Selda Ekiz

- Jeg kjenner litt på det biologiske presset

TV-profil Selda Ekiz (35) er lei av å få spørsmål om hvorfor hun ikke har fått barn ennå.

SELDA EKIZ: Den populære programlederen åpner opp om barndommen preget av to kulturer, presset om å utvide familien og den nye skuespillerjobben i KK. FOTO: Astrid Waller
SELDA EKIZ: Den populære programlederen åpner opp om barndommen preget av to kulturer, presset om å utvide familien og den nye skuespillerjobben i KK. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Norsk-ish-aktuelle Selda Ekiz (35) vokste opp i Sande i Vestfold, som mellomste datter av de to tyrkiske innvandrerne Gulistan og Aziz, som kom til Norge på 70-tallet.

Da Selda vokste opp spilte hun i korps med lillesøsteren Pinar og var grytidlig opp hver 17. mai for å skape god stemning i nabolaget - hun på trommer og lillesøsteren på fløyte. Selda får fremdeles tårer i øynene når hun hører nasjonalsangen.

Familien Ekiz, som hadde fått bygget sitt eget Block Watne-hus tidlig på 80-tallet, kopierte blant annet rask tradisjonen med juletre i stua.

Hun definerer ikke seg selv som muslim, og sier at hun kommer fra en veldig lite konservativ og religiøs familie.

- Jul var noe man lærte gjennom skolen, og det gjorde inntrykk. Jeg minnes en påske da vi bønnfalte mamma om å få påskeegg, som alle de andre barna.

- All motgang bygger karakter

Men moren, som «jobbet livet av seg som renholder», som Selda beskriver det som, mente at påskeegg var for dyrt.

- Året etter fikk vi likevel påskeegg, som mamma sikkert hadde kjøpt på salg. «Hvorfor skal dere ha påskeegg?» lurte mamma på. «Fordi det var kult og vi vil gjemme dem akkurat som de norske barna gjør!». Men påskeeggene var tomme, rett og slett fordi at vi ikke visste at de skulle fylles opp med godteri, sier Selda og ler igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer