Camp Kulinaris:

- Jeg føler at jeg ikke er så dum som det ser ut som på TV

Sebastian Solberg forteller at Camp Kulinaris-deltakelsen var langt mer intenst og psykisk krevende enn det han hadde forestilt seg.

CAMP KULINARIS: Sebastian Solberg sier at det var overraskende tøft psykisk å delta på Camp Kulinaris. Foto: Instagram @sebastiansolberg
CAMP KULINARIS: Sebastian Solberg sier at det var overraskende tøft psykisk å delta på Camp Kulinaris. Foto: Instagram @sebastiansolberg Vis mer
Publisert

Matlagingsprogrammet Camp Kulinaris har rullet og gått på skjermen i fem sesonger, og fått mang en nordmann hekta. Det er ikke så rart! Ja, takk til sofakvelder med både digg mat, spenning og litt drama på skjermen.

For Sebastian Solberg, influencer og innholdsprodusent, bød deltakelsen på flere overraskelser. Han innrømmer at det rett og slett ble en helt annen opplevelse enn hva han hadde sett for seg.

Det var mer intenst og psykisk krevende enn jeg kunne forestilt meg, forteller Solberg til KK.

– Overraskende psykisk tøft

Selv kaller han Camp Kulinaris-deltakelsen for «en interessant opplevelse». Tidligere har han bare sett seg selv i mindre glimt på TV, blant annet i bakgrunnen på Bloggerne og Alle elsker David.

– Jeg har i mange år jobbet bak kameraene som regissør, og også sendt avgårde mange egne profiler som jeg har vært manager for til alle mulige realityshows, forteller han.

Å plutselig skulle være foran kameraet selv var en helt annerledes opplevelse enn hva jeg trodde det skulle bli, sier Solberg.

Han setter likevel pris på denne nye opplevelsen, og mener han vokste på den. På forhånd, gruet han seg til å bo tett på såpass mange mennesker – og til å være adskilt fra omverdenen.

– Jeg gruet meg til å gå på do sammen med andre folk jeg ikke kjente, og så gruet jeg meg veldig til å være borte fra barna. Men samtidig gledet meg til å bli kjent med andre mennesker og få lov å lære å lage mat av Kjartan, forteller Solberg.

Men jeg tenkte jo at det kom til å gå greit og siden jeg var ganske dårlig på kjøkkenet, regnet jeg med å være hjemme igjen ganske raskt!

ANNERLEDES OPPLEVELSE: Sebastian Solberg sier Camp Kulinaris ikke ble som han trodde det kom til å bli. Foto: Instagram @sebastiansolberg
ANNERLEDES OPPLEVELSE: Sebastian Solberg sier Camp Kulinaris ikke ble som han trodde det kom til å bli. Foto: Instagram @sebastiansolberg Vis mer

Til tross for at han forventet enkelte utfordringer, ble han altså overrasket.

Det er jo klart at når man som voksne mennesker bor sammen over tid, så kommer diverse sider fram underveis. Noen fantastiske, og noen jeg skulle ønske jeg slapp å se, forteller han.

Likevel var det det å være adskilt som ble aller vanskeligst. Blant annet fra kjæreste og moteprofil Nikoline Anundsen og deres tre barn.

– Det overrasket meg hvor psykisk tøft jeg synes det var å være adskilt fra resten av verden, og ikke snakke daglig med venner og familie, innrømmer Solberg.

– En reality check

Noe Solberg innrømmer han ikke forventet, var at folk skulle være «veldig seriøse» under opptak.

Det var skuffende lite festing. Det var litt pensjonist-stemning under opptak, og folk var veldig seriøse, sier han.

– De få som likte å kose seg litt røk fort ut, og de som ble igjen var en ganske døll gjeng med et par unntak!

Sammen med disse hadde Solberg det festlig noen av kveldene - noe som blant annet har blitt omtalt som «spyfylla» og tilfeller av spritsmugling hos TV2.

Solberg avviser at det var snakk om hard festing.

– Disse unntakene og jeg hadde et par kvelder med litt drinks, men noe festtur var det absolutt ikke!

Fra programmet generelt, er det ikke alt som er like gøy å se igjen på TV. Men Solberg sier han står for alt han har gjort og sagt.

– Det er en liten reality check, for man tror selv at man oppfører seg og blir oppfattet på én måte – og så får man se at det kanskje ikke stemmer helt, innrømmer han.

Jeg har jo sett meg selv på TV før, men ikke en sånn her setting. Jeg både griner og krangler på TV i Camp Kulinaris og det er litt rart å se på, forteller han.

Uansett, synes han at fremstillingen er rettferdig. Rettferdig nok.

– Det er sånn jeg er, og tingene jeg har sagt har jeg jo sagt. Men når flere døgn med filming skal kortes ned til 40 minutter TV, er det jo klart at de har muligheten til å klippe slik at alle virker litt ekstra... alt. Litt smartere, litt dummere, litt slemmere og så videre.

– Jeg føler kanskje at jeg ikke er dum som det noen ganger ser ut som jeg er, haha! Men det er en del av pakka når man sier ja til å være med på noe sånt, sier Solberg.

– Har sklidd ut igjen

Solberg kom inn på Camp Kulinaris uten spesielle evner på kjøkkenet, men tar med seg en ting eller to. Men det bestilles fortsatt en del mat hjem!

Jeg er flinkere til å kjøpe råvarer, og prøve meg frem med dem. Jeg synes også at det er superhyggelig og gøy å lage mat med barna, og det er noe som skjer veldig mye mer nå en før Camp Kulinaris, forteller han.

I tillegg innrømmer han at han lærte særlig én viktig ting under oppholdet:

– Henrik Thodesen maste veldig på meg om at man skulle ha det ryddig når man lager mat. Det maset synes jeg var ekstremt irriterende – men må dessverre innrømme at det er sant. Å rydde underveis i matlagingen gjør ting lettere, og gjør at man faktisk klarer mer enn man tror!

Jeg ble flink-ish på slutten av oppholdet, men nå har det sklidd helt ut igjen. Det å ha det ryddig generelt er en veldig fin tanke, men ikke så lett i praksis, sier Solberg.

LAGER MER SAMMEN: Sebastian Solberg synes det er gøy å lage mat med barna, og gjør det mer etter Camp Kulinaris-deltakelsen. Foto: Instagram @sebastiansolberg
LAGER MER SAMMEN: Sebastian Solberg synes det er gøy å lage mat med barna, og gjør det mer etter Camp Kulinaris-deltakelsen. Foto: Instagram @sebastiansolberg Vis mer

Han beskriver eget forhold til matlaging som «veldig enkelt».

– Jeg bestiller mye mat. Og elsker ferskvaredisken på blant annet Meny, hvor ting nesten er ferdig.

Og før Camp Kulinaris, holdt han seg mye til det han syntes var lett og greit å lage.

– Du vet; taco, grøt, kylling, fiskepinner, kjøttboller og så videre.

Det var det derimot lite av på kjøkkenet under Camp Kulinaris. Rettere sagt, ingenting.

Det var kakerlakker, griseører... Og egentlig: de fleste av rettene vi laget bortsett fra pizza var fremmede for meg, forteller han.

– Jeg tror ikke jeg laget en eneste rett jeg har laget hjemme før. Kjartan liker det ikke enkelt og greit. Alt skal være ekstra og gjøres på en spesiell måte!

Selv om matlagingsprogrammet bød på mye nytt på kjøkkenet, er det ingenting som har utkonkurrert favorittretten.

Det er kylling pommes frites og bearnaise! Det kommer alltid til å være det beste jeg spiser og kan få servert, slår han fast.

Skal det være noe ekstra kos hjemme en kveld, er det derimot vanskelig å velge mellom favorittene. Pizza, burger, kebab, indisk, sushi og tapas er alle høyt oppe på bestillings-lista.

– Men hvis jeg skal ha det litt ekstra kos tar jeg gjerne to middager på en kveld! innrømmer han.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer