- Jeg har alltid stått opp for at sex ikke skal være tabu

Youtuberen Nellie (25) lagde «Slik har du sex»-video.

INFLUENSER: Nellie Krokstad fra Gol blir å se i sesong 2 av TVNorge-realityen «Influenserne». Hun er ikke redd for å by på seg selv. FOTO: TVNorge
INFLUENSER: Nellie Krokstad fra Gol blir å se i sesong 2 av TVNorge-realityen «Influenserne». Hun er ikke redd for å by på seg selv. FOTO: TVNorge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne høsten er reality-serien «Influenserne» tilbake med sesong 2 på Dplay, og ifølge kanalen blir vi seerne tatt med bak fancy filtre og catchy captions - og får sett hverdagen til noen av Norges mest populære internettprofiler.

Blant dem er 25 år gamle Nellie Krokstad fra Gol. Hun er en Youtuber som lager videoer av en litt annen type enn de klassiske makeup tutorials-videoene mange av hennes jevngamle YouTuber-kolleger lager.

For et par år siden publiserte hun videoen «Slik har du sex», som var én av tre videoer i serien Under dyna. Den har i underkant av 300 000 visninger. Formålet med videoen var å vise unge jenter og gutter hvordan de har sex, og å bidra til å bryte ned tabuene knyttet til sex og kropp.

- Jeg har alltid stått opp for at sex ikke skal være tabu å snakke om, og sånn er jeg fremdeles. Jeg er veldig åpen om mitt eget sexliv, og svarer så godt jeg kan på spørsmål som mange av mine unge følgere har, sier hun til KK, når vi møter henne på TVNorges høstlansering i juni.

- Har tatt på meg en rolle der jeg er blitt som en storesøster for følgerne mine

Hun forklarer at hun i videoen viser frem forskjellige sexstillinger, og at hun prøver å gjøre det på en humoristisk måte.

- Dette fordi at jeg ikke vil at det skal fremstå så farlig. Og heller ikke blir så vanskelig å snakke om.

- Var det noe du savnet selv da du var yngre?

- Jeg er vokst opp uten søsken, så jeg har på en måte tatt på meg en rolle der jeg er blitt en slags storesøster for mange av de yngre følgerne mine. En som kan vise at sex ikke er farlig eller tabu.

Hun forteller at hun har fått mye positiv feedback, og at hun har fått inntrykk av at hun har hjulpet flere unge til å bli mer åpen om sexlivet sitt.

- Det er selvfølgelig noen som synes at det jeg driver med er rart, men utover det har det vært god respons. Jeg vet at jeg definitivt har hjulpet både gutter og jenter til å få et mer åpent forhold til sex. Jeg har også fått med meg flere Youtubere som er gutter, som også kan svare på gutterelaterte spørsmål, forklarer hun.

Hun har bevisst valgt å henvende seg til de som går på barne- og ungdomsskolen, og også videregående skole.

- Jeg husker jo selv hvordan det var da jeg gikk på skolen. Det var mange ubesvarte spørsmål og det var flaut å se hverandre naken, så derfor er det mer den gruppen der jeg sikter til. Sex er definitivt blitt noe som er blåst opp og blitt sett mer naturlig på de siste årene, men selv for unge folk tar det lang tid å akseptere at kropp er kropp. Det er det jeg prøver å jobbe mot, sier Nellie, som ble nominert i kategorien «Årets serie» i Youtube-kåringen Gullsnutten 2018.

DELER AV LIVENE SINE: I sesong 2 av reality-serien «Influenserne» på Dplay møter vi Maren Turmo, Sara Høydahl, Nellie Krokstad og Melina Johnsen. Her fra høstlanseringen i juni. FOTO: NTB Scanpix
DELER AV LIVENE SINE: I sesong 2 av reality-serien «Influenserne» på Dplay møter vi Maren Turmo, Sara Høydahl, Nellie Krokstad og Melina Johnsen. Her fra høstlanseringen i juni. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Til p3 har seksualunderviserne og forfatterne bak opplysningsboken «Det du lurer på. 157 spørsmål og svar», Stine Solli, Line Bø Leren og Tine S. Knutsen, tidligere uttalt at Nellie bidrar til å fjerne skam ved å synliggjøre sin egen seksualitet.

– Hun viser en trygghet og selvbestemthet overfor sin egen seksualitet som er veldig bra, har de uttalt til p3.

I reality-serien «Influenserne» blir det derimot mindre sexopplysning og mer fokus på hvem Nellie er.

- Nå er det mer basert på hvem jeg er bak kameraet. Jeg er en person som sliter mye med humørsvingninger og psykiske problemer, men nå har jeg begynt å trene mye og det får man også se fra en annen vinkel enn mitt bloggkamera. Jeg føler at jeg blir vist frem på en måte jeg selv ikke klarer å vise meg frem på, og det er jeg fornøyd med, sier hun til KK.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer