Inger Ellen Nicolaisen

- Jeg er vokst opp i et hjem hvor vi ikke klemte hverandre. Jeg kan ikke huske at moren min ga meg en klem

Nikita-gründer Inger Ellen Nicolaisen vokste opp i den lille bygda Misvær i Bodø, og ble gravid som 14-åring - det har satt sine spor.

INGER ELLEN NICOLAISEN: Nikita-gründer Inger Ellen Nicolaisen åpner opp i «Dokument 2»-dokumentaren «Løvetannmillionæren». Foto: TV 2
INGER ELLEN NICOLAISEN: Nikita-gründer Inger Ellen Nicolaisen åpner opp i «Dokument 2»-dokumentaren «Løvetannmillionæren». Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hun er blitt kalt «Jernkvinnen» og «Norges svar på Donald Trump», og det er ikke uten grunn. Men bak de velfriserte lokkene, de overdådige husene (både i Misvær og Miami) og de dyre smykkene skjuler det seg en sterk historie. Nikita-gründer og forretningskvinnen Inger Ellen Nicolaisen (58) er en hardbarka nordlending som ikke lar seg pille på nesen - og dette er nok mye av grunnen til at hun har gjort enorm suksess.

I «Dokument 2»-dokumentaren «Løvetannmillionæren», som sendes på TV 2 onsdag 19. april, blir vi bedre kjent med den knalltøffe forretningskvinnen fra nord. 

Inger Ellen vokste opp i den lille bygda Misvær i Bodø, og ble gravid med ungdomskjæresten Knut som 14-åring. I dokumentaren forteller hun om hvor vanskelig det var for henne å plutselig bli «den store snakkisen» i bygda - til tross for at ingen egentlig snakket med henne.

LES OGSÅ: - Som jente er det veldig viktig å tørre å ta plass i et mannsdominert miljø

- Misvær er som bygder flest, og da det ble kjent at jeg var gravid som 14-åring gikk jeg jo rundt og tenkte på hva som kom til å skje. Kommer de til å hive meg i elva? Jeg tenkte på alle mulige kreative løsninger for hvordan jeg skulle komme meg ut av det her, sier hun ærlig og legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer