Melodi Grand Prix:

- Jeg håper låta vil hjelpe andre til å komme ut av skapet

Mgp-aktuelle Alessandra Mele sier det ikke alltid har vært like lett å være seg selv.

MELODI GRAND PRIX: Alessandra Mele deltar i kampen om å få representere Norge i Melodi Grand Prix-finalen i Liverpool 13. mai. FOTO: PRIVAT.
MELODI GRAND PRIX: Alessandra Mele deltar i kampen om å få representere Norge i Melodi Grand Prix-finalen i Liverpool 13. mai. FOTO: PRIVAT. Vis mer
Publisert

Det er under 48 timer til en av de hittil største dagene i livet hennes, men artist Alessandra Mele virker ikke stresset, tross en haug av intervjuer og at en hel dag venter med øving på hvordan å se inn i kamera, mens man danser og synger foran et stort publikum.

Lørdag deltar hun nemlig i den første delfinalen av Melodi Grand Prix (MGP). Tre artister går videre til finalen som holdes i Trondheim spektrum 4. februar.

- Jeg blir veldig, veldig nervøs. Men man kan ikke vise det på scenen for da blir det ikke bra nok utførelse.

Hun legger leende til at hun har et ritual hvor hun danser som en ape og gjør grimaser til speilbildet sitt før hun går på scenen.

Vind i håret

20-åringen har en del trening i det å stå på scenen og mange vil nok kjenne igjen det sukkersøte smilet og den kraftfulle stemmen fra fjorårets sesong av The Voice. Den norsk-italienske unge damen sjarmerte både seerne og mentor Espen Lind i senk, som da sa om Alessandra: «Du er en entertainer med en tilstedeværelse få andre har, med vind i håret og alt».

Dessverre nådde ikke Alessandra helt til topps i The Voice, men det har ikke tatt fra henne selvtilliten. Kanskje heller tvert imot og noe sier oss at vi får se henne med vind i håret flere ganger.

I fjor høst begynte hun å studere ved (Lillehammer Institute of Music Production and Industries) en privat musikkhøyskole på Lillehammer. Der får hun gjøre det hun elsker hver dag: nemlig lage musikk.

Så ble hun invitert med til å MGPs låtskrivercamp og sammen med tre andre skapte de et stykke musikk som hun nå skal kjempe om å få synge i den internasjonale finalen i Liverpool 13. mai.

King of Queen er navnet på låta hun skal fremføre og som hun allerede har høstet ros for. Nettavisen ga henne nylig åtte av ti poeng og skrev at «Denne har mest sjanse til å vinne i en internasjonal finale fordi den skiller seg ut i mengden».

Åpen om legningen

Men selv om sangen er rask og fengende, har den et dypere budskap. Alessandra avslører til KK at for henne er sangen veldig personlig og at den handler om det å tørre å være seg selv.

- Tidligere har jeg har flere ganger følt at jeg ikke har kunnet være helt meg selv. Jeg er bifil, og da jeg bodde i Italia, på et lite sted, følte jeg ikke at jeg kunne si det. Jeg har ikke kunnet vært helt åpen om det med alle, forteller hun åpenhjertig.

- Det er veldig tøft av deg å si. Hvordan er det nå, føler du at du kan være åpen om hvem du er?

- Ja, Norge er veldig åpent, spesielt om seksualitet, og det setter jeg pris på.

Sangen handler jo om meg, om seksualitet generelt og om ting gjennom livet som har vært utfordrende. Og det å få til å være sterkere enn det, sier hun.

Alessandra forteller at hun ønsker å bruke musikken til å jobbe for åpenhet rundt seksualitet og mangfold. Og hun håper det kan være til hjelp for andre.

- Jeg håper andre også vil bruke musikken min som hjelp til å komme ut av skapet eller til å overkomme andre utfordringer. Mange gjemmer ting fordi de redd for å bli dømt, men folk dømmer uansett, så jeg føler man ikke må bry seg så mye, sier hun og legger til spørsmålet:

- Hva slags liv lever man dersom man ikke er seg selv?

- Er du redd for å bli dømt når du er i prosessen med å skal vise hvem du er?

- Nei ikke nå lenger, og det føles veldig deilig.

Mye støtte

Som student og med mye å gjøre i forbindelse med MGP, skulle man tro at det blir lite tid til annet. Men Alessandra liker å ha mange jern i ilden. Når det kommer til spørsmål om dating er hun litt mer hemmelighetsfull. Hun vil ikke si så mye, men røper at hun har en person i livet sitt som har vært søt og støttende i den travle perioden.

Hun har flere personer i livet sitt som hun kan lene seg mot når det stormer som verst. Hennes største forbilde er moren hennes, som hun beskriver som sin bestevenninne. Men også øvrig familie i Norge har vært veldig støttende. For to år siden flyttet hun fra Italia til Norge for å satse på musikkarrieren og den første tiden bodde hun hos tanten og onkelen sin i Oslo.

- Onkel Per Einar er selv gitarist har hjulpet meg å hente ut kreativiteten min og lage musikk, forteller hun og svarer at ja, det var han veldig stolte fyren vi kunne se på The Voice. Men hun kjenner også på støtte fra folk som ikke kjenner henne personlig, men som heier på henne.

- Hvem av de andre deltakerne i MGP frykter du mest?

- Jeg frykter egentlig ingen av konkurrentene, for vi er så forskjellige artister alle sammen. Men selvfølgelig har jeg troen på at Ulrikke og Umami Tsunami kommer til å gjøre det veldig bra. Det er følelsen jeg har.

Alessandra forteller om fine minner fra en barndom i Italia, hvor faren er fra, og delvis i Norge, hvor moren er fra. Hun legger til at hun alltid har vært et veldig smilende barn. Og smilet er noe hun tar med seg når hun går på scenen lørdag for å fremføre sin: «Queen of kings».

- Jeg vil si til folk at jeg håper låta inspirerer dem og jeg gleder meg skikkelig til å gjøre den!

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer