Melk på TV3:

- Jeg har fått barn med begge disse to da, så det er mye kaos!

I dramakomedien «Melk» blir vi flue på veggen under barseltiden - og alt det den har å by på.

MELK PÅ TV3: Den nye dramakomedien er skrevet av Julia Schacht (t.v.) og Ragnhild Heien Myntevik (t.h.) som spiller hovedrollene. Også Tinashe Williamson og Herbert Nordrum er med i serien. Foto: TV3
MELK PÅ TV3: Den nye dramakomedien er skrevet av Julia Schacht (t.v.) og Ragnhild Heien Myntevik (t.h.) som spiller hovedrollene. Også Tinashe Williamson og Herbert Nordrum er med i serien. Foto: TV3 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I begynnelsen av september hadde dramakomedien «Melk» premiere på TV3 og ViaFree. I serien møter vi to alenemødre som opplever at babyene deres blir byttet om på sykehuset. Det blir starten på et nytt og spennende vennskap - hvor forviklinger, drama og kontroverser er noen av nøkkelordene.

Vi møtte manusforfatterne Ragnhild Heien Myntevik (36) og Julia Schacht (35), som spiller alenemødrene Ingri og Mathilde, da TV3 hadde høstlansering samme dag som serien ble sluppet på ViaFree.

PREMIEREDAGEN: KK møtte gjengen i «Melk» samme dag som de hadde premiere på Viafree. Fra venstre: Julia Schacht, Ragnhild Heien Myntevik, Herbert Nordrum og Tinashe Williamson. Foto: Malini Gaare Bjørnstad
PREMIEREDAGEN: KK møtte gjengen i «Melk» samme dag som de hadde premiere på Viafree. Fra venstre: Julia Schacht, Ragnhild Heien Myntevik, Herbert Nordrum og Tinashe Williamson. Foto: Malini Gaare Bjørnstad Vis mer

- Hun ene er veldig kontrollfreak, lager lister og leser i bøker om hvordan man skal gjøre ting riktig, mens hun andre er veldig avslappet og tar ting som det kommer, forklarer Julia til KK.

- Hvor har dere hentet inspirasjonen fra?

- Det er jo fra våre egne liv som mammaer, vi er mammaer begge to, og så er det fra historier fra venner, forklarer Ragnhild.

- Og fra nettet og blogger, supplerer Julia.

LES OGSÅ: - Dette burde noen ha fortalt meg om før fødselen!

- Jeg spiller kjæresten til han «fuckboyen» der

Tinashe Williamson (32) har også en rolle i «Melk», den første store rollen hun har landet i en norsk TV-serie.

- Jeg spiller kjæresten til han «fuckboyen» der, sier hun og peker på skuespillerkollega Herbert Nordrum (30). Han spiller tobarnsfaren Mats - som altså har barn med Mathilde (spilt av Julia) og Stine (spilt av Tinashe).

- Han har klart å få barn med både Mathilde og meg. Vi er samboere og har også barn, og så får han barn samtidig med eksdama, forklarer Tinashe.

Mye drama - og mange forviklinger - med andre ord!

- Du spiller altså fuckboy, Herbert?

- Haha, jeg spiller fuckboy! Neida, jeg gjør ikke det. Jeg har fått barn med begge disse to da, så det er mye kaos, sier Herbert og ler.

FORVIKLINGER: Tinashe Williamson og Herbert Nordrum spiller samboere i TV-serien «Melk» på TV3. Han har barn med både samboeren og eksdama - som ble mødre på samme tid. Foto: TV3
FORVIKLINGER: Tinashe Williamson og Herbert Nordrum spiller samboere i TV-serien «Melk» på TV3. Han har barn med både samboeren og eksdama - som ble mødre på samme tid. Foto: TV3 Vis mer

- Er det noen elementer i serien som ikke er vist på TV før?

- Det er mye ammepupper, barseltreff og besøk på helsestasjonen, og det har ikke jeg sett så mye av på TV før. Barseltiden i seg selv er det ikke blitt laget så mye rundt, sier Julia.

- Vi har fokusert på akkurat den tiden, for den tiden er pakket med så utrolig mye følelser. Man er kjempefrustrert i det ene øyeblikket og kjempelykkelig i det andre øyeblikket. Det går fra gråt til latter på sekunder. Det er jo en tid som er veldig spennende å sette lupen på! sier Ragnhild videre.

- Og så har vi prøvd å gjøre det på en usminket måte. Det skal være en ekte klangbunn i det, sier Julia.

LES OGSÅ: 4 ting du må vite om amming

- Hun får ikke nok melk i begynnelsen, og for henne er det et fasadefall

Amming er et hett tema og ofte roten til heftige debatter og diskusjoner.

AMMING OG BARSELTID: Manusforfatterne Ragnhild Heien Myntevik og Julia Schacht (t.h.) spiller alenemødrene Ingri og Mathilde i TV-serien «Melk». Foto: TV3
AMMING OG BARSELTID: Manusforfatterne Ragnhild Heien Myntevik og Julia Schacht (t.h.) spiller alenemødrene Ingri og Mathilde i TV-serien «Melk». Foto: TV3 Vis mer

- Min karakter, Ingri, hun får ikke nok melk i begynnelsen, og for henne er det et fasadefall. Hun er så opptatt av å få til alt og å være den perfekte mor. Det å ikke ha nok melk til ungen sin er jo helt forferdelig i hennes verden, så sånn sett er vi jo blitt en del av den debatten med tanke på hvordan man skal forholde seg til alle de rådene som finnes. Hva skal man gjøre? Hvor langt man skal gå for å klare å prøve å få melk? Ingri går jo ganske lang, forklarer Ragnhild.

- Hvordan har det vært for deg, Herbert, som ikke er pappa på ekte, å ta del i denne verden som omhandler amming og barseltid - har du fått noen tips du kan ta med deg i fremtiden?

- Jeg fikk jo erfaring med brystpumpemaskin, det har ikke jeg opplevd før. Det er småting her og der som jeg helt klart kan ta med meg videre!

- Hvordan er det å spille mor i en serie, når man er mamma på ekte? Har du brakt med deg egne erfaringer inn i serien, Tinashe?

- For min del så har jo jeg en ganske stor datter. Hun er syv år. Så da jeg plutselig skulle ha en scene med en liten baby så innså jeg at jeg hadde mista gamet, rett og slett! forklarer hun lattermildt.

LES OGSÅ: Odd-Magnus Williamson trives i rollen som bonuspappa til India

Spiller mot ektemannen i «Aber Bergen»

I tillegg til rollen i «Melk» har også Tinashe en liten rolle i sesong to av TV3-serien «Aber Bergen» - hvor ektemannen Odd-Magnus Williamson (36) spiller hovedrollen. Til KK forteller hun at de to har øvd på replikker sammen hjemme, og at det noen ganger har vært litt rart.

ERIK ABER: Tinashe Williamson spiller mot ektemannen Odd-Magnus Williamson i TV3-serien «Aber Bergen». Foto: TV3
ERIK ABER: Tinashe Williamson spiller mot ektemannen Odd-Magnus Williamson i TV3-serien «Aber Bergen». Foto: TV3 Vis mer

- Det blir litt som å øvelseskjøre med faren din - du blir bare forbanna når han forteller at han skal gire og må se i speilet. Man blir sånn:« Ja, jeg vet at du har peiling på dette her og at det er du som kan dette, men jeg skal kjøre sånn som jeg skal kjøre!». Det er litt sånn hjemme, men han er jo utrolig dyktig og jeg har tatt til meg alt av råd og sånn fra ham, sier Tinashe og legger til:

- Vi har jo mange scener sammen i «Aber Bergen», og de første gangene vi leste sammen så var det veldig rart. Han er jo proff, så ble plutselig karakteren med én gang. Da måtte jeg le litt. Det var litt vanskelig å ta på alvor da vi leste de replikkene hjemme. Det blir på en måte en annen setting - du er hjemme på kjøkkenet og ser at oppvasken må tas, og så er det plutselig Erik Aber som står der og skal fortelle deg noe, liksom.

«Melk» hadde premiere 5. september på ViaFree og «Aber Bergen» har premiere 19. september.

LES OGSÅ: True crime: - Jeg er han gutten som drepte foreldrene sine, og ingen tårer eller anger har forandret på det

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer