«Shallow Hal»-stjernen:

- Jeg hatet kroppen min

Skuespilleren bak Gwyneth Paltrows «kropp» i storfilm fikk livet ødelagt.

KRITISERT: Gwyneth Paltrow (t.v.) spilte overvektig i «Shallow Hal», og fikk hjelp av Ivy Snitzers (t.h.) kropp. Foto: Moviestore / REX / Shutterstock / Stewart Cook / NTB.
KRITISERT: Gwyneth Paltrow (t.v.) spilte overvektig i «Shallow Hal», og fikk hjelp av Ivy Snitzers (t.h.) kropp. Foto: Moviestore / REX / Shutterstock / Stewart Cook / NTB. Vis mer
Publisert

Tidene har endret seg, og flere filmer som ble laget før ville nok kanskje blitt revurdert den dag i dag.

Storfilmen «Shallow Hal» er nok en av de. For i filmen spiller Hollywood-stjernen Gwyneth Paltrow (50) en overvektig kvinne - noe hun ikke er i virkeligheten.

I filmen følger man den svært så overfladiske Hal (spilt av Jack Black, 53, journ.anm.), og hans søken etter modeller. En dag våkner han opp, og ser bare hvor vakker personlighet kvinnene har - og ikke har.

Paltrows rolle, Rosemary, er overvektig, men Hal ser henne som høy og slank på grunn av hennes personlighet.

I filmen fikk Paltrow hjelp av en så kalt «body double» i flere av scenene der hun skulle fremstå som stor. Kroppen tilhørte Ivy Snitzer (42), som nå åpner seg om den svært tunge tiden som fulgte etter innspilling.

- Ble skreket til på gaten

For selv om hun ble «behandlet som en stjerne» av produksjonen og medskuespillere, var hun ikke helt forberedt på hva som fulgte da filmen hadde premiere på kino.

- Det slo meg ikke at mange millioner mennesker kom til å se filmen. Det var som om det verste med å være feit ble forstørret og blåst opp, forteller hun åpenhjertig i et intervju med The Guardian.

Snitzer ble skreket til på gaten, beskyldt for å fremme fedme, og fikk til og med tilsendt slankepiller i posten.

- Jeg ble veldig redd. Jeg ble sånn: «Kanskje livet i rampelyset ikke er noe for meg», «kanskje jeg ikke vil være skuespiller», «kanskje jeg skal gjøre noe annet».

All negativiteten som møtte henne gjorde at Snitzer ikke lenger likte kroppen sin, og førte til slutt til at hun ikke så på seg selv på samme måte lengre.

- Jeg hatet kroppen. Jeg spiste mye salat. Og jeg hadde spiseforstyrrelser jeg var stolt av.

Fikk alvorlige komplikasjoner

Etter hvert valgte hun å gjennomgå en slankeoperasjon for å få fart på vektnedgangen, hun overtrente, og hun spise altfor lite.

Helsen ble enda verre da hun i tillegg, etter litt tid, fikk alvorlige komplikasjoner som følge av operasjonen. Til slutt fikk hun problemer med å holde maten nede, og byttet ut fast føde med utvannet næringsdrikk.

I intervjuet forteller hun om hvor utmagret hun var på et tidspunkt, og snakker ærlig om hvor sjokkert hun ble da hun oppdaget at folk var snillere med henne og ga henne mer oppmerksomhet som underernært kontra overvektig.

Filmen fikk enormt med kritikk da den ble gitt ut i 2001. Mye for hvordan overvektige ble framstilt. Flere mente den fyrte opp under alle stereotypiene man har. Spesielt for scenene der Rosemary knuste stoler, og veltet båter på grunn av vekten.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer