Farmen kjendis

- Jeg har holdt meg langt unna Jodel og kommentarfelt

Det har blitt mye drama på Farmen-gården de siste ukene. Ingrid Lysne Vik forteller at langt fra alt ble vist på TV.

FARMEN KJENDIS: Ingrid Vik Lysne gikk inn på gården uten å ha forberedt seg noe som helst. Foto: Anton Soggiu/Strix Televisjon/TV 2
FARMEN KJENDIS: Ingrid Vik Lysne gikk inn på gården uten å ha forberedt seg noe som helst. Foto: Anton Soggiu/Strix Televisjon/TV 2 Vis mer
Publisert

I motsetning til mange andre, har ikke Ingrid Vik Lysne (31) hatt en stor drøm om Farmen. Hun ble veldig overrasket da hun selv fikk forespørsel om å være med.

- Jeg tenkte at jeg ikke kunne la den sjansen gå forbi meg når så mange rundt meg drømmer om det, og jeg visste at det uansett ville bli en opplevelse. Det er tross alt et av Norges mest kjente programmer, og jeg tenkte at det kanskje ikke er så dumt med litt mer oppmPerksomhet rundt det jeg driver med heller.

- Forberedte du deg før du dro til gården?

Ingrid begynner å le.

- Jeg skjønte raskt at mange hadde øvd på forhånd. Mange hadde øvd på øksekast og tatt tiden på melkespannholdning og sånt. Men jeg er en person som stuper ut i ting, jeg blir bare nervøs om jeg skal forberede meg så mye.

Dramatikk

Det har, i tradisjonen tro, blitt litt drama og konflikter inne på gården. Ingrid har blant annet valgt å si ifra ved ugrei oppførsel fra andre.

- Vi jentene ble litt irritert, da vi ofte følte at vi ble undervurdert. Det ble mye kvinne/mann-problematikk, og det var en haug av småting som bygget seg opp over tid – ikke alt blir vist på TV. Men jeg føler at det som har blitt vist er ganske riktig fremstilt, og for meg føltes det riktig å si ifra, sier Ingrid, og legger til.

- Det ble jo noen konflikter der inne, noe som ikke er rart når man bor så tett oppå hverandre. Men jeg opplevde at vi fikk snakket ut om det – det ble ikke mye baksnakking. Den dramatikken som blir vist på TV, utgjør kanskje tre prosent av alt som skjedde der inne. Det var for det meste harmonisk.

Ingrid var veldig forberedt på å få reaksjoner.

- Når man er en feminist som stikker nesa frem og sier ifra om ting som ikke er ålreit, må man være forberedt på å få dritt. Jeg vet at Farmen engasjerer, så jeg har holdt meg langt unna Jodel og kommentarfelt. Noe hets har jeg fått direkte, men jeg klarer å stenge det ute, og gå videre. Det stikker ikke så dypt, sier hun.

- Man er forskjellig

- Hvordan er stemningen mellom deltakerne i dag?

- Stemningen er god i dag. Man havner jo i den bobla, hvor det er så viktig at alle er venner, og man tenker at alle skal henge sammen når man kommer ut. Men det blir jo ikke sånn – man finner ut at man er ganske forskjellig.

Ingrid har likevel god kontakt med enkelte av deltakerne fortsatt.

- Marit og jeg har ringt hverandre mye de siste dagene, og debriefet det vi har sett på TV. Og så har jeg sett mye til Malin, og litt Sofie. Det er veldig hyggelig.

GODE VENNER: Ingrid og Sofie, som på dette tidspunktet er de eneste kvinnene som er igjen på Farmen-gården, ble gode venner. Foto: Anton Soggiu/Strix Televisjon/TV 2
GODE VENNER: Ingrid og Sofie, som på dette tidspunktet er de eneste kvinnene som er igjen på Farmen-gården, ble gode venner. Foto: Anton Soggiu/Strix Televisjon/TV 2 Vis mer

Hjemlengsel

Ingrid forteller at hun stort sett klarte å holde hjemlengselen i sjakk, da det var så mye å gjøre hele tiden, men da det kom et ledig øyeblikk kom tårene.

- Jeg husker spesielt da vi skulle gå til tvekamp. Disse opptakene måtte filmes flere ganger, fra ulike vinkler, og da gikk vi over tunet flere ganger. Jeg husker at jeg gikk frem og tilbake og sippet, fordi jeg savnet kjæresten og hunden min sånn.

Idyllisk

De beste minnene Ingrid har fra Farmen-gården, er da det var fint vær, og gjengen var samlet på brygga og badet. Hun forteller at de små avbrekkene fra den harde jobbingen, var gull verdt.

- Det var skikkelig idyll. Jeg hadde også mange fine samtaler med Sofie på storbondeloftet. Men jeg er veldig glad i å jobbe, så jeg koste meg mye med det også.

Noe som kom overraskende på Ingrid, var langtekkeligheten på ting. TV-seerne får se noen sekunder av det de jobber med, men det varte i timevis hver dag.

- Jeg tenkte det var kult å bære litt stein, men når du gjør det i fire dager i strekk blir kroppen helt utslitt. Jeg tenkte flere ganger at jeg ikke orket mer, og bare ville hjem. Men så kommer det en ny dag, og du må bare stå i det.

Ekstreme mengder potet

Som oftest får man høre at Farmen-deltakerne er så sultne hele tiden, men i år har det vært lite syting om for lite mat. Ingrid forteller at kjendisversjonen av Farmen ikke er like hard som den originale, da de har ubegrenset tilgang til poteter og byggryn, i tillegg til en kjøkkenhage som begynte å spire etter hvert.

- Vi har også vært velsignet med Trond Moi som lagde mat til oss fra dag én, noe som var helt fantastisk. Vi skrelte poteter hele tiden, og fikk dekket dagsbehovet ved å spise ekstremt mye potet.

MYE POTET: Ingrid forteller at de spiste ekstreme mengder potet inne på gården. Foto: Anton Soggiu/Strix Televisjon/TV 2
MYE POTET: Ingrid forteller at de spiste ekstreme mengder potet inne på gården. Foto: Anton Soggiu/Strix Televisjon/TV 2 Vis mer

Brukte en uke på å omstille seg

Da Ingrid kom ut fra Farmen, hadde hun problemer med å huske hva hun pleide å spise før Farmen.

- De første dagene husker jeg at jeg kokte poteter til lunsj. Ikke fordi det var nostalgisk, men fordi jeg ikke kom på noe annet. Det ble liksom potet og litt salat blandet sammen. Det var veldig rart, sier hun og ler, før hun kommer på en annen episode:

- Jeg var på tur med en kollega i St. Hanshaugparken, og jeg hadde glemt å tisse før jeg dro. Jeg har aldri gjort dette før eller siden, men der og da tenkte jeg at man tisser der man er, så jeg satte meg ned i en busk i parken der. Da slo det meg at det ikke var helt bra.

1923-livet hang ved Ingrid en ukes tid før hun klarte å omstille seg til 2023 igjen. Men alt det harde arbeidet hadde satt sitt preg på kroppen.

- Jeg har gått mye til kiropraktor i tiden etter – ryggen fikk kjørt seg skikkelig. Men jeg var veldig sterk da jeg kom hjem. Kjæresten min ble helt overrasket over hvor muskuløs jeg hadde blitt – spesielt ryggen. Skikkelig arbeidskropp. Jeg tenkte å holde det vedlike, men det har ikke skjedd, sier hun med en latter.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer