«Grey's Anatomy»:

- Jeg har følt prestasjonsangst på et høyere nivå enn jeg noensinne har gjort før

Cecilie Mosli har regissert en episode av «Grey's Anatomy».

«GREY'S ANATOMY»: Gjennom sin danske agent har norske Cecilie Mosli fått i oppdrag å regissere én episode i sesong 14 av den amerikanske serien «Grey's Anatomy». Foto: Astrid Waller
«GREY'S ANATOMY»: Gjennom sin danske agent har norske Cecilie Mosli fått i oppdrag å regissere én episode i sesong 14 av den amerikanske serien «Grey's Anatomy». Foto: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Nordiske Seriedager ble arrangert på Vulkan i Oslo i slutten av september var det én dame som hadde kommet langveis fra. Nemlig den norske skuespilleren og regissøren Cecilie Mosli (44), som kom direkte fra Hollywood og innspilling av den populære TV-serien «Grey's Anatomy».

Hun har fått i oppdrag å regissere én av episodene i sesong 14, som har premiere denne høsten. Episoden har fått tittelen «Danger Zone» og er den femte episoden ut i sesongen. Vi tok en prat med Cecilie etter at hun hadde fortalt om erfaringene og opplevelsene fra «Grey's Anatomy»-settet i samtale med film- og TV-guru Mona B. Riise (45) under Nordiske Seriedagger. Via sin danske agent fikk hun regi-oppdraget.

- Det er en utrolig miks av følelser! Det er jo det gøyeste jeg har vært med på og det var en fantastisk opplevelse på alle vis. Men så er det jo det dilemmaet da, med å forlate familien. Det er jo ganske ensomt å være der i en måned alene, i den hektiske og intense tilværelsen som et slikt oppdrag er. Men summa summarum er jeg bare glad for det nå! sier hun entusiastisk til KK.

LES OGSÅ: Danica Curcic skulle egentlig ha snakket norsk i «Nobel»

- Jeg følte på masse prestasjonsangst!

Til tross for at hun er tilbake i Norge jobber hun fremdeles med episoden som sendes på norsk TV på senhøsten.

- Jeg fikk lov til å klippe den her hjemme, og det er jeg jo veldig takknemlig for med tanke på familien.

- Får man noen form for prestasjonsangst når man får et slikt type oppdrag over dammen?

- Masse prestasjonsangst! Og det på et høyere nivå enn jeg noensinne har følt på. Men man må prøve å utnytte prestasjonsangsten. Adrenalinkicket det gir må man gjøre om til noe konstruktivt. Det er bare å jobbe og jobbe og jobbe, og legge alt til side. Meg selv blir jo veldig uviktig i en slik situasjon, man må bare fokusere på produktet, sier hun.

Man kan anta at når man er i en slik verden så får man også føle på såkalte Hollywood-nykker, men det forteller Cecilie til KK at hun absolutt ikke merket noe til på settet.

- Jeg må si at skuespillerne var ekstremt enkle å ha med å gjøre. De var vant til å jobbe ekstremt lange dager, med ekstremt høye prestasjoner, og det var ikke én klage. De Hollywood-nykkene var i alle fall ikke til stede blant de skuespillerne som jeg jobbet med. Jeg hadde helt fabelaktige skuespillere, sier hun.

Cecilie Mosli delte et bilde av seg selv og Grey's-skuespiller og regissør Debbie Allen på Instagram:

LES OGSÅ: Derfor kuttet milliardærarving Maria Høili ut alkoholen

- Jeg skal ikke dra bort fra barna mine annen hver måned og jobbe rumpa av meg

Cecilie Mosli har regissert en såkalt «stand alone»-episode, som betyr at settingen er utenfor det fiktive sykehuset Grey Sloan Memorial Hospital (tidligere kjent som Seattle Grace Mercy West Hospital), hvor handlingen vanligvis foregår. Hun kan ikke avsløre hvilke skuespillere som er med i episoden, men hun lover store navn.

- Det var både noen man kjenner godt fra før, og noen som ikke har vært så mye med. Men de var veldig dyktige skuespillere, både de faste og de som er innom nå for en kortere periode. Noen har jeg sett i andre serier, og drømt om å jobbe med, forteller hun kryptisk.

Et kjapt google-søk gjør at vi raskt kan finne ut hvilke skuespillere Cecilie snakker om. Ifølge nettsiden Greysanatomy.wikia.com er nemlig den unge, iranske skuespilleren Bardia Seiri (10), som flyttet til USA da han var fire år, Kim Raver (48), som er tilbake i serien etter et opphold på fem år, og Abigail Spencer (36), kjent fra blant annet «Suits» og «True Detective», på rollelisten.

Episoden er skrevet av Jalysa Conway, og gamle travere som Dr. Meredith Grey (spilt av Ellen Pompeo), kjekkasen Dr. Alex Karev (spilt av Justin Chambers) og Dr. Miranda Bailey (spilt av Chandra Wilson) er alle med i episoden regissert av Cecilie Mosli. Enkelte deler av episoden er spilt inn på Mystery Mesa i Santa Clarita, California. I USA sendes episode fem 26. oktober.

NYE OG GAMLE FJES: I sesong 14 får vi blant annet et gledelig gjensyn med Dr. Meredith Grey (spilt av Ellen Pompeo) og kjekkasen Dr. Alex Karev (spilt av Justin Chambers). Skuespiller Abigail Spencer (t.v.) har gjesterolle som Dr. Megan Hunt. Foto: NTB Scanpix
NYE OG GAMLE FJES: I sesong 14 får vi blant annet et gledelig gjensyn med Dr. Meredith Grey (spilt av Ellen Pompeo) og kjekkasen Dr. Alex Karev (spilt av Justin Chambers). Skuespiller Abigail Spencer (t.v.) har gjesterolle som Dr. Megan Hunt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hvilke følelser sitter du igjen med nå etter at du har vært over dammen? Frister det å teste ut Hollywood mer, eller har du kanskje fått et enda bedre forhold til lille Norge?

- Begge deler. Det er klart at det kicket får man jo lyst på igjen, og å jobbe med et sånt apparat som er så velfungerende og stort. Men livskvaliteten i Norge er jo et annet perspektiv som er vel så viktig. Jeg skal ikke dra bort fra barna mine annen hver måned og jobbe rumpa av meg. Det skal jeg ikke.

Til KK har Cecilie tidligere sagt at hun har avslått invitasjon om Hollywood-samarbeid fordi familielivet ikke var forenelig med en slik type jobb.

- Å jobbe 16-timersdager i Los Angeles mens barna mine er her, det gjør meg ikke glad, uansett hvor fet jobb det er snakk om. Hadde jeg takket ja til jobben, ville jeg endt med å gjøre den halvgodt. Men det var utrolig gøy å være på møter i Hollywood, og jeg utelukker ikke at det kan bli aktuelt når barna mine blir større.

Men nå var det altså på tide for den erfarne skuespilleren og regissøren å teste ut hva Hollywood hadde å by på.

LES OGSÅ: Grey's Anatomy-stjernen Kate Walsh (50): - Derfor har jeg ikke fått barn

- Jeg synes ikke det gjør noe at det er i såpeserie-sjangeren

Cecilie Mosli har tidligere blant annet regissert NRK-dramaserien «Mammon» (2013), og nå fikk hun altså bryne seg på såpeserie-kategorien.

HEDRET: Under Amandaprisen 2012 vant Cecilie Mosli pris i kategorien «Beste kvinnelige birolle» for filmen «Kompani Orheim» Foto: NTB Scanpix
HEDRET: Under Amandaprisen 2012 vant Cecilie Mosli pris i kategorien «Beste kvinnelige birolle» for filmen «Kompani Orheim» Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Nå hadde jeg en helt egen episode som er litt mindre «såpeaktig», men jeg synes ikke det gjør noe at det er i såpeserie-sjangeren. Jeg elsker jo den serien, og såpeserier er jo topp til sitt bruk, selv om det ikke er en kredibilitetskunstserie. Jeg følte bare at jeg lærte veldig mye ved å være en del av en så stor produksjon. De er jo drivenes gode i historiefortelling, så uansett hvilken type sjanger det er så var det konseptet historefortelling på et høyere nivå som var veldig tilfredsstillende å jobbe med, forklarer hun.

- Du har jo nå jobbet med noe som mange andre skandinaviske serieskapere aldri kommer til å oppnå. Hva drømmer du om nå?

- Jeg er sulten på så mye! Jeg er sulten på å gjøre samarbeidsprosjekter som jeg allerede er i gang med i Norge, jeg er sulten på mine egne ideer og har egne historier jeg har lyst til å formidle. Akkurat nå er jeg veldig keen på å gjøre konseptuerende regi igjen, for nå har jeg gjort mye episode-basert. Jeg har noen historier jeg har lyst til å fortelle, som jeg har helt kontroll på selv.

- Og Hollywood, har de banket på døra etter «Grey's Anatomy»-jobbingen?

- Det baller litt på seg, og det er veldig gøy. Men episoden har jo ikke vært vist ennå da, så vi får se! sier Cecilie med et smil.

Første episode av sesong 14 av «Grey's Anatomy» sendes på TV 2 tirsdag 24. oktober.

LES OGSÅ: - Ingen vet hvem Nicole Simpson egentlig var

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer