Danmark

- Jeg gikk tre år uten sex

Røper private detaljer om sexlivet sitt i podkast.

TØRKE: Den danske politikeren i Europa-Parlamentet, Pernille Weiss (55), opplyser i en podkast at hun ikke hadde sex, med hverken seg selv eller andre, i tre år. Foto: Ritzau Scanpix/Philip Davali
TØRKE: Den danske politikeren i Europa-Parlamentet, Pernille Weiss (55), opplyser i en podkast at hun ikke hadde sex, med hverken seg selv eller andre, i tre år. Foto: Ritzau Scanpix/Philip Davali Vis mer
Publisert

I 2018 hadde den danske politikeren Pernille Weiss (55), fra Det Konservative Folkeparti, gått tre år uten å verken ha sex eller onanere.

Det forteller hun i den siste episoden av Danmarks Radio (DR) sin podkast, «Fantasier». Hun forteller om en hektisk periode i sin politiske karriere som førte til at sexlysten forsvant.

- Jeg gikk inn i en valgkamp, men også en periode av livet der jeg opplevde at jeg ikke hadde lyst til å ha en partner eller å være sammen med noen for å ha sex. Før jeg ble kjæreste med Kristian, opplevde jeg å gå tre år uten å være i noen relasjoner og uten å være seksuelt aktiv, sier hun og legger til:

- Det har virkelig vært deilig.

- Ikke noe savn

- Du hadde heller ikke selvsex? spør programlederen i DR-podkasten, Elisa Lykke.

- Nei, det hadde jeg faktisk ikke, svarer Weiss.

Videre forteller hun at hun personlig er veldig kristen, og at den kjærligheten hun ikke brukte seksuelt, brukte hun heller på andre måter. Som blant annet å tilbringe mer tid med familie og venninner, eller lese en god bok.

- Jeg hadde ikke et savn eller spesifikk lengsel etter noe som minnet meg om sex. Jeg opplevde at jeg kunne våkne i en orgasme uten at jeg rørte meg selv. Jeg lå helt stille og sov, forteller politikeren.

Anklaget av ansatte

Weiss, som både er utdannet sykepleier og sexolog, har siden 2019 vært et av de 13 danske medlemmene i Europa-Parlamentet.

Og i sommer har hun også stått i hardt vær.

Etter en intern medarbeiderundersøkelse på kontoret hennes kom det fram at både nåværende og tidligere ansatte har følt seg overvåket og utsatt for mobbing og et ekstremt arbeidspress, ifølge den danske avisen Ekstra Bladet.

Weiss har siden nektet å kommentere anklagene, og opplyser at hun ikke har noen planer om å trekke seg fra EU-parlamentet.

Ifølge Politico har Det Konservative Folkeparti valgt at hun ikke skal stille som kandidat for EU-valget i Danmark i 2024.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer