Gi labb

- Jeg kan fortsatt bli redd

Barndommens skrekkopplevelse har ikke sluppet taket i Siri Kristiansen (44).

KONKURRERER: I programmet Gi labb konkurrerer Siri Kristiansen og Bowie mot fem andre kjendiser, og deres hunder. Foto: Espen Solli/TV 2
KONKURRERER: I programmet Gi labb konkurrerer Siri Kristiansen og Bowie mot fem andre kjendiser, og deres hunder. Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I TV2-programmet «Gi labb» blir vi kjent med seks kjendiser, som skal konkurrere om hvem som klarer å trene hunden sin best. Deltakerne er Siri Kristiansen, Stig Andre Berge, Siv Jensen, Mina Jacobsen, Benjamin Silseth og Jonas Lihaug.

Da Siri Kristiansen (44) fikk forespørsel om å delta, tenkte hun først at det ikke var noe for henne eller familiehunden Bowie (4). Likevel valgte hun å lufte det for familien, noe hun alltid gjør når hun får slike forespørsler.

- De ble umiddelbart gira, men jeg sa nei, det blir for flaut. Jeg så for meg at de andre hundene skulle klare alle hindre, og så skulle Bowie bare stå der og jukke på de andre hundene. Men sønnen min på 12 år mente at det bare er gøy. At det bare ville bli god underholdning om vi driter oss ut. Og jeg tenkte at ja, det skal du få av meg.

Liker ikke å øve

- Hvordan var deltakelsen?

- Problemet er at jeg ikke liker å øve på noe som helst. Å øve i ukesvis på å få et dyr til å hoppe over hindre eller løpe gjennom en tunnel, føltes helt meningsløst.

Men i etterkant, synes Siri at det ble en positiv opplevelse.

- Selv om jeg ikke liker å øve, er det veldig gøy når det gjelder. Jeg synes konkurranser er kjempegøy. Og det var kult å se hvor god kontakt jeg fikk med Bowie.

At de faktisk skulle klare å kommunisere, hadde hun ikke sett for seg:

- Da vi fikk til det, begynte jeg nesten å vurdere om vi skulle begynne med agility privat. Det hadde jeg aldri sett for meg på forhånd.

BLE OVERRASKET: - At vi faktisk skulle klare å kommunisere, hadde jeg ikke sett for meg, sier Siri Kristiansen. Foto: Espen Solli/TV 2
BLE OVERRASKET: - At vi faktisk skulle klare å kommunisere, hadde jeg ikke sett for meg, sier Siri Kristiansen. Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer

Ekstremt kosete

- Har dere fortsatt med treningen?

- Nei. Eller, til en viss grad. Om vi er ute og går tur i skogen, prøver jeg å få Bowie til å hoppe over eller krype under hindre, for å se om han husker det. Da bruker vi bare det som finnes i skogen – jeg drar ikke ut plastikkrør eller bom hjemme, liksom.

I programmet beskriver Siri Bowie som en kåt mann klokka fire på byen, som vil være med deg hjem, men så er du ikke interessert.

- Bowie er bare snill, og ekstremt kosete. Han fungerer som en fredsmekler i huset. Han er den som alltid er i godt humør, og aldri kjefter.

Ble bitt av hund

Siri har vokst opp med katt, og som liten var hun veldig redd for hunder.

- Jeg ble bitt av en nabohund da jeg var liten, og etter det har jeg egentlig vært veldig redd for hunder.

- Hvorfor endret det seg?

- Det endret seg ikke, men jeg tenkte at jeg ikke kom til å være redd min egen hund. Spesielt ikke en valp, det er umulig å være redd for valper. Jeg har tenkt at jeg aldri kunne ha tatt over en omplasseringshund, men nå vet jeg at jeg kunne det. Likevel kan jeg fortsatt bli redd – spesielt om en svær hund kommer løpende mot meg.

En så enkel hund som mulig

Bowie er en australsk cobberdog. Det var ikke rasen Siri i utgangspunktet hadde lyst på.

- Folk med kunnskap om hund fortalte meg at det er en fin rase om du aldri har hatt hund, og om du ikke vil holde på aktivt med hundedressur. Det er en rase som er fin til kos og turer. En så enkel bikkje som mulig, sier hun, og fortsetter:

- Ettersom jeg har hatt katt, og holdt på å bli gal av kattehår i sofaen, skjønte jeg at hunder som ikke røyter var veien å gå.

I mange familier er det slik at barna maser til de får en hund, og lover at de skal lufte og ta vare på hunden. Men så er det foreldrene som ender opp med å ha det fulle ansvaret. Det kan by på problemer, men hos Siri og familien, har de funnet en løsning som fungerer bra.

- Yngstemann slipper irriterende billig unna – bare fordi hun er yngst. Storebror har gått turer i årevis, og han var yngre enn henne da han begynte. Likevel er det ingen som stusser over det. Men det er mannen min som tar 75 prosent av turene. Han sa på forhånd: Du vet at det blir jeg som går tur med hunden. Jeg nektet for det, men det ble som han sa. Heldigvis elsker han det, sier hun med et smil.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer