Mona Berntsen:

- Jeg har allerede opplevd ting jeg ikke har turt å drømme om tidligere

Superaktuelle Mona Berntsen har fullført sin livs største drøm - å danse på Superbowl med over hundre millioner av seere.

MONA BERNTSEN: Superdanseren Mona Berntsen (28) er nå aktuell som dommer i TV 2-programmet Norske Talenter. FOTO: Robin Bøe
MONA BERNTSEN: Superdanseren Mona Berntsen (28) er nå aktuell som dommer i TV 2-programmet Norske Talenter. FOTO: Robin Bøe Vis mer
Publisert

- Altså... «hva skjedde egentlig på Superbowl!?» - det har jeg tenkt på siden opptredenen. Jeg har ikke landa i det hele tatt, og i mangel på bedre ord så kan jeg beskrive Superbowl-opplevelsen som helt sinnssyk.

Det sier en tilsynelatende lykkelig Mona Berntsen (28) i telefon fra Los Angeles - helt fullstendig klar over at denne opplevelsen er noe de færreste faktisk får muligheten til i løpet av en hel karriere.

- Superbowl er så stort at jeg ikke en gang har turt å drømme om det tidligere. Og ja, nå har det faktisk skjedd.

Mona flyttet til Los Angeles for åtte år siden. Helt alene med en koffert uten å riktig vite hva hun skulle ta seg til. Til tross for at det var både skummelt, nytt og ukjent var det også en av hennes største opplevelser i livet så langt.

- Hele den prosessen forandret meg utrolig mye som person. Jeg visste ikke hvor jeg skulle gå, og min lidenskap for dans ble satt på en skikkelig prøve. Jeg høres kanskje ut som en gal kunstner når jeg sier det, men først er jeg en person - og så er jeg en danser. Los Angeles har fått meg til å forstå at dansen forandrer seg med personligheten min.​

Dommer i Norske Talenter

Nå er 28-åringen imidlertid godt plassert i stua til tusenvis av norske hjem hver fredag fremover. Sammen med tre andre dommere håper hun på å finne Norges neste store talent.

- Norske Talenter-stolen er en fin stol å sitte i. Jeg setter stor pris på å få være en av fire som både får oppdage og vurdere talenter med store mål og ambisjoner, sier Mona.

Hun beskriver seg selv som en ærlig og konstruktiv dommer, og som en som kjenner seg veldig godt igjen i de menneskene som står på scenen.

- Jeg er jo fortsatt på den andre siden av bordet i min egen karriere, så jeg merker at det noen ganger kan være vanskelig å ta bort følelsene mine. Vi er ikke roboter, og det er klart det svir litt ekstra når håpefull niåring uten tenner står foran meg og ikke får gå videre.

- Da må jeg bare huske på hvor mange nei jeg faktisk har fått i løpet av mine år som danser. Det har tross alt vært med på å gjøre karrieren til det den er, samtidig som at det har formet meg som menneske. Jeg håper de også kan finne noe positivt i nei'et.

- Hva leter du etter på Norske Talenter?

​- Jeg er på utkikk etter noen med en skikkelig x-faktor. Noen som leverer et show vi ikke forventer - og noen som videreutvikler seg. Det er spennende med folk som ikke bare er «firkanta teknisk flinke», men som tør å utfordre seg selv og som gir meg den ordentlige WOAH-følelsen.

10 år siden gjennombrudd

Mona slo selv gjennom da hun vant «So You Think You Can Dance Scandinavia» i 2008. Da var hun 18 år, og nå - 10 år senere - har hun opparbeidet seg en CV de fleste bare kan drømme om.

Bærumsjenta reiser rundt på lange turneer med verdenskjente artister som Justin Bieber, Chris Brown, Alicia Keys og Justin Timberlake.

- Tror du de dansende deltakerne er ekstra nervøse for å opptre foran deg?

- Hvis jeg skulle satt meg selv i deres posisjon, så hadde jeg nok vært ekstra spent på den dommeren som faktisk jobbet med det jeg skulle vist frem. Og fordi at jeg har kompetanse innen faget, er det naturligvis vanskeligere å skjule feil foran meg. Men jeg håper ikke at deltakerne kjenner på noen negativ nervøsitet, for jeg er overhodet ikke ute etter å være slem.

Hun synes det beste med Norske Talenter er at det er en plattform som gjør det mulig for folk å synliggjøre seg selv om man ikke bor i en storby. Uansett bakgrunn og hjemsted kan man stikke seg frem og vise hva man kan. ​Og hun synes absolutt alle utøverne som stiller opp på den store scenen er like spennende - ikke bare danserne.

- Vi fire dommerne som sitter der representerer fire ulike bakgrunner. Jeg kan jo ikke snakke og påpeke noe om ferdigheter innen pust og akkorder til en musiker for eksempel - men det kan Bjarne, og det er så fint. Til sammen blir vi en komplimenterende gjeng som jeg vet har kunnskap og erfaring nok til å virkelig finne de gode norske talentene.

LES OGSÅ: Fotografen ante ikke at 12-åringen hun hadde tatt bilde av på fest skulle bli en av verdens mest omtalte kvinner!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer