STJERNEKAMP: I den sjette sesongen av Stjernekamp på NRK møtes artistene Benedicte Adrian, Adam Douglas, Ida Maria, Erlend Bratland, Lise Børud, Makeda, Aleksander Walmann, Didrik Solli-Tangen, Gaute Ormåsen og Hilde Lyrån (som ikke var til stede). Foto: NRK
STJERNEKAMP: I den sjette sesongen av Stjernekamp på NRK møtes artistene Benedicte Adrian, Adam Douglas, Ida Maria, Erlend Bratland, Lise Børud, Makeda, Aleksander Walmann, Didrik Solli-Tangen, Gaute Ormåsen og Hilde Lyrån (som ikke var til stede). Foto: NRK Vis mer

Stjernekamp

- Jeg har vært gjennom perioder med mye slanking, men jeg har sluttet å pine meg selv

Stjernekamp-aktuelle Benedicte Adrian sier til KK.no at hun på mange måter er mer fornøyd med utseendet sitt nå enn da hun var yngre.

NRK er i gang med sjette sesong av den populære artistkonkurransen «Stjernekamp», og da i juni ble arrangert pressetreff for å avsløre hvilke artister som er med denne sesongen var det få som klarte å ta øynene bort da den folkekjære artisten Benedicte Adrian (53) ble ropt opp av programleder Kåre Magnus Bergh (38). (PSST: Disse 11 kjendiskvinnene fyller alle 50 år i år!)

Den tidligere «Melodi Grand Prix»-stjernen ser rett og slett smashing ut, og da vi tok en prat med henne måtte vi høre hva hemmeligheten hennes er.

- Åh, så hyggelig å høre! Det skal jeg ta med meg videre. Man må begynne å legge inn noen aksjer tidlig, og være litt klokere etter hvert som årene går. Så jeg spiser et kostholdstilskudd for hår, hud og negler, fordi det er ikke alt kroppen gir deg gratis lenger. Man må rett og slett passe litt på hva man spiser og drikker, foklarer hun, og legger til:

- I tillegg må man sove nok og trene litt. Jeg svømmer og jogger litt, selv om jeg ikke er så veldig glad i å jogge. Og så går jeg veldig lange turer. Jeg er nok veldig urolig og rastløs, og spretter opp om det skulle være noe. Men jeg har hørt at det skal være veldig bra for forbrenningen da, så det er bra det! sier hun med et smil.

LES OGSÅ: Så mye kan du øke forbrenningen med styrketrening!

DEN GANG DA: Benedicte Adrian på scenen under et arrangement i Tønsberg i 2002. Foto: NTB scanpix
DEN GANG DA: Benedicte Adrian på scenen under et arrangement i Tønsberg i 2002. Foto: NTB scanpix Vis mer

Til KK.no forklarer Benedicte Adrian at hun begynte å drikke alkohol sent, og at hun passer på hvor mye hun får i seg.

- Jeg tåler ikke så mye alkohol som jeg gjorde før, men jeg drakk jo ingenting før jeg var 30, jeg. Men så flyttet jeg til Frankrike og lærte meg å drikke vin. Jeg har funnet ut at ett glass om dagen med vin blir for mye, altså. Man får ikke opp fartstiden, du blir bare littegrann bedagelig.

LES OGSÅ: Så mange kalorier inneholder alkoholen du drikker

- Det eneste du blir ung av er å prøve å tenke slik du var da du var ung

I likhet med mange andre har også 53-åringen testet ut diverse slankekurer, men dette ga henne ingenting annet enn dårlige erfaringer.

- Jeg har vært gjennom perioder med mye slanking, men det har jeg sluttet med. Jeg har sluttet å pine meg selv. Man må være snill med seg selv, og være sin egen bestevenn. Jeg var så streng med med meg selv! Så på mange måter er jeg mer fornøyd med utseendet mitt nå enn da jeg virkelig så mye bedre ut. Men da var jeg så slem med meg selv, så jeg hadde ikke noe glede av det da, sier hun og legger til:

- Nå har jeg skjønt litt mer at de tankene du tenker, de ser folk de og. Så hvis du setter deg ned og er bitter så får du en bitter aura rundt deg, og ingen vil være med deg når du er bitter. Og da hjelper det ikke om du setter så mange Botox-sprøyer at du ikke har noen rynker igjen, for du blir ikke ung av det. Det eneste du blir ung av er å prøve å tenke slik du var da du var ung - at du tar sjanser og gir litt faen, at du er glad og tar litt plass. Det er ikke det letteste dét, men det gjør godt og det er det man må gjøre for å holde deg ung, tror jeg.

ERFAREN: I 1984 vant duoen Dollie de Luxe den norske finalen i Melodi Grand Prix med melodien 
"Lenge leve livet". Benedicte Adrian til venstre og Ingrid Bjørnov til høyre.  Foto: NTB Scanpix
ERFAREN: I 1984 vant duoen Dollie de Luxe den norske finalen i Melodi Grand Prix med melodien "Lenge leve livet". Benedicte Adrian til venstre og Ingrid Bjørnov til høyre. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Fire triks som holder deg ung

I tillegg til Benedicte Adrian er også de flotte damene Hilde Lyrån (54), Ida Maria Børli Sivertsen (32), Ina Makeda Halvorsen Dyhre (24) og Lise Børud (21) med i årets «Stjernekamp». Til KK.no sier den etablerte artisten Benedicte Adrian at hun gleder seg til å bli kjent med og la seg bli inspirert av de yngre artistene.

- Ungdommen i dag er jo belevd så tidlig, og de eksponerer seg selv om det ikke kommer et kamera hjem til dem, slik det gjorde da jeg var 15. Jeg er fra en generasjon da vi sto litt mer med lua i hånda og ba om unnskyldning, og vi kom ikke på TV om vi skulle gi ut plate samtidig for det ble sett på som for kommersielt. Så verden er snudd på hue! Nå føler jeg at det er mer de unge som kan lære de gamle om hvordan man kan bruke sosiale medier og hvordan du markedsfører deg selv. «Ta stygge bilder av deg selv, for de blir likt uansett», på en måte. De har en helt annen innfallsvinkel på det enn det vi hadde det. Jeg synes det er veldig gøy å lære av dem, og så får de bare komme til meg om de føler at de har lyst til å snakke med en som har vært der lenger enn dem.

«Stjernekamp» sendes på NRK til høsten. 

LES OGSÅ: Denne nordmannen var en av de mistenkte i den myteomspunnede Lindbergh-saken

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: