«Nesten Voksen»:

- Jeg føler virkelig at jeg har fått voksenlivet i fleisen det siste året

«Nesten Voksen»-aktuelle Jenny Skavlan tror sosiale medier kan være med på å skape et etableringspress blant unge voksne.

«NESTEN VOKSEN»: «Nesten Voksen» følger livet til de tre venninnene Ida (Kjersti Tveterås) til venstre, Camilla (Jenny Skavlan) og Siri (Renate Reinsve). Og det store spørsmålet er; når er det egentlig på tide å bli voksen? FOTO: NRK
«NESTEN VOKSEN»: «Nesten Voksen» følger livet til de tre venninnene Ida (Kjersti Tveterås) til venstre, Camilla (Jenny Skavlan) og Siri (Renate Reinsve). Og det store spørsmålet er; når er det egentlig på tide å bli voksen? FOTO: NRK Vis mer
Publisert

Tidligere denne måneden var det premiere på den nye humorserien «Nesten Voksen» på NRK. Sitcomen tar for seg livet til tre unge Grünerløkka-venninner, som representerer tre ulike livssituasjoner.

Den ene har en liten baby, den andre har nettopp blitt bonusmamma for litt eldre barn, og den siste er singel og er i ferd med å jobbe seg i hjel. I serien er det duket for problemer knyttet til alle disse tingene - en tematikk Jenny Skavlan (31) (som spiller Camilla) tror flere seere kan kjenne seg igjen i.

- I mitt tilfelle er det en ekskone som støtt og stadig dukker opp på ubeleilige tidspunker, i tillegg til at det å få bonusbarn til å respektere min rollefigur ikke er så lett. I en episode skal jeg også slutte å shoppe - det tror jeg mange har som nyttårsforsett så det kan jo treffe de som trenger å roe ned på shoppinga, sier Skavlan til KK.

Overhørt på Frogner

Hun beskriver rollefiguren sin som svært materialistisk. Camilla er opptatt av fasade, merker og elsker å shoppe.

- Jeg har vokst opp på beste vestkant i Oslo, og kjenner denne typen godt fra før. Jeg vil ikke si at Camilla er direkte basert eller inspirert av mitt eget liv, men noen replikker her og der er nok overhørt på Frogner.

- Tre jenter på rundt 30 år har fått kastet voksenlivet på seg – med barn, bonusbarn og så videre. Har du noen gang følt at voksenlivet har «kommet for fort» i det virkelige liv?

- Jeg føler virkelig at jeg har fått voksenlivet i fleisen det siste året. Flyttet i enebolig, ønsket meg høytrykkspyler til jul og det at jeg må løpe til alt, når jeg har både morgen og ettermiddag for å hente/levere i barnehage.

- Jeg elsker det samtidig som jeg føler at jeg later som. Som at jeg og Thomas er to barn som later som vi bor i et hus.

Savner frihet

Hun sier at det er friheten til å gjøre akkurat hva man vil, når man vil, som noe av det hun savner aller mest med å være ung.

- Det kan savnes noen ganger, men jeg tenker også at jeg ikke har like mye behov for det lengre. Når jeg nå først kan dra ut og kjenne på friheten kjennes det ekstra godt siden jeg ikke er bortskjemt på det. Det kan lett føre til overtenning. Da blir jeg 17 år igjen.

Skavlan tror imidlertid at sosiale medier kan spille en sentral rolle når det kommer til å skape et etableringspress blant unge voksne i dag.

- Nå som man på død og liv skal følge med på hverandres liv i sosiale medier, i tillegg til det fysiske samværet blir jo giftemål, «shææshteturer», verdens beste unger og alt annet som medbringer voksenpoeng trøkt i trynet på alle hele tiden. Det kan jo legge mer press på de som ikke er i den situasjonen, sier hun og legger til:

- Men om det ikke er noe de ønsker, håper jeg de fleste klarer å ikke la seg påvirke og føle at noe mangler - og heller bare nyte livet sitt uten å bli tissa på og smurt inn i kaviar.

Utfordrende

- Hva har vært det mest utfordrende med å lage denne serien?

​- Å lage humor er vanskelig. Folk må bli kjent med karakterene og gi det litt tid. Å utvikle en karakter som skal kunne leve og utvikle seg over flere sesonger er utfordrende.

- Hvordan da?

​- Det er utfordrende å få seerne til å bli kjent med rollen og se hva som er «greiene» hennes, i tillegg til det å få ting til å se lett og ledig ut. Å holde energien oppe og ikke spille ihjel vitser og scener når man må ta ting mange ganger kan også være vanskelig, svarer Skavlan.

Det sier Kjersti Tveterås (som spiller Ida) seg enig i.

- Det er utfordrende, særlig når man ikke har et publikum som gir tilbakemeldinger. Da må man bare prøve å stole på at man har noe, sier Tveterås til KK.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer