Linn Skåber og Ine Jansen

- Jeg har aldri følt meg så heldig som nå

Istedenfor å reise til stedene med gode anmeldelser, har Linn Skåber og Ine Jansen bestemt seg for å oppsøke de aller dårligste.

LINN SKÅBER OG INE JANSEN: Bestevenninnene er aktuelle med et nytt humorprogram til våren. Foto: Ida Bergersen
LINN SKÅBER OG INE JANSEN: Bestevenninnene er aktuelle med et nytt humorprogram til våren. Foto: Ida Bergersen Vis mer
Publisert

Til våren er bestevenninnene Linn Skåber og Ine Jansen aktuelle med en ny humorserie, kalt «Null stjerner». De skal ut på tur, med ett mål for øyet: Å reise til de stedene ingen anbefaler. De ønsker å se om det kan skjule seg noen perler bak de dårligste anmeldelsene som ligger ute på nettet.

KK møter den blide duoen på Warner Bros Discoverys vårlansering.

- Hvordan ble denne serien til?

- Noen hadde en god idé, og vi er ganske ubereiste. Å ta to Grünerløkka-jenter ut i den store verden for å møte lokalbefolkning, og støte på farer, gøy, søppel og gull, hørtes ut som en god idé, sier Linn engasjert.

UT PÅ TUR: Duoen på nye eventyr. Foto: Discovery
UT PÅ TUR: Duoen på nye eventyr. Foto: Discovery Vis mer

Opplevd mye

Ine forteller at de allerede har opplevd veldig mye. Til nå har de vært i Georgia og England. De har brukt TripAdvisor for å oppsøke de rareste, dårligste og mest uforståelige stedene de kunne finne.

- Vi har opplevd ting vi aldri har vært borti noen gang. Vi går jo etter underlighetene – anmeldelsene som er rare og pussige, og stedene som kanskje ikke er blitt valgt før, så ser vi hva vi finner der. Vi har funnet ganske mye gull allerede, forklarer hun.

- Vi ønsket å utfordre anmeldelsene litt. Vi dro blant annet til et hotell i Georgia som hadde fått totalslakt. Det sto at hun som jobbet der var umulig å forholde seg til, og at hun står og spionerer på deg. Men det endte med at hun ble vår bestevenninne. Hun kom uanmeldt på rommet vårt med frukt og sånt, men det var sykt hyggelig – hun bare ble med på festen, sier Linn.

Ny type ferie

I løpet av et 30 års langt vennskap, har Linn og Ine har vært på mange ferier sammen.

- Har dere lett etter de gode anmeldelsene da?

- Vi har nok gjort det tidligere, ja. Det har blitt en del ferier hvor vi har tatt med ungene, og bare slappet av og kost oss ved bassenget. Men da møter du jo bare de samme folkene, og gjør de samme tingene. I dette prosjektet ville vi utforske den andre enden, og se hvilke eventyr som finnes der, forklarer Ine.

- Jeg har aldri følt meg så heldig som jeg gjør nå. Jeg er misunnelig på meg selv som får lov til å oppleve det, sier Linn.

Hun lå og tenkte på dette kvelden i forveien.

- Å få møte gjetere som sitter i fjellet på Kaukasus, og sover ute. Eller, de sover på armen da, for ikke å sovne – for de må holdes våkne i tilfelle ulven kommer. Vi holdt dem jo våkne hele natten, da, så det var ikke et problem denne gangen. Men å kose seg med folk du aldri ville møtt, er en stor gave som jeg er utrolig takknemlig for, sier Linn.

Det er der eventyrene oppstår

Mange ville kanskje kviet seg for å oppsøke hoteller og andre steder med elendige anmeldelser, men disse damene kaster seg ut i det.

- Det er ved de dårlige anmeldelsene eventyr oppstår. Du husker ikke den fjerde entrecoten du spiste på en fin restaurant i Paris, men du husker den gangen du ble dratt med ned i en kjeller av noen lokale, sier Linn.

- Vi har vært under hele Georgia, i de gamle bunkersene hvor vi har sett gamle ting og hørt historier vi aldri ville hørt ellers, sier Ine.

Linn tar over ordet:

- Det er der du møter folka som virkelig er engasjert!

Kronprinsesse Mette-Marit overrasket alle på besøk i Berlin. Video: Caroline Vagle. Vis mer

Anbefales

- Kan dere anbefale det til andre?

Begge to sier ja uten å tenke seg om et halvt sekund.

- Jeg kan anbefale det til hvem som helst! Du møter så mange gjestfri folk, som er helt fantastiske. De ser på det som en gave å få gjester, sier Ine.

- I begge landene vi har besøkt, ble det sagt at det er når slike tilfeldige menneskemøter oppstår, at man må være takknemlig. Når Gud sender gjester anser de oss som deres hjertegjester, og det merkes, sier Linn.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet