Jenny Jordahl:

«Jeg har dårlig pensjon og sjefen tafser»

Da Jenny Jordahl kastet seg over en bunke med kvinneblader fra 1938, innså hun noe helt vesentlig om norske kvinneliv.

JENNY JORDAHL: Interessen for kvinnehistorie ble større etter hvert som hun ble eldre og kjente mer på kjønnsforskjellene i samfunnet. Det har det blitt flere bøker med en humoristisk vri av. FOTO: Privat
JENNY JORDAHL: Interessen for kvinnehistorie ble større etter hvert som hun ble eldre og kjente mer på kjønnsforskjellene i samfunnet. Det har det blitt flere bøker med en humoristisk vri av. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Forfatter og tegneserieskaper Jenny Jordahl (33) ramlet over en annonse på Finn.no. Den inneholdt ti utgaver av kvinnemagasinet Alle kvinners blad fra 1930-årene. Hun hadde gode minner fra da hun var yngre og leste bladet hos mormoren sin, og ville klikke hjem noen eksemplarer.

Litt stiv pris var det for de ti utgavene, men det lot hun seg ikke stoppe av. Da selgeren lagde et stort styr ut av overlevering av bladene, fremfor å sende dem i posten, stusset Jenny. Det var først da hun til slutt fikk dem overlevert og alle bladene dekket hele kjøkkenbordet, at hun forsto selgerens utfordring med å sende bladene i posten.

Det viste seg nemlig å være fem årganger i ti bind.

Jenny begynte å lese gjennom, og kunne kjenne seg igjen i mye av det, men hun så det også i et mer humoristisk lys denne gangen.

Forskjellen på holdningene til kvinners posisjon i samfunnet i dag og den gang de ble utgitt, ble et komisk poeng med et alvorspreg. Det var et godt utgangspunkt for en tegneseriebok, tenkte hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer