Christine Dancke:

- Jeg har null prestasjonsangst

I «Haik» skal Christine Dancke på biltur med seks av våre mest populære artister.

SYNGE MED: - I bil hører jeg gjerne på sanger jeg elsker å synge med på, sier Christine Dancke som er klar for bilkjøring med våre mest populære artister. FOTO: Robert Rønning
SYNGE MED: - I bil hører jeg gjerne på sanger jeg elsker å synge med på, sier Christine Dancke som er klar for bilkjøring med våre mest populære artister. FOTO: Robert Rønning Vis mer
Publisert

- Jeg elsker å gi bort gaver! Under innspillingen av «Haik» har jeg fått gjøre det hver dag. Det har vært gaver på speed, sier programleder Christine Dancke (35) og smiler.

I den nye dokumentarserien «Haik» som har premiere på NRK lørdag 16. november, tar Dancke med seg populære norske artister på biltur. Ferden starter hjemme hos artisten. Det blir snakket om musikk og livet, før reisen ender med en eksklusiv konsert. På veien møter artistene også på store overraskelser. Vi kan glede oss til et musikkeventyr med Astrid S, Dagny, Aurora, Freddy Kalas, Arif og Ingrid Helene Håvik.

Christine Dancke

  • Programleder, DJ og musikkekspert.
  • Har en master i sosiologi og er tidligere SV-politiker.
  • Har podcastserien «Noia» om psykisk helse og angst.
NORSK POP: En av artistene vi skal bli kjent med er Astrid S.
NORSK POP: En av artistene vi skal bli kjent med er Astrid S. Vis mer

- Musikk får meg til å føle masse!

Dancke forteller at hun er født med sin musikkinteresse, og at hun elsker å bevege seg til tonene.

- Jeg elsker å synge med, og sterke musikkopplevelser generelt betyr masse for meg. Musikk forsterker følelsene mine og bringer meg nærmere meg selv, og andre. Det er med andre ord noe jeg aldri vil være foruten.

Selv er hun stor fan av norsk musikk, og trives godt med å få lov til å vise frem ny musikk fra norske artister. Hun er spesielt fan av Iris som nylig vant Urørtfinalen. Ellers digger programlederen Rosalia dypt og inderlig. Lorentz og Mew står også høyt på lista.

- Akkurat nå er jeg hekta på Sam Fender og Selena Gomez med låten «Look at her now». For å nevne et kjempelite, men bredt utvalg hører jeg også mye på Kanye West's nye gospelalbum som det virker som mange er misfornøyd med. Det gjelder ikke meg, sier Dancke.

Låtene betyr mye for Christine Dancke

- Rustie - Big Catzz
- Rich Gang -Tapout
- Fjorden Baby - Himmelen
- Lorentz - Alt Från Mig
- Banks - Drowning
- Kanye West - Blood on the leaves
- Emilie Nicolas - Let You Out
- Flume - Wall Fuck

- Hva hører du på når du er lei deg/ glad?

- Jeg hører på deppa musikk når jeg er lei meg - det kan være Banks, Drake, Daughter eller lignende. Når jeg er glad, liker jeg klubb- og rapmusikk!

- Hva hører du helst på når du kjører bil?

- Da hører jeg gjerne på sanger jeg elsker å synge med på - gjerne radioen siden jeg kan de fleste sangene på P3 utenat.

Dancke beskriver musikken som noe som kan snakke for dem som ikke finner ord. Musikken blir som et «rom» som skaper nære og ekte møter mellom mennesker.

- Det kan skape relasjoner og samtaler som ikke hadde eksistert uten musikken. Det er noe av det fineste med musikk.

Rørende møter

I «Haik» skal artistene gi oss en gave i form av en konsert. På vei til konserten har programlederen stelt i stand flere overraskelser. Dancke elsker overraskelser. Tanken er å vise artistene på en enda nærere måte i situasjoner og aktiviteter vi ikke har sett dem i før.

- Hvordan endte dere opp med akkurat disse artistene?

- De er jo helt rå da, også er det selvfølgelig en miks. Vi kunne ikke hatt seks rappere eller seks pop-vokalister. Det handlet om å finne de som kunne treffe et bredt publikum, og gjerne de artistene med historier å komme med.

Spesielt en ting ved programmet har satt spor hos programlederen. Fansmøtene. Nemlig det å se hva musikk og artister betyr for folk.

- «Freddy Kallas betyr fest for meg!». Ja, det er nok mange som forbinder han med fest og fanterier, men plutselig møter man de som kan ALT om han, og som bare sitter og venter på den ene låten som skal komme. Det var rørende møter, sier Dancke.

Dancke har selv kun gjort direkte-tv tidligere, som VG-lista. 35 åringen bega seg dermed ut i ukjent farvann. I motsetning til radio på P3 hvor de fleste av oss har hørt stemmen hennes før.

- På radio har jeg 20 minutter. Det er sanger mellom slaga, også blir det «hadet, vi snakkes». Jeg hører min egen stemme til jeg blir grønn i trynet.

LIVET OG MUSIKK: «Haik» handler om hvordan livene artistene har levd og lever, påvirker musikken de lager. Foto: Daniel Lilleeng
LIVET OG MUSIKK: «Haik» handler om hvordan livene artistene har levd og lever, påvirker musikken de lager. Foto: Daniel Lilleeng Vis mer

- Jeg håper noen bryr seg. Det er vel det man kan håpe på i 2019

På spørsmål om hvordan Dancke tror serien vil bli tatt imot sier hun enkelt og greit at vi kommer til å få et nærmere forhold til artistene.

- Jeg håper noen bryr seg. Det er vel det man kan håpe på i 2019. Hvis jeg skal legge bort min beskjedne tvil, tror og håper jeg at folk kommer til å elske artistene mer. Det mener jeg helt oppriktig.

- Gruer du deg til «Haik» skal sendes på tv?

- Med null prestasjonsangst gjør jeg faktisk ikke det. Jeg tenker på ordtaket vi har på radio som er «sendt er glemt». Det betyr at hvis du hadde en dårlig sending er det ingen som bryr seg, fordi «sendt er glemt».

Med et oppdrag om å vise frem norsk musikk peiler NRKs nye musikkprogram seg inn på den yngre garde. Dancke forteller at interessen for norske artister er stor blant de unge.

- Det føles veldig riktig, fordi artistene er folk som betyr dødsmye for unge folk. Det er jo like viktig som veldig mange andre ting som får mye oppmerksomhet. Når det er sagt er alle velkomne til å se på «Haik». Det er jo mange på 50 som føler seg som 30-åringer, sier Dancke og ler.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer