Kristen Stewart

- Jeg fikk kjenne på prinsesse Dianas superkraft

Kristen Stewart (31) er Oscar-nominert for rollen som Diana i filmen «Spencer». Nå røper hun hvordan det var å spille den folkekjære prinsessen.

FØRSTE OSCAR-NOMINASJON: Kristen Stewart har blitt nominert til sin første Oscar for rollen som prinsesse Diana i filmen «Spencer». Nå røper hun at hun ikke hadde sett for seg at det kunne skje. FOTO: NTB
FØRSTE OSCAR-NOMINASJON: Kristen Stewart har blitt nominert til sin første Oscar for rollen som prinsesse Diana i filmen «Spencer». Nå røper hun at hun ikke hadde sett for seg at det kunne skje. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Førstkommende søndag går den 94. Oscar-utdelingen av stabelen. Kristen Stewart har blitt nominert til Oscar for beste kvinnelige hovedrolle i filmen Spencer.

Filmen handler om prinsesse Diana, eller Diana Spencer. I et ferskt intervju med People forteller 31-åringen om Dianas superkrefter som hun fikk kjenne på under innspilling av den historiske filmen.

Skuespilleren er stolt over å bli nominert til Oscar for første gang.

– Det er surrealistisk, jeg har aldri sett for meg at jeg kan være på denne arenaen. Jeg er så stolt over hva denne filmen har blitt til, sier Stewart i intervjuet med People.

ANNERLEDES ROLLE: Kristen Stewart fikk en makeover i rollen som prinsesse Diana. FOTO: Skjermdump People // Shoebox films
ANNERLEDES ROLLE: Kristen Stewart fikk en makeover i rollen som prinsesse Diana. FOTO: Skjermdump People // Shoebox films Vis mer

Fikk kjenne på Dianas superkraft

– Muligheten til å kunne jobbe med det her, er veldig gøy. For å si det enkelt – Diana Spencer fikk folk til å føle seg bra. Jeg spilte henne i en periode av livet hennes som var vanskelig, og hun var trist og forstyrret. Samtidig hadde hun denne ustoppelige gnisten, sier hun om prinsessen.

– Jeg lærte masse i forsøket på å spille henne. Jeg fikk lov til å vokse som person.

Hun beskriver Dianas evne til å få folk rundt seg til å føle seg bra, som en superkraft. Mens Stewart levde seg inn i rollen som Diana kunne hun kjenne på den superkraften, noe som skal ha gitt en god følelse.

Klær med integritet

I en av scenene i filmen skal Diana ta på seg en kjole som stylisten har valgt ut. Hun står og holder den foran kroppen og ser seg i speilet mens hun sier: «Den passer ikke». Stylisten svarer at den er vakker og spør om hun har prøvd den på. Diana svarer: «Den passer ikke til humøret mitt».

– Klærne hadde så mye integritet at jeg følte at jeg ikke var i kostyme. Det er en av de mest ekstreme karakterene jeg har spilt. Hun uttrykte seg gjennom det hun kledde seg i. Noen ganger var det en rustning, andre ganger var det for å gjøre andre fornærmet.

UTTRYKTE SEG GJENNOM KLÆR: Diana var ikke redd for å skille seg ut på klesfronten. I dag blir hun husket for å være et moteikon. FOTO: NTB
UTTRYKTE SEG GJENNOM KLÆR: Diana var ikke redd for å skille seg ut på klesfronten. I dag blir hun husket for å være et moteikon. FOTO: NTB Vis mer

Dianas favorittfarge var rosa, og en av kjolene i filmen var nettopp rosa. Underveis måtte denne kjolen endres til grønn på grunn av trøbbel med opphavsrett.

– Vi kunne ikke etterligne den, så vi fikk laget den i grønn og den matcher med suppen jeg får servert i scenen. Det føltes sykt, og jeg synes klærne fortalte en historie ved siden av det vi spilte ut.

Diana var gift med prins Charles som hun fikk sønnene Harry og William sammen med. Prinsessen var ikke lykkelig i ekteskapet, noe filmen illustrerer. Etter å ha tatt ut separasjon og funnet kjærligheten på ny, døde hun i en trafikkulykke i Paris etter å ha blitt jaget av paparazzier i 1997.

Diana var godt likt blant folket, men fant seg aldri til rette i kongehuset. Hun fikk mye skryt for klesvalgene sine og blir husket som et moteikon og folkets prinsesse.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer