Zoë Kravitz

- Jeg følte meg klumpete sammenlignet med mamma

Zoë Kravitz pyder juli-utgaven av britiske Vogue og åpner om spiseforstyrrelser og en barndom utenom det vanlige.

ANNERLEDES OPPVEKST: - På skolen var alle klassekameratene mine hvite og rike. Jeg følte meg totalt utenfor, sier Zoë Kravitz i stort intervju. FOTO: NTB Scanpix
ANNERLEDES OPPVEKST: - På skolen var alle klassekameratene mine hvite og rike. Jeg følte meg totalt utenfor, sier Zoë Kravitz i stort intervju. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Zoë Kravitz, datteren til rockestjerna Lenny Kravitz og skuespiller Lisa Bonet er definitivt i medvind om dagen. Akkurat nå følger vi henne som Bonnie Carlson i sesong to av HBO-serien Big Little Lies, der hun imponerer ved siden av størrelser som Reese Witherspoon og Meryl Streep. I tillegg skal hun gifte seg i sommer med kjæresten Karl Glusman. Altså en rekke gode grunner for Vouge til å gjøre et stort intervju med spektakulære bilder til, tatt av superfotograf Steven Meisel.

COVER GIRL:
COVER GIRL: Vis mer

I intervjuet åpner hun opp en barndom utenom det vanlige. Mamma Lisa fikk Zoë allerede som tjueåring, og Zoë vokste opp Topanga Canyon i California, på vegansk diett og med TV- titting kun i helgene.

Pappa i skolegården

Innimellom kom rockestjerne-pappaen Lenny på besøk, og Zoë forteller at de gangene han hentet henne på skolen, skapte det stor ståhei i skolegården, uten at hun helt skjønte hvorfor.

- Jeg vet hvorfor jeg er så glad for å bli hentet av pappa, det er fordi det skjer såpass sjelden, men hvorfor er alle andre så gira?

Videre forteller hun at ikke trivdes spesielt godt på skolen. Følelsen av annerledeshet var sterk.

Følte seg annerledes og utenfor

- Alle klassekameratene mine var velstående, hvite barn, jeg følte meg helt fremmedgjort, forteller Zoë og legger til at tenårene var spesielt krevende.

Som trettenåring utviklet hun spiseforstyrrelser.

- Mamma var så vakker og "petit", jeg følte meg alltid klumpete i nærheten av henne. Pappa var omgitt av supermodeller. Jeg var liten (1.59) og man er aldri fornøyd med seg selv i den alderen.

MOR OG DATTER: Skuespiller Lisa Bonet fødte datteren Zoë da hun var 20 år. Foto: NTB Scanpix
MOR OG DATTER: Skuespiller Lisa Bonet fødte datteren Zoë da hun var 20 år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I 2015 uttalte hun til magasinet Complex at spiseforstyrrelsene var på sitt mest alvorlige da hun spilte inn filmen The Road Within i 2013, og skulle ned i vekt for rollen hun spilte. I retrospekt innrømmer hun at hun ikke hadde kontroll over prosessen.

- Foreldrene mine ble veldig bekymret. De var livredde for at jeg skulle forsvinne helt, uttalte hun den gang.

PÅ FEST MED PAPPA: Zöe til venstre, med pappa Lenny ved sin side og DJ Ruckus til høyre. På kunstfest under Art Basel-messen i 2009.
PÅ FEST MED PAPPA: Zöe til venstre, med pappa Lenny ved sin side og DJ Ruckus til høyre. På kunstfest under Art Basel-messen i 2009. Vis mer

I dag er skuespilleren 30 og fornøyd med seg selv. I snart ti år har hun jobbet jevnt og trutt med å få stadig flere og større roller, og selv om hun antar at etternavnet var en fordel da hun søkte plass på skuespillerutdanning, tror hun ikke at regissører tar sjansen på å gi henne jobb uten å ha tro på talentet hennes og evnen til å levere.

- Endelig føler jeg at jeg er et sted hvor jeg kan si at jeg fortjener dette og at jeg har jobbet hardt for å komme dit jeg er. Jeg blir stadig bedre.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer