Ashley Graham:

- Jeg har ikke alltid likt det jeg ser i speilet

Den amerikanske supermodellen inspirerer og roser kroppspositivisme. Men hun har ikke alltid hatt like god selvtillit selv.

ASHLEY GRAHAM: Ashley Graham hyller alltid naturlige kropper, men forteller at det å få en god selvtillit er en reise. FOTO: NTB
ASHLEY GRAHAM: Ashley Graham hyller alltid naturlige kropper, men forteller at det å få en god selvtillit er en reise. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Ashley Graham er et kjent ansikt for de fleste. Og det er kanskje ikke så rart: I løpet av sin ti år lange karriere har hun prydet forsiden av verdens største magasiner, deriblant Sports Illustrateds årlige badedrakt-nummer. Hun har vært modell for Dolce & Gabbana, Tommy Hilfiger og Michael Kors (for å nevne noen), jobbet som programleder og ikke minst er hun en tydelig stemme for kroppspositivisme.

Dette er bare noen av grunnene til at hun er en av de best betalte modellene i moteverdenen og fortsetter å ta sosiale medier med storm.

På Instagram, hvor hun nesten har 13 millioner følgere, deler hun både modellbilder og bilder fra privatlivet. Og hver gang hun deler hylles hun i kommentarfeltet.

- Jeg likte ikke hvordan jeg så ut i speilet

Men veien inn til modellbransjen er ofte beinhard. I et intervju med ELLE Sverige, forklarer supermodellen at selv om hun i dag har et godt selvbilde og en god selvtillit, har det ikke alltid vært sånn.

- Selvtillit er en reise for alle, og ingen reise er lik. Det er mange ganger i livet at jeg ikke har følt meg noe verdt, spesielt de gangene jeg virkelig ikke likte hvordan jeg så ut i speilet.

- Heldigvis har jeg vært heldig som er blitt oppdratt av en familie som viste meg viktigheten av å følge meg trygg i min egen kropp. De dagene da jeg slet mest med selvtilliten min, minnet mamma meg på at min kroppen hadde evnen til å endre noen sitt liv en dag, sier hun.

– «Du er tøff, briljant og vakker»

Da KK møtte Graham tilbake i 2018, var det ikke tvil om hvorfor akkurat hun kom seg gjennom modellnåløyet. Vår journalist på stedet beskrev henne som smellvakker, energisk og morsom. Men starten på den vanvittige karrieren var trå:

Ashley Graham er 18 år gammel og står foran speilet i New York. Hun har bodd hjemmefra en stund og jobber som modell. Det er tøft. Mamma lager ikke lenger maten og hun fester for mye. Lårene er blitt tjukkere og hun hater, hater, hater seg selv. Hun synes hun er stygg.

– Jeg husket hva mamma pleide å si til meg: «Du er tøff, briljant og vakker». Og når jeg sa det til meg selv, hadde det en utrolig effekt. Jeg begynte å tro på det selv, fortalte hun til KK den gang.

Tilbake til Elle-intervjuet. Setningen moren den gang sa, henger sterkt ved henne. «Du er tøff, briljant og vakker», er fortsatt noe 33-åringen lever etter i dag.

- Du bør alltid tenke - og snakke - positivt om deg selv. Det er med på å gjøre deg tryggere på deg selv, sier hun.

- Jeg vil at folk skal se hvem jeg er

I fjor ble hun og ektemannen Justin Ervin, som hun har vært gift med i 10 år, foreldre for første gang, da sønnen Isaac Menelik Giovanni kom til verden. Graham har hele tiden vært åpen mot fansen sin på Instagram, ved å dele usensurert oppturer og nedturer ved svangerskapet og tiden etter fødsel.

Graham hyller naturlige kropper, og er blant annet ikke redd for å vise frem strekkmerkene sine.

- Det er alltid et spørsmål om hva man vil retusjere bort og hva man vi fjerne. Jeg sa: ingenting. (...) Jeg vil at alle virkelig skal forstå ... Jeg vil at folk skal se hvem jeg er, for alle har en historie, har hun tidligere forklart til People.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer