Petra Mede

– Jeg gjør det på egenhånd, som så mye annet i livet

52-åringen Petra Mede venter sitt andre barn.

PETRA MEDE: Komiker og programleder Petra Mede ledet Eurovision Song Contest i Stockholm med artist Måns Zelmerlöw i 2016. FOTO: NTB
PETRA MEDE: Komiker og programleder Petra Mede ledet Eurovision Song Contest i Stockholm med artist Måns Zelmerlöw i 2016. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

I midten av mars avslørte den svenske komikeren og skuespilleren Petra Mede under Nyhetsmorgon på svenske TV4 at hun er svanger med sitt andre barn.

Hun er nå i sjette måned, og har datteren Adeline (10) med ekskjæresten Mattias Günther. Denne gangen går hun inn i foreldrerollen på egenhånd.

- Jeg gjør det på egenhånd, som så mye annet i livet, forklarer hun på spørsmål i Nyhetsmorgon om en barnefar er involvert.

52-åringen erkjenner at hun er privilegert som kan sette et barn til verden etter fylte femti.

- Jeg er så utrolig glad og lykkelig, og føler meg veldig, veldig privilegert. Jeg tar én dag av gangen, og en graviditet er aldri selvsagt. Jeg lengter til vi er i mål.

For norske seere er Petra Mede mest kjent fra Eurovision Song Contest. I 2016 ledet hun musikkonkurransen sammen med den svenske artisten Måns Zelmerlöw (35). Det samme gjorde hun i 2013.

Komikeren har også hatt sitt eget program, Petra Mede Show, på den svenske TV-kanalen TV 3. Denne våren er hun også aktuell som programleder for det svenske danseprogrammet Let’s dance på TV4.

Kan være like spreke som kvinner i 30-årene

Til KK har jordmor Siri von Krogh, fylkesleder for Oslo i Den Norske Jordmorforening og driver av nettstedet Altformamma.no (som legges ned fra 1. april 2022), tidligere bekreftet at det har vært en økende trend at flere blir gravide langt senere enn før.

- Tidene forandrer seg, og det er helt opplagt en trend at stadig flere kvinner føder barn etter fylte 40, og til og med etter fylte 50, har Von Krogh uttalt.

Overlege Anne-Sofie Letting, seksjonsleder ved fødeavdelingen ved Oslo universitetssykehus Rikshospitalet, påpeker at kvinner i 40- og 50-årene kan være like spreke som kvinner i 30-årene.

Men til tross for dette er det flere komplikasjoner forbundet med å bli gravid sent.

- Eldre gravide har generelt flere komplikasjoner, som høyt blodtrykk, svangerskapsforgiftning og svangerskapsdiabetes, har Letting tidligere uttalt til KK.

På bakgrunn av blant annet dette tilbys eldre gravide flere ultralyder og flere svangerskapskontroller under graviditeten, enn sine yngre medsøstre.

- Men selve fødselen trenger ikke nødvendigvis å innebære noen større risiko enn om du er 30, har jordmor von Krogh opplyst til KK.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer