Maud Angelica Behn

- Jeg kan ikke velge hvilken familie jeg er født inn i, men jeg kan velge hva jeg gjør med det

I dag fyller den kloke og modige prinsessedatteren Maud Angelica Behn 19 år!

MAUD ANGELICA BEHN: I fjor høst var KK på besøk hos Märtha og Maud i Lommedalen i Bærum. Det unike båndet mellom mor og datter var slående. FOTO: Astrid Waller
MAUD ANGELICA BEHN: I fjor høst var KK på besøk hos Märtha og Maud i Lommedalen i Bærum. Det unike båndet mellom mor og datter var slående. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For nøyaktig 19 år siden, tirsdag 29. april 2003, ble prinsesse Märtha Louise og forfatter Ari Behn foreldre for første gang.

- Hun var så stor, en gyllen halvmeter, og lignet mest på sin mor, fortalte den nybakte pappaen stolt til pressen utenfor Kvinneklinikken på Rikshospitalet i Oslo.

En gyllen halvmeter var en betegnelse som skulle gå igjen, og som for alltid skulle være festet ved forfatterens person.

Pappa Ari var til stede på kvinneklinikken da eldstedatteren kom til verden, og på spørsmål om hvordan det hadde vært å klippe navlestrengen av sin førstefødte svarte han med sin sedvanlige energi og spontanitet:

- Det skjedde ikke med stø hånd, nei!

Arvet sitt kunstneriske gen av pappa Ari Behn

Maud Angelica Behn, som hun ble døpt foran 220 gjester i Slottskapellet 2. juli 2003, er vokst opp til å bli en særdeles reflektert, modig og kreativ 19-åring.

I 2020 kåret KK nettopp Maud, som hun blir kalt i hverdagen, til «Årets stemme» for den rørende, sterke og reflekterte talen hun holdt i sin far Aris begravelse 3. januar 2020.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer