Game of Thrones feirer 10 år

- Jeg hadde gått fra mannen min for begge karakterene

Vi har spurt 7 blodfans hva de savner mest med serien (og hva de synes om den mye omdiskuterte slutten!)

GAME OF THRONES: Angelica Bautista Prag (28) forteller at hun savner å få ukentlige «doser» av både Jon Snow og Daenerys Targeryen. Foto: Privat
GAME OF THRONES: Angelica Bautista Prag (28) forteller at hun savner å få ukentlige «doser» av både Jon Snow og Daenerys Targeryen. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag 17. april 2011, for nøyaktig 10 år siden, rullet første episode av HBO-serien Game of Thrones på skjermen - en serie som skulle engasjere, ryste, samle og forvirre TV-publikum verden over.

Skjebnen til det fiktive Westeros-kontinentet og kampen om jerntronen skulle avgjøres over åtte sesonger.

De karakterene du holdt med i det ene øyeblikket kunne vise seg å forråde i det neste - og ikke bare de andre rollefigurene, men også deg som TV-seer. Sjansen for at favorittkarakteren overlevde de neste scenene var minimale - for i fantasyserien, som er basert på forfatter George R.R. Martins prisbelønte bøker, kunne alt skje.

Selv for folk som ikke i utgangspunktet var fan av fantasy-sjangeren, ble Game of Thrones - eller GoT som det blir kalt blant fansen - en umiddelbar hit.

Ekstra stas var det også at to nordmenn var å se i sentrale roller. Kristofer Hivju (42) spilte wildling-krigeren Tormund Giantsbane, en elsket karakter av mange GoT-fans. Også Tromøsværingen Amrita Acharia (34) spilte i serien. Hun hadde rollen som Irri, en av Dothraki-herskerinnen Daenerys Targaryens mange tjenere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer