Else Kåss Furuseth

- Jeg har gitt bort tredemølla

Else (37) er ikke så god på nyttårsforsetter, men har store planer om å lære seg spesielt én ting før hun blir førti ...

ELSE KÅSS FURUSETH: Stortrives i ny leilighet og bruker romjulen på å øve på ny forestilling. Og har bestemt seg for å lære seg én ting i år. FOTO: Truls Qvale
ELSE KÅSS FURUSETH: Stortrives i ny leilighet og bruker romjulen på å øve på ny forestilling. Og har bestemt seg for å lære seg én ting i år. FOTO: Truls Qvale Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hun bruker romjulen til å øve på ny forestilling på Nationaltheateret og er superfornøyd med at hun i året som gikk endelig klarte å flytte, selv om tredemølla ikke ble med på lasset. Også er hun litt lei av pulled pork og netthets. Hvordan har året til Else Kåss Furuseth artet seg - sånn ellers?

Årets opptur?

- Folk er flinkere til å stå sammen. Stemmer ikke det? Kvinner for eksempel. På privaten fikk jeg endelig gitt bort tredemøllen! Nå har den fått et nytt liv. Alle mennesker og ting trenger å føle seg nyttige.

Årets nedtur?

- Verdenssammenheng først: Er verden blitt et verre sted? Føles det ikke sånn? Eller føles det sånn fordi vi er mer opplyst? Ja eller nei? Lag en poll. Heldigvis sa jeg også nettopp at årets opptur er at vi er flinkere til å stå sammen. Det er jeg sikker på. Privat: Snublet ned en trapp, inn i en dame og knuste en tallerken med marsipankake på i går. Bridget Jones junior, 20 år for sent.

Hva lo du mest av i året som gikk?

- Søsteren min Cecilie. Hun sier alt hun tenker.

Og hva provoserte deg?

- Søsteren min. Nettopp fordi hun sier alt hun tenker.

Du har premiere på ny forestilling kalt «Gratulerer» 12. januar. Er du i rute?

- På teateret snakker de om at man må modnes som en ost. Føler meg ikke helt vellagra ennå. Men rett etter at Jesus er født , så håper jeg forestillingen er klar til å poppes også.

Hva vil du si forestillingen handler om?

- Både mamma og brodern tok sitt eget liv. Det har så klart preget livet mitt. Etter at jeg laget «Kondolerer» om deres selvmord kom jeg i kontakt med mange mennesker som ikke hadde det noe bra. Hvorfor er det sånn? Jeg tror at vi må tåle å høre at livet kan være jævlig for da kan kanskje flere orke å leve det. Også vil jeg minne oss på at vi må tåle hverandre, og fortelle hverandre at vi er glad i hverandre. Jeg håper forestillingen gir folk en god følelse - litt som en vellykka terapitime? Håper jeg ikke fornærma noen fra psykologstanden nå!

- Jeg liker mye stæsj, har Else fortalt KK tidligere, når det gjelder å pynte til jul. FOTO: Yvonne Wilhelmsen
- Jeg liker mye stæsj, har Else fortalt KK tidligere, når det gjelder å pynte til jul. FOTO: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

Er du nervøs før du går på scenen generelt – eller er du helt chill?

- Jeg er dessverre nada chill. Har sett noen ta seg en lur på sjeselong først og sånn, men jeg tar lave froskehopp, hører på «Bobler» av Admiral P, som for øvrig er min aller mest spilte låt på Spotify i år, og klemmer på de som vil ha klem, eventuelt bare de som er i nærheten.

Vi har sett bilder av at du fikk ny leilighet i 2017 – er den helt ferdig?

- Jeg har et roterom, det må jeg innrømme. Fylt opp med masse pappesker. Med alt fra vesker til et par stylter. Også må jeg henge opp flere bilder. Vil noen komme hjem til meg å hjelpe meg å henge opp? Call me!

Hva er du mest fornøyd med i kåken?

- Det må blir den auberginefargede stua. Med rosa tak. Fattern mente kåken sank i markedsverdi - for når du kommer inn i leiligheten er det nesten som å være med i «Jakten på Nyresteinen». Men jeg elsker det, det føles som å komme inn på et utested. Bare minus drinker og dokø.

Plagget du har brukt mest i året som gikk?

- Jeg elsker en vevet sak fra Zara med en slags paljettpyramide i front. Ser kanskje litt ut som tekstilkunstner med Star Wars–fascinasjon, men det får gå. Har også bodd i en frakk med ruter fra American Vintage, pluss en sort turban. Det kan se ut som jeg bor under en bro. Eller er hun due-damen i «Home Alone», hvis dere husker henne?

Noen trender du føler deg ferdig med?

- Hmmm. Akkurat nå? Samme som folk flest: Pulled pork. Netthat. Kroppspress er vel 300 år i år, også, er ferdig med det også.

LES OGSÅ: Kommentar: Line fikser kroppen - eller?

Nyttårsforsetter – er du en av dem – og i så fall hvilke?

- Jeg klarer ikke å gjennomføre klassiske nyttårsforsetter mer enn tre-fire dager, så det må være noe nytt. Hva med å gjøre noen andre lykkelige? Det er er jo et litt hårete mål. I tillegg har jeg planer om å lære meg å legge eyeliner før jeg er førti. Det betyr at jeg har tre å på meg. Det må gå!

LES OGSÅ: Thomas «Fingern» Gullestad: - Jeg hadde kjempedårlig samvittighet fordi jeg ikke hadde vært der for min nyfødte datter

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer