Katrine Moholt:

- Jeg føler ringen er sluttet

Etter ti år som programleder for «Skal vi danse» gir Katrine Moholt nå stafettpinnen videre.

PROGRAMLEDERPAR: Katrine Moholt og Anders Hoff har ledet «Skal vi danse» sammen i flere år. Men i høst skal Katrine Moholt være deltaker. FOTO: NTB

PROGRAMLEDERPAR: Katrine Moholt og Anders Hoff har ledet «Skal vi danse» sammen i flere år. Men i høst skal Katrine Moholt være deltaker. FOTO: NTB

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange fikk seg en hyggelig overraskelse da det i dag ble klart hvilke deltakere som skal være med i den 18. sesongen av det populære TV2-programmet «Skal vi danse».

Den blide og evig unge Katrine Moholt (48), som har vært programleder for konkurransen i ti år, skal i år igjen underholde oss fra parketten. Men denne gangen iført dansesko.

Glad for å avsløre

Og mange har nok ventet spent på å få vite hvilke kjendiser som skal delta, for i år er det nemlig publikumsfavorittene og pallplasser fra tidligere sesonger som skal kjempe om seernes stemmer. Selv har Moholt måttet holde på hemmeligheten i hele sommer.

– Jeg har visst om at jeg skal være med en liten stund, så derfor er det veldig deilig i dag. Jeg har jobbet på «Allsang på grensen» i sommer og fått mye spørsmål om hva jeg skal til høsten, danse eller være med, sier hun til KK.

Men det som kom som en overraskelse var at hun skulle danse med Egor Filipenko (34). Noe hun sier er veldig hyggelig. Det ferske danseparet har nemlig kjent hverandre i mange år.

STRENG: Egor Filipenko forteller at han er nødt til å være ekstra streng med kollega og dansepartner Katrine Moholt i høst når de skal konkurrere sammen i «Skal vi danse». FOTO: NTB
STRENG: Egor Filipenko forteller at han er nødt til å være ekstra streng med kollega og dansepartner Katrine Moholt i høst når de skal konkurrere sammen i «Skal vi danse». FOTO: NTB Vis mer

Verdens fineste menneske

Filipenko var dommer i programmet mellom 2015 og 2020 og han og Moholt har samarbeidet tett. Han har også med seg to seiere fra programmet. I 2012 vant han sammen med partneren Hanne Sørvåg og i 2014 sammen med Agnete Kristin Johnsen. Men i høst vil han altså komme til parketten for sine dans med sin gode kollega Katrine Moholt.

– Har dere da en fordel siden dere kjenner hverandre så godt?

– Kanskje ikke dansemessig, men jeg tror vi har en fordel når det kommer til kjemi, for vi trenger liksom ikke bli kjent, smiler Moholt.

Filipenko på sin side sier at det er viktig å ikke være for gode venner, for han er nødt til å få til å være streng med henne. Noe som kan være utfordrende med en solstråle som Katrine.

– Hun er jo verdens fineste menneske, sier han.

– Han er knallhard og kjempestreng og pusher meg så hardt på trening, men når vi er ferdig med å trene så har vi det så koselig.

Men Filipenko har nok ikke den verste eleven. Moholt er nemlig historisk, i så måte at hun var den første vinneren av «Skal vi danse» tilbake i 2006.

FØRSTE VINNER: Katrine Moholt og Bjørn Wettre Holthe vant den første sesongen av "Skal vi danse" i 2006. Her bilde fra finalen. FOTO: NTB.
FØRSTE VINNER: Katrine Moholt og Bjørn Wettre Holthe vant den første sesongen av "Skal vi danse" i 2006. Her bilde fra finalen. FOTO: NTB. Vis mer

Hun sjarmerte fletta av dommere og det norske folk med sitt store smil og gode fotarbeid, men hun har ingen planer om å bruke sjarmen til å høste stemmer. Hun sier hun heller vil være seg selv og konsentrere seg om oppgaven.

– Jeg vil selvfølgelig også vinne, men hovedmotivasjonen er å ha det gøy. Også er det er også viktig for meg at Egor blir fornøyd, og det er min motivasjon også.

Ferdig for godt

Selv om mange vil bli glad for å se Katrine Moholt danse igjen, er det også en smule vemod innblandet. Hun avslører nemlig at hun etter dette er helt ferdig i «Skal vi danse». Hun forteller at som programleder har det vært mye ansvar, møter og planlegging og derfor gleder hun seg nå til å bare ha det gøy

– Men du har gitt fra deg programlederjobben, er det på lån?

– Nei nå føler jeg, etter ti år, at det er hyggelig å gi stafettpinnen videre.

Og den som skal ta over etter Moholt er ingen fersking i gamet hun heller. Etter å nylig blitt mor, er Helene Olafsen igjen klar for å innta TV-skjermen. Hun vant for øvrig konkurransen selv i 2017, og ble etter programmet kjæreste med sin dansepartner.

– Du tror ikke du vil gå tilbake til den jobben?

– Nei, nå tror jeg at ringen er sluttet og jeg har gjort «Skal vi danse» så lenge at nå gleder jeg meg til nye oppgaver.

HØYT NIVÅ. Dette er alle deltagerne i årets «Skal vi danse: all stars»: Nate Kahungu, Eirik Søfteland, Agnete Saba, Triana Iglesias, Jørgine Massa Vasstrand, Cengiz Al, Aleksander Hetland, Iselin Guttormsen, Lasse Matberg, Kari Traa, Katrine Moholt, Victor Sotberg og Martine Lunde. FOTO: NTB.
HØYT NIVÅ. Dette er alle deltagerne i årets «Skal vi danse: all stars»: Nate Kahungu, Eirik Søfteland, Agnete Saba, Triana Iglesias, Jørgine Massa Vasstrand, Cengiz Al, Aleksander Hetland, Iselin Guttormsen, Lasse Matberg, Kari Traa, Katrine Moholt, Victor Sotberg og Martine Lunde. FOTO: NTB. Vis mer

Hva de nye oppgavene vil bli, sier Moholt ikke noe om, men hun er nok ikke ferdig med TV. Men når man har vært programleder i et tiår, må man vel få en viss formening om hvordan jobben bør gjøres.

– Kommer du til å ha et halvt øye på Helene i høst, bare for å sjekke at hun gjør tingene på riktig måte?

– Det trenger jeg overhode ikke. Helene har stor kjærlighet til programmet og det tror jeg er det viktigste som programleder for «Skal vi danse», sier Moholt som legger til at Helene vil berike programmet med sin lidenskap for dans og sitt engasjement kommer til å gjøre en kjempejobb som programleder.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer