Kronprins Haakon

- Jeg har følt meg utenfor i oppveksten

Kronprinsparet engasjerer seg for barn og ungdom - og deler egne erfaringer og tanker om «utenforskap» med KK.no.

KRONPRINSPARET: Både kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit har et brennende engasjement for barn og ungdom.  Foto: NTB Scanpix
KRONPRINSPARET: Både kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit har et brennende engasjement for barn og ungdom. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I anledning lanseringen av ungdomsmagasinet VIBRO (forkortelse for «Vi bryr oss») ble det i slutten av september arrangert lanseringsfest med paneldebatt på Parkteatret i Oslo. Kronprins Haakon (43) innledet paneldebatten sammen med Fredrik Mosis og Yvan Bayisabe, to av grunnleggerne bak VIBRO, og blant publikum satt hans kone kronprinsesse Mette-Marit (43). 

Både kronprinsen og kronprinsessen har i en årrekke vist brennende engasjement for nettopp barn og unge, og da de to giftet seg for 15 år siden opprettet de Kronprinsparets Humanitære Fond, som i 2011 byttet navn til Kronprinsparets Fond. Dette fondet er én av støtteorganisasjonene bak det viktige prosjektet - som har som formål å opplyse og å kommunisere med ungdom. Magasinet (som både finnes som nettutgave og papirutgave) er utarbeidet av ungdom, med ungdom og for ungdom. 

Temaet for førsteutgaven er «utenforskap». På scenen fortalte kronprinsen at det å føle seg utenfor er noe både barn, ungdom og voksne kan oppleve - i det virkelige liv, men også på sosiale medier. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.