'Med Monsen på villspor' er det idrettspappa Gjert Ingebrigtsen som er med Lars Monsen på tur. VIDEO: NRK Vis mer
Publisert

I episode tre av det populære NRK-prorgammet 'Med Monsen på villspor' er det idrettspappa Gjert Ingebrigtsen (56) som er med den erfarne eventyreren Lars Monsen (58) på tur til ukjent sted.

En del av konseptet er at Monsen ikke på forhånd vet hvem det er han skal ha med seg på tur. Tidligere i sesongen har han hatt selskap av programleder Mikkel Niva (34) og artist Sandra Lyng (34).

- Det er jo friidrettsfar! Det blir spennende å snakke med deg, sier Monsen entusiastisk i det Gjert får tatt av seg bindet for øynene.

For denne gangen er det altså den jevnaldrende syvbarnsfaren Gjert Ingebrigtsen som møter Monsen for første gang.

- Det er én grunn til at jeg er veldig interessert i å høre hvorfor du har gjort dine valg, sammenlignet med mine, svarer Gjert like entusiastisk tilbake igjen.

ISØDET: Eventyrer Lars Monsne og idrettspappa Gjert Ingebrigtsen fikk øve seg på isødet. FOTO: Marius Arnesen / NRK
ISØDET: Eventyrer Lars Monsne og idrettspappa Gjert Ingebrigtsen fikk øve seg på isødet. FOTO: Marius Arnesen / NRK Vis mer

Familievalg

Til KK utdyper Gjert hva det er han er så nysgjerrig på ved Monsen:

- Som familie har vi gjort valg for våre liv i tråd med «normalen». Vi har riktignok flere barn enn de fleste andre, men føler likevel at vi er innenfor normen.

Han mener at Monsen, derimot, i stor grad har gjort valg som faller langt utenfor normalen.

- Dette klarer jeg ikke å forstå. Spesielt dette med å gjøre ting alene og graden av risiko, forstår jeg ikke, sier han til KK.

Barna fikk kjørt seg

Selv beskriver Gjert seg som en relativt rastløs person, som liker svært godt å være ute.

- Jeg er likevel ikke ekstrem på noe vis. Vi har i alle år benyttet enhver anledning til å være på tur i skog og mark, både sommer og vinter. De siste årene har det blitt mye mindre turgåing. Dette skyldes et generelt høyt aktivitetsnivå på andre områder, forklarer 56-åringen.

DEN GANG DA: Gjert Ingebrigtsen med friidretssønnene Jakob, Filip og Henrik Ingebrigtsen på treningsfeltet i St. Moritz i Sveits i 2019. FOTO: Lise Åserud / NTB
DEN GANG DA: Gjert Ingebrigtsen med friidretssønnene Jakob, Filip og Henrik Ingebrigtsen på treningsfeltet i St. Moritz i Sveits i 2019. FOTO: Lise Åserud / NTB Vis mer

- Du er jo en aktiv syvbarnsfar – og da spesielt på idrettsbanen – har du pleid å ta med deg barna dine på tur i skog og mark?

- Både sommer og vinter har vi voksne dratt barna ut i naturen. Spesielt de eldste barna fikk kjørt seg opp gjennom årene. Dette har medført at alle barna selv drar sine familier ut i naturen på samme måte som vi gjorde.

Gjert Ingebrigtsen ønsket ikke å svare på KKs spørsmål om den siste tids utvikling med tanke på at han ikke lenger skal ha noen rolle som trener, koordinator og administrator for friidrettssønnene Henrik, Jakob og Filip.

Med 'Monsen på villspor' sendes fredag 25. mars klokken 20.00 på NRK 1

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer