Will Smiths mor om slaget

– Jeg har aldri sett ham slik før

Will Smiths mor snakker ut om sønnens sjokk-oppførsel.

WILL SMITHS MOR: Will Smiths mor Carolyn tar bladet fra munnen om sønnens skandaleoppførsel på Oscar-utdelingen i 2022. FOTO: NTB
WILL SMITHS MOR: Will Smiths mor Carolyn tar bladet fra munnen om sønnens skandaleoppførsel på Oscar-utdelingen i 2022. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Dagen etter det famøse slaget som skuespiller Will Smith delte ut til komiker Chris Rock under årets Oscar-utdeling, gikk «Fresh Prince»-stjernen ut i et innlegg på Instagram og ba om unnskyldning.

Da hadde det vært stille fra familien Smith, med unntak av sønnen Jaden som skrev på Twitter: «Det er slik vi gjør det», med adresse til hva som ville skje om noen fornærmer familien.

KK har tidligere skrevet om sykdommen bak skandale-slaget, der Smiths kone Jada Pinkett Smith forteller om den bakenforliggende sykdommen som sparket i gang Oscar-skandalen og Will Smiths voldelige oppførsel.

Men dagen etter slaget la altså Smith ut en unnskyldning:

«Jeg vil offentlig be om unnskyldning, Chris. Jeg gikk altfor langt og jeg gjorde feil. Jeg er flau, og handlingene mine var ikke representative for den mannen jeg ønsker å være. Det er ikke plass til vold i en verden av kjærlighet og vennlighet» skrev Will Smith.

Will Smiths mor om slaget

Men nå har også Will Smiths mor tatt bladet fra munnen. I et intervju med TV-kanalen ABC snakker hun ut om Oscar-kvelden som hadde både høye topper og dype avgrunner:

– Jeg vet hvordan han jobber, hvor hardt han jobber, sier moren Carolyn Smith om sønnen, som vant sin første Oscar-statuett denne kvelden, for sin rolle i «King Richard».

Selve prisen så lenge ut til å komme helt i bakgrunnen av skandalen på scenen, men Smiths mor bringer den frem i lyset:

– Jeg har ventet og ventet og ventet. Da jeg hørte navnet hans, tenkte jeg bare «yes».

Både moren og Wills søstre måtte nøye seg med å se sendingen på TV hjemme i Philadelphia, men mon tro om ikke det var like greit. Fra sofakroken så de nemlig Will marsjere opp på scenen og lange ut et velrettet slag til den intetanende komikeren.

Wills mor Carolyn sier i intervjuet at hun ble overrasket over sønnens oppførsel:

– Han er en veldig omgjengelig og utadvendt person. Det er første gang jeg har sett ham klikke. Første gang i livet hans, sier Smith, og understreker:

– Jeg har aldri sett ham gjøre det før.

Søster roser Will Smith

Etter skandalekvelden var komiker Chris Rock snar ute og si at han ikke ønsket å anmelde saken.

For øvrig har Rock i skrivende stund ikke uttalt seg om slaget, eller om spøken om Jada Pinkett Smiths frisyre. Heller ikke Jada, hvis hårsykdom utløste skandalen, har kommentert mannens slag.

Jada Pinkett Smith lider av hårsykdommen Alopecia, en hudsykdom der de hvite blodlegemene samler seg rundt hårsekkene, og forårsaker en betennelse som gjør at håret slutter å vokse og faller av, ifølge Lommelegen.

HÅRSYKDOM: Jada Pinkett Smith kom til Oscar-utdelingen med barbert hode. Men en spøk på hennes bekostning fra scenen falt mannen Will Smith tungt for brystet. FOTO: REUTERS/Danny Moloshok/NTB
HÅRSYKDOM: Jada Pinkett Smith kom til Oscar-utdelingen med barbert hode. Men en spøk på hennes bekostning fra scenen falt mannen Will Smith tungt for brystet. FOTO: REUTERS/Danny Moloshok/NTB Vis mer

En som derimot har kommentert Will Smiths oppførsel er hans yngre søster Ellen. I intervjuet på ABC sier Ellen Smith at hun til vanlig har sett broren håndtere presset i medienes søkelys godt.

– Jeg har snakket med ham, og det knuser hjertet mitt å høre om alt han har sagt at han har måttet gjennomgå for å komme dit han er i dag, sier hun.

Familien mener Will Smiths oppførsel på scenen ikke definerer hvem han er som menneske. De beskriver ham som en kjærlig far som alltid setter familien først.

– Jeg er stolt over at han er den han er, sier Oscar-vinnerens mor i intervjuet med ABC.

Oscar-akademiet har fordømt hendelsen og varslet at de vil starte en formell granskning. Også overfor akademiet har Will Smith beklaget:

– Jeg angrer dypt på at oppførselen min har tilsmusset det som ellers har vært en fantastisk reise for oss alle, skriver han på Instagram.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer