«Julestorm»:

- Jeg glemmer meg selv litt når jeg er i et forhold

Julestorm-aktuelle Ida Elise Broch åpner opp om singeltilværelsen og forholdet til sin egen familie.

JULESTORM: I Netflix nye juleserie blir en rekke mennesker sittende værfast på Gardermoen. Blant de som spiller i serien er (f.v) Alexandra Rapaport og Ida Elise Broch. FOTO: Netflix.
JULESTORM: I Netflix nye juleserie blir en rekke mennesker sittende værfast på Gardermoen. Blant de som spiller i serien er (f.v) Alexandra Rapaport og Ida Elise Broch. FOTO: Netflix. Vis mer
Publisert

Hun er blitt hele Norges juledame etter at hun spilte kjæreste-jaktende Johanne i suksesserien Hjem til Jul på Netflix. Og mange fans ble nok veldig skuffet da det ble klart at det ikke kom en sesong tre.

Men for alle som elsker kombinasjonen av jul og Ida Elise Broch, må det være godt å tenke på at hun blir å se i Netflix nye julesatsing. Nemlig «Julestorm», som hadde premiere 16. desember.

Hektisk år

KK møtte skuespilleren på en kald dag i et varmt hotellrom på fasjonable Amerikalinjen. Ida Elise var selv godt kledd i en nydelig strikket grønn genser, laget av en venninne av moren hennes. Sammen med henne: Tony- en nysgjerrig og fryktelig søt liten hund- type mops.

- Det har vært et veldig hektisk år. Det begynte med hovedrollen i «Fenris» og så har jeg hatt en liten rolle i «Munch». Så denne juleserien, «Gulltransporten» og så skrev jeg en diktsamling, sier hun.

I Julestorm, som kan beskrives som en slags norsk «Love Actually», møter vi mange ulike skjebner idet de blir strandet på Gardermoen på lille julaften som følge av en storm.

Ida Elises karakter er en popstjerne som sliter etter at hun har kommet ut av skapet til moren sin, som ikke aksepterer det. Hun tror det dessverre er virkeligheten til mange som kommer ut av skapet.

- Det er veldig synd at man må oppleve det, for det må være noe av det såreste som kan skje. At foreldrene ikke helt aksepterer den du er, sier hun.

STJERNESPEKKET: Serien Julestorm byr på mange kjente fjes og karakterene deres får virkelig kjenne på både sorg og gleder mens de sitter værfast på Gardermoen. F.v: Dennis Storhøi, Ravdeep Singh Bawja, Ida Elise Broch, Jan Gunnar Røise, Thea Sofie Loch Næss, Evelyn Rasmussen Osazuwa og Regissør, Per-Olav Sørensen. FOTO: NTB
STJERNESPEKKET: Serien Julestorm byr på mange kjente fjes og karakterene deres får virkelig kjenne på både sorg og gleder mens de sitter værfast på Gardermoen. F.v: Dennis Storhøi, Ravdeep Singh Bawja, Ida Elise Broch, Jan Gunnar Røise, Thea Sofie Loch Næss, Evelyn Rasmussen Osazuwa og Regissør, Per-Olav Sørensen. FOTO: NTB Vis mer

Pappa betaler

Selv har hun et veldig nært forhold til sin familie. Hun forteller at moren jobber som gestaltterapeut og at de to har mange gode samtaler. Likevel beskriver hun seg selv som pappajente og sier hun alltid har vært det.

- Vi har en tradisjon med far-datter-dag, som går ut på at vi går ut og shopper og han betaler, ler hun.

- Hva slags juletradisjoner har dere?

- Vi har egentlig ingen faste juletradisjoner utover det vanlige. Men vi pleier å gå på graven til farmoren vår som ble 99 år. Hun døde for to år siden og det er et fint samlingspunkt i jula. Vi er en skilt familie så det er ikke sånn at jeg får sett alle på julaften. Mine søsken har igjen fått sine familier, så vi er spredt over alle heier. Tradisjonen er å finne ut hvor man skal feire jul, forteller hun.

På spørsmål om hun har kjæreste for tiden svarer hun at hunden Tony er hennes kjæreste. Og hva dating angår kjenner hun at det er godt ha en liten pause.

- Det er en fin og viktig tid jeg er i nå, for jeg tror ikke jeg har hatt så mye singeltid før. Jeg har for det meste hatt forhold, så jeg ligger litt bakpå med det å bare være for meg selv. Og det er viktig for å bli kjent med seg selv, men også for å få tid til sine ting, forteller hun og legger til:

- Jeg er litt sånn at jeg tar veldig vare på den andre og glemmer meg selv litt når jeg er i forhold. Det er jo dumt. Man bør være litt mer egoistisk kanskje.

«Vakrest om morgenen»

Ida Elise kan virkelig sies å ha hatt en kometkarriere de siste tre årene. Og først under innspillingen av «Hjem til jul» opprettet hun en Instagram-konto. Der har fansen hyppig tatt kontakt med henne og det har til og med kommet et frieri, men utfra hva hun har fortalt kan det vel slås fast hva hun svarte på det.

På Instagram har hun også lagt ut en liste over vakre spørsmål man kan stille. Et av dem er «Hvem syns at du er vakker om morgenen? »

- Syns du at du selv er vakker?

- Jeg syns faktisk at jeg er vakrest om morgenen, når jeg ikke har pyntet meg og er litt bustete på håret. Og jeg syns også de fleste mennesker er det, når de er litt ujålete og bare er seg selv, avslutter hun.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer