True crime

- Jeg føler jeg må se meg over skulderen hele tiden

Molly McLaren trodde hun hadde funnet drømmemannen på Tinder. Så slo hun opp med ham. Det skulle få fatale følger.

TRUE CRIME: Molly McLaren med sin daværende kjæreste Joshua Stimpson. Paret møttes på datingtjenesten Tinder. Det skulle vise seg å bli fatalt for den unge studenten. FOTO: NTB
TRUE CRIME: Molly McLaren med sin daværende kjæreste Joshua Stimpson. Paret møttes på datingtjenesten Tinder. Det skulle vise seg å bli fatalt for den unge studenten. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Sommeren 2016 fant den britiske studenten Molly McLaren fra Kent det hun trodde var drømmemannen på datingtjenesten Tinder.

Etter at Molly og Joshua Stimpson hadde matchet med hverandre, tok det ikke lang tid før de møttes og falt pladask. Begge var opptatt av trening, og begge hadde også erfaring med angst som de støttet og hjalp hverandre med.

FATALE KONSEKVENSER: Britiske Molly McLaren trodde hun hadde funnet drømmemannen da hun matchet med Joshua Stimpson på Tinder. FOTO: NTB
FATALE KONSEKVENSER: Britiske Molly McLaren trodde hun hadde funnet drømmemannen da hun matchet med Joshua Stimpson på Tinder. FOTO: NTB Vis mer

Til å begynne med var venner og familie glade på 22-åringens vegne, over at hun hadde funnet kjærligheten med den tilsynelatende høflige og støttende tre år eldre mannen.

Men det som begynte som en lykkelig kjærlighetshistorie mellom det unge paret, skulle ende fatalt.

Etter at Joshua hadde vist negative tendenser, ønsket hun seg ut av forholdet. Våren 2017 slo Molly opp med Joshua, og håpet at han skulle la henne være i fred. Men 26-åringen begynte å «stalke» ekskjæresten, og dukket uanmeldt opp da hun var ute på byen med venner og på treningssenteret hun jobbet på.

FORELSKET: Joshua og Molly matchet på Tinder sommeren 2016. I november samme år ble de et par. Men lykken skulle bli kortvarig. FOTO: NTB
FORELSKET: Joshua og Molly matchet på Tinder sommeren 2016. I november samme år ble de et par. Men lykken skulle bli kortvarig. FOTO: NTB Vis mer

Han la også ut flere usannheter om Molly på sosiale medier, som Molly etter hvert fikk politiet til å be ham om å fjerne.

Knivstukket 75 ganger

På formiddagen 29. juni 2017 drar Molly på treningssenteret hun jobber på for å trene. Plutselig dukker ekskjæresten Joshua opp, og Molly sender meldinger til moren Joanne McLaren og flere venner om at han har dukket opp, og at hun er redd for at han skal skade henne.

«Jeg føler jeg må se meg over skulderen hele tiden» skriver 23-åringen til venner og familie mens hun er på treningssenteret.

Moren ber henne om å sette seg i bilen og dra hjem.

Molly kommer ikke lengre enn til bilen sin ved parkeringsplassen utenfor treningssenteret, før hun blir innhentet av ekskjæresten. Han stenger henne inne ved førersetet, der han knivstikker henne 75 ganger.

DET SISTE BILDET: Overvåkningskamera på treningssenteret fanget møtet mellom Molly McLaren og ekskjæresten Joshua Stimpson den fatale junidagen i 2017. Kort tid etter at dette bildet er tatt dreper Stimpson den unge kvinnen på parkeringsplassen. FOTO: NTB
DET SISTE BILDET: Overvåkningskamera på treningssenteret fanget møtet mellom Molly McLaren og ekskjæresten Joshua Stimpson den fatale junidagen i 2017. Kort tid etter at dette bildet er tatt dreper Stimpson den unge kvinnen på parkeringsplassen. FOTO: NTB Vis mer

Den unge kvinnen forsøker desperat å rope etter hjelp og bruker også bilhornet for å rette oppmerksomheten mot bilen. Flere vitner på parkeringsplassen forsøker å stanse det brutale angrepet.

Men til ingen nytte.

Molly dør på stedet. Hun blir bare 23 år.

Hevdet han var bipolar og utilregnelig i gjerningsøyeblikket

Sommeren 2017 startet rettssaken mot Joshua Stimpson.

Han tilstår uaktsomt drap, men forsøker å overbevise juryen om at handlingen skjedde som følge av at han har en bipolar lidelse, og ikke var overlagt.

I forbindelse med rettssaken blir rettspsykiater Dr. Philip Joseph bedt av aktoratet om å undersøke den drapsmistenkte 26-åringen. Han kommer frem til at det ikke er grunnlag for å hevde at Stimpson er bipolar.

- Han forsvarte seg med at han var utilregnelig da han drepte Molly. Min diagnose var at han ikke var bipolar. Han hadde ingen personlighetsforstyrrelse. Med andre ord var det ingen medisinsk grunn til å begjære mildere straff, forklarer Dr. Philip Joseph i ITV2-dokumentaren The Murder of Molly McLaren: Social Media Murders, som kom ut i 2021 og er tilgjengelig på NRK.

DREPT: Molly McLaren ble bare 23 år. FOTO: NTB
DREPT: Molly McLaren ble bare 23 år. FOTO: NTB Vis mer

I dokumentaren er også foreldrene til avdøde Molly, Joanne og Doug McLaren intervjuet, og de forteller at det var først i retten de fikk vite at datterens ekskjæreste slett ikke var bipolar som han hadde fått dem til å tro allerede i starten av forholdet.

- Jeg tror han hadde en stor karakterbrist. Han hadde behov for å føle seg elsket og støttet. Å bygge saken på at han var bipolar, var en stor tabbe av forsvareren, forteller Doug McLaren.

Dypt savnet

Også flere av Joshua Stimpsons tidligere kjærester sto frem under rettssaken og fortalte om at de hadde opplevd lignende adferd, som «stalking» og falske anklager på sosiale medier, da de hadde gjort det slutt med ham.

Den 6. februar 2018 ble dommen mot Joshua Stimpson avsagt i Maidstone Crown Court, og han ble dømt til livstid i fengsel, minimum 26 år.

- Jeg savner Molly. Jeg savner henne dypt. Jeg savner forholdet vårt. Og jeg savner det hun skulle bli. Det hun skulle gjøre i livet sitt, forteller Mollys mor Joanne i ITV2-dokumentaren.

Etter dødsfallet har foreldrene opprettet minnefondet The Molly McLaren Foundation, som ønsker å rette fokus og bevissthet rundt spiseforstyrrelser.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer