Spontanabort

- Jeg fortalte henne at babyen ikke kom til å komme likevel

Hilaria Baldwin delte sterkt øyeblikk med datteren Carmen (6) om spontanaborten.

TØFF TID: Ekteparet Hilaria og Alec Baldwin opplevde nylig å gå gjennom andre spontanabort på syv måneder. FOTO: NTB scanpix
TØFF TID: Ekteparet Hilaria og Alec Baldwin opplevde nylig å gå gjennom andre spontanabort på syv måneder. FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I et rørende og åpenhjertig innlegg på Instagram, delte Hilaria Baldwin (35) den triste nyheten om at hun fire måneder inn i svangerskapet har spontanabortert.

«Vi er veldig triste over at vi i dag har fått vite at babyen vår har gått bort etter fire måneder. Vi ønsker også at dere skal vite at selv om vi ikke har det bra nå, så kommer vi til å få det bra. Vi er heldig som har fire sunne og friske barn - og vi kommer aldri til å glemme det», skriver hun til videoinnlegget.

I videoen får hun trøst av datteren Carmen (6), som er Hilaria og Alec' første felles barn. I tillegg har de barna Rafael (4), Leonardo (3) og Romeo (1) sammen. Paret giftet seg i New York i 2012.

«Jeg fortalte Carmen det og tok denne videoen, slik at jeg kunne sende den til Alec. Jeg tenker kanskje at dette er en fin måte å dele nyheten med dere også. Jeg fortalte henne at babyen ikke kom til å komme likevel, men at vi skal prøve virkelig hardt å gi henne en lillesøster en annen gang. Jeg er knust akkurat nå. Jeg forventet ikke dette da jeg dro for å ta ultralyd i dag. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg er fremdeles i sjokk og det har ikke gått opp for meg ennå. Vær så snill, ikke noe paparazzi, det er alt jeg ber om», forklarer hun videre i innlegget.

Den triste nyheten kom syv måneder etter at hun var åpen om at hun gikk gjennom en spontanabort - og ble hyllet for at hun delte traumet og på den måten bidrar til å fjerne stigma rundt spontanabort og denne type erfaringer.

I april sa Jackie Mead, en australsk talskvinne for veldedighetsorganisasjonen Sands, som har fokus på spontanabort, dødfødsel og krybbedød, til Australian Broadcasting Corporation at det er fint at en kvinne i hennes posisjon og med så mange følgere er åpen om dette temaet.

- Det er en veldig spesiell situasjon å være i. Forhåpentligvis vil det at hun deler dette få andre kvinner i samme situasjon til å føle seg mindre alene på deres reise. Det hun gjorde var å gjøre det klart med tanke på hva hun trenger i en slik situasjon - hun ønsker kjærlighet, støtte og varme tanker. Jeg tenker at de tingene er passende, sa Mead ifølge ABC.

STORFAMILIE: Yogainstruktør Hilaria Baldwin og Hollywood-skuespiller Alec Baldwin har fire barn sammen. I tillegg har han datteren Ireland Baldwin (24) fra forholdet med Kim Basinger. FOTO: NTB scanpix
STORFAMILIE: Yogainstruktør Hilaria Baldwin og Hollywood-skuespiller Alec Baldwin har fire barn sammen. I tillegg har han datteren Ireland Baldwin (24) fra forholdet med Kim Basinger. FOTO: NTB scanpix Vis mer

- De fleste kvinner som opplever en spontanabort har vellykkede svangerskap og friske barn senere

Ifølge Helse Norge ender mellom 10 og 30 prosent av alle erkjente svangerskap i spontanabort.

«Den eksakte årsaken til de fleste spontanaborter blir sjeldent undersøkt, men studier viser at flertallet oppstår på grunn av genetiske problemer som hindrer barnet i å utvikle seg normalt», opplyser Helse Norge.

Lommelegen, som er Aller Media-eid, har publisert en sak med «10 spørsmål og svar om spontanabort» og et av spørsmålene går på om det er vanlig at man kan bli trist og redd som følge av en spontanabort.

«Det er vanlig for kvinner å føle seg lei seg, trist, sint, ha skyldfølelse eller angst og frykt for fremtidige svangerskap etter en spontanabort. Alle disse følelsene er normale, og man bør tillate seg å føle dem. Det er også viktig å diskutere med legen hva man føler slik at man kan bli beroliget, eller eventuelt hjulpet både akutt og langvarig hvis man trenger det. Slik kan man også bli beroliget om andre svangerskap, og legen kan hjelpe kvinnen med å finne ut om det er en underliggende grunn som bør behandles, eller om det var en spontanabort uten noen bestemt grunn. De fleste kvinner som opplever en spontanabort har vellykkede svangerskap og friske barn senere».

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer