Top Model

- Jeg har gått ned over 10 kilo siden Top model-innspillingen

Men Benedicte Haugaard forklarer at det ikke har noe å gjøre med at hun ikke vil være «curvy» lenger.

TOP MODEL: Benedicte Haugaard (25) fra Drammen forteller til KK.no at hun har gått ned 10 kilo etter innspilling som følge av psykisk stress. Dette bildet er tatt i helgen. Foto: Privat // Benedictehaugaard.no
TOP MODEL: Benedicte Haugaard (25) fra Drammen forteller til KK.no at hun har gått ned 10 kilo etter innspilling som følge av psykisk stress. Dette bildet er tatt i helgen. Foto: Privat // Benedictehaugaard.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Benedicte Haugaard (25) fra Drammen er en av deltakerne i årets «Top model» - som denne gangen tar for seg flotte, formfulle modellspirer. I tillegg til å delta på «Top model» er også Benedicte en aktiv blogger - og la nylig ut bilder av seg selv fra en skogstur sammen med «Top model»-konkurrent Jannie Gefle (25).

På bildet fremstår Benedicte slankere enn det hun var under innspillingperioden i mai, og til KK.no forteller hun at hun har gått ned 10 kilo på rundt fire måneder. LES OGSÅ: «Top model»-Charlotte fikk drastisk make over

- Det har ingenting med å gjøre at jeg ikke vil være «curvy» lenger. Jeg trener fortsatt rumpe og lår og vil beholde både dette og brystene mine. Idolet mitt er fortsatt formfulle Iskra Lawrence og personlig synes jeg en formfull Kardashian-kropp (hvis man tenker bort fra operasjonene) er noe av det flotteste som finnes.

- Jeg ønsker å tone ned mage, armer og kanskje litt lår, men vil fortsatt beholde rumpa og brystene. For meg er det ikke tallet på vekta som betyr noe, men hvor kiloene er fordelt, og jeg ønsker å fremme en sunn holdning til mat og trening, og en sunn livsstil. Jeg ønsker å vise at man kan se ut som jeg gjør og likevel være opptatt av mat og helse, og at man ikke trenger en sixpack for å være godt trent og fysisk sterk. Nå skal det også sies at man ser 10 kilo tyngre ut på TV, så i virkeligheten ser jeg kanskje 20 kilo slankere ut per dags dato.

- Kommer uansett aldri til å jobbe som «size zero»-modell

På spørsmål fra KK.no om hun bevisst har ønsket å gå bort fra «plus size»-modelltilværelsen svarer hun at dette ikke er tilfelle:

- Min beinbygning og mine former kommer aldri til å tillate meg å jobbe som en typisk «size zero»-modell uansett hvor mye jeg går ned i vekt, så det er ingenting jeg noensinne kommer til å jobbe mot. Jeg vil bygge muskler, spise sunt og variert (ja, det er lov med en kebab dagen derpå!) og ha et velfungerende hverdagsliv uten å måtte være avhengig av en mann som kan gjøre de tunge løftene for meg i fremtiden. For å klare dette må man holde seg i form, men jeg mener det holder med moderate mengder trening og et relativt sunt og variert kosthold. Man skal kose seg, og det er jeg en ekspert på! Jeg elsker mat og vin, og er imot dietter og naziregimer, så jeg kommer ikke til å gjøre noen ting annerledes enn hva jeg gjør i dag.

Dette bildet er tatt av Benedicte i begynnelsen av september:

Den perfekte kjolen Fremhever rumpe og pupper og virker slankende på resten GULL VERDT! Link til kjolen i bio #junkyardxxxy

Et bilde publisert av BENEDICTE HAUGAARD (25) (@haugaard91)

25-åringen fra Drammen innrømmer overfor KK.no at tiden etter «Top model»-innspillingen har satt sine spor på kropp og sinn. LES OGSÅ: Slik svarer Janka Polliani på kroppskritikken

- Når det er sagt tror jeg også vektnedgangen handler litt om det psykiske stresset jeg har hatt de siste ukene. Jeg føler ikke jeg klarer å falle tilbake i gamle rutiner og klarer på en måte ikke å hente meg igjen etter å ha vært borte under full oppvartning så lenge. Jeg glemmer å fylle mitt eget kjøleskap da jeg er vant til at andre gjør det for meg, og har til og med bestilt meg vaskedame fordi jeg ikke orker å gjøre husarbeidet selv! Helt komisk. Ikke klarer jeg å se på TV eller å jobbe fra macen lenger heller. Jeg sitter bare foran skjermen og stirrer ut i løse luften. Det er noe av det merkeligste jeg har opplevd i hele mitt liv.

Hvordan har du gått ned 10 kilo på så kort tid?

- Jeg har rett og slett bare stresset! Jeg har hatt liten tid til å følge søvn- og matrutiner etter «Top model», så «Benedictes stressdiett»-diett er vel ikke akkurat å anbefale! forklarer den blide 25-åringen.

På spørsmål fra KK.no om Benedictes vektnedgang de siste månedene har noe å si for årets «Top model»-image, som altså fronter formfulle modeller, svarer presseansvarlig Guro Krossen i Discovery Norge følgende:

- «Top Model 2016» handler om at kvinner er vakre uansett størrelse, farge eller form. Det viktigste for oss er at Benedicte er fornøyd med seg selv, hennes vekt har absolutt ingen påvirkning på imaget til årets sesong av «Top Model».

DE NORSKE MODELLENE: Guro Mangen, Jannie Gefle, Benedicte Haugaard, Martine Halvorsen, Charlotte Skogrand Bø og Linda Selmoni. Foto: Krestine Havemann for FEM
DE NORSKE MODELLENE: Guro Mangen, Jannie Gefle, Benedicte Haugaard, Martine Halvorsen, Charlotte Skogrand Bø og Linda Selmoni. Foto: Krestine Havemann for FEM Vis mer

I august fortalte Benedicte om den tøffe tiden før «Top model»-deltakelsen - som bar preg av sykdommen som gjorde at hun la på seg 25 kilo på få uker.

- Det første og sterkeste symptomet på sykdom var den enormt raske vektøkningen. Jeg så ut som en hoven, sprengeklar heliumballong og kroppen var full av væske. Jeg hadde kviseutbrudd som gjorde at jeg ikke kunne gå på skolen på grunn av smertene jeg hadde i ansiktet. Deretter kom svettetoktene, og jeg kunne ikke gå inn på et shoppingsenter engang uten at svetten rant fra overleppa mi.

Det gikk hele tre år før hun i januar 2014 fikk diagnosen hypotyreose - lavt stoffskifte.

«Top Model» sendes på kanalen FEM hver tirsdag og torsdag klokken 21.30.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer