Lissie Norge:

- Jeg håper at fremtiden min inneholder en kjærlighet jeg føler er ekte, ikke en som gjør at jeg til slutt føler meg som en tulling

Vi tok en prat med den norgesaktuelle artisten Lissie. Hun åpnet opp om både kjærlighetslivet, fremtidsdrømmer og tapet av bestemoren Helen.

LISSIE NORGE: Vi har møtt den norgesaktuelle artisten Lissie, og snakket med henne om både norske menn, strikking og fremtidsdrømmer. FOTO: Gretchen Robinette // Sony Music
LISSIE NORGE: Vi har møtt den norgesaktuelle artisten Lissie, og snakket med henne om både norske menn, strikking og fremtidsdrømmer. FOTO: Gretchen Robinette // Sony Music Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At den amerikanske artisten Elisabeth Corrin Maurus (35), bedre kjent som Lissie, er en såkalt norgesvenn er gammelt nytt. Helt siden hun hadde sin første konsert i Norge under Slottsfjellfestivalen i Tønsberg i 2010 har hun smeltet våre norske musikkhjerter - men hun har også latt seg fascinere av oss nordmenn. Så mye at hun faktisk har begynt å lære seg norsk.

- Norsken min er ikke så veldig god, altså, men jeg har tatt norskkurs på et universitet i nærheten av der jeg bor i Iowa. Siden jeg bor der kan jeg ta ett kurs per semester. Jeg var på turné i akkurat den perioden jeg begynte på kurset, men jeg fikk tatt rundt åtte timer. Så jeg lærte jo litt da! sier Lissie når vi møter henne på Kulturhuset i Oslo en kald formiddag i februar.

Når vi ber henne snakke litt norsk svarer hun entusiastisk «hyggelig å møte deg» og «ha det bra» på den typiske norsk-amerikanske måten.

- Og så kan jeg telle til 10! legger hun til og ler.

- Jeg har jo i løpet av de siste åtte årene vært i Norge en del ganger, så det er egentlig veldig dumt at det tok meg så lang tid å lære standard-frasene. Jeg forstår mer enn jeg kan snakke, så ikke si noe slemt om meg for det er mulig at jeg forstår hva dere sier! sier hun med et lurt smil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer