Cecilie Steinmann Ness

- Jeg har aldri opplevd den store kjærligheten og å være stupforelsket

«Märtha: The Musical»-aktuelle Cecilie Steinmann Neess (28) har vært singel hele livet.

Publisert
Sist oppdatert

Komiker Cecilie Steinmann Neess (28) har etter hvert blitt vant til å bli beskuet av folket, både mens hun har stått på scenen, vært på vei til butikken eller kastet glans over rød løper. I disse dager er hun aktuell i humormusikalen «Märtha: The Musical» på Latter, hvor hun spiller den Disney-inspirerte prinsessen Märtha - som også er løselig inspirert av prinsesse Märtha Louise (44). 

I likhet med Märtha Louise har også Cecilie opplevd at folk har hatt en mening om hva hun skal gå kledd i og hvordan hun skal oppføre seg - men til KK.no sier 28-åringen at hun ikke bryr seg om hverken kropps- eller motepress:

- Jeg tror det er viktig at når man har muligheten til å ha en stemme, så ha den. Se på Amy Schumer og Lena Dunham: De er tøffe jenter som tør å stå i det. De snakker om kroppen sin og dytter i seg. Måten de tør å vise at kropp er kropp på, det er kult. De har jo like mye sex som alle andre, like mange venner som alle andre, og gjøre det like bra karrieremessig som alle andre. Det er magisk! 

- Jeg føler meg mye mer vel når jeg kan ha på et strutteskjørt som går fra livet og ut, hvor jeg ser litt mer leken og komfortabel ut, enn at jeg skal komme å posere som noe jeg ikke er. Det er da jeg tror folk failer totalt. Jeg må bare innse at jeg er sexy på min måte – funny-sexy!

<strong>STERKE DAMER:</strong> Cecilie Steinmann Neess bryr seg ikke om kroppshysteriet som herjer i showbiz-bransjen. For henne er det viktig å slå et slag for at kropp er topp - uansett fasong - og lar seg inspirere av de amerikanske komikerne Amy Schumer (t.v.) og Lena Dunham (t.h.) Foto: Erlend Haukeland og NTB Scanpix
STERKE DAMER: Cecilie Steinmann Neess bryr seg ikke om kroppshysteriet som herjer i showbiz-bransjen. For henne er det viktig å slå et slag for at kropp er topp - uansett fasong - og lar seg inspirere av de amerikanske komikerne Amy Schumer (t.v.) og Lena Dunham (t.h.) Foto: Erlend Haukeland og NTB Scanpix Vis mer

Redd for å ikke bli likt

Cecilie har opplevd å komme over negative kommentarer om seg selv på sosiale medier, og rister på hodet av voksne mennesker som går foran i mobbetoget.

- De kan se meg i et TV-program og skrive på sosiale medier: «Cess har ingenting på norsk TV å gjøre. Ikke morsom. Ikke ditt, ikke datt». Og det gjør så vondt, for jeg er opptatt av at folk skal like meg. Det verst tenkelige er at folk skal gå rundt å ikke like meg på grunn av den personen jeg fremstår som når jeg er komiker. Ofte går voksne mennesker i front med å slenge dritt, så det er jo ikke rart at folk blir mobbet på barneskolen, når nettopp disse personene oppdrar barn til å bli så ufine.

Til KK.no forteller hun at det det finnes flere likhetstrekk mellom henne selv og prinsesse Märtha Louise - utover det at de to begge er brunetter og en bestefar med en sterk historie:

<strong>HVOR DET HELE STARTET:</strong> Cecilie startet karrieren med å jobbe i billettluka på Latter. Men folk la merke til hennes spesielle humor, og vips sto hun på scenen. I dag er hun aktuell med musikalen «Märtha: The Musical» - på nettopp Latter.  Foto: Per Ervland for KK.no
HVOR DET HELE STARTET: Cecilie startet karrieren med å jobbe i billettluka på Latter. Men folk la merke til hennes spesielle humor, og vips sto hun på scenen. I dag er hun aktuell med musikalen «Märtha: The Musical» - på nettopp Latter. Foto: Per Ervland for KK.no Vis mer

- Absolutt, jeg har jo alltid følt meg som en liten prinsesse! Märtha er veldig selvsikker, og det føler jeg at jeg også er. Hun tør å stå i seg selv. Jeg også tror jo at det finnes noe mer mellom himmel og jord. Vi tyr alle til å snakke til noe større enn oss selv når vi ikke har det bra. Om man så snakker til noen man har mistet som er oppe i himmelen eller et eller annet… Nei, det er noe ved henne. Med én gang man blir et forbilde, og man blir en person som noen ser opp til, så blir man så bevisst på seg selv. Jeg tror det går an å sitte på kafé med Märtha uten at hun tar med seg hesten sin, fordi han har noe på hjertet. Det er ikke sånn hun mener det. 

Har ikke funnet den store kjærligheten ennå

Cecilie har tidligere vært åpen om at hun ikke har hatt ordentlig kjæreste, og blir smigret når folk stiller spørsmål med hvorfor hun ikke har funnet den store kjærligheten ennå.

- Det er flere som spør, og jeg synes det er veldig koselig når folk sier sånn: «Kødder du Cess? Du som er så søt og fin og en nydelig jente!». Det er absolutt veldig hyggelig, og jeg setter veldig pris på det, men jeg har liksom aldri opplevd den store kjærligheten og det å være stupforelsket. 

– Er du redd for å åpne deg?

- Jeg tror jeg alltid har vært redd for å åpne meg, og for å bli såret og skuffet. Ikke det at det har skjedd. Men jeg bare tror det er sånn, og jo eldre man blir jo mindre får man på at det skal gå greit en dag da.

<strong>SPRUDLENDE:</strong> Komikeren fra Oslo har tidligere fortalt at hun aldri har hatt ordentlig kjæreste. Til KK.no sier hun at hun alltid har vært litt redd for å åpne seg.  Foto: Per Ervland for KK.no
SPRUDLENDE: Komikeren fra Oslo har tidligere fortalt at hun aldri har hatt ordentlig kjæreste. Til KK.no sier hun at hun alltid har vært litt redd for å åpne seg. Foto: Per Ervland for KK.no Vis mer

- Han må selvfølgelig ha humor

Til tross for at Cecilie befinner seg i bransjen hvor det kryr av kjekke kjendismenn er det ingen av dem som foreløpig har klart å kapre 28-åringens hjerte - og hun vet hva hun vil ha i en potensiell kjæreste.

- Det er ingen av dem jeg er forelsket i der dessverre. Jeg tror man må møte noen på en eller annen «venners-venner»-fest. Han må jo selvfølgelig ha humor, men han trenger ikke være morsom selv. Det er veldig deilig for meg å kunne ha en jeg kan le med. Han må synes det er gøy at jeg er gøy, og ha nok baller og selvtillit til at jeg får lov til å være det mennesket jeg er utad.

«Märtha: The Musical» spilles på Latter fram til 17. mars.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer