Nicolai Cleve Broch

- Jeg klarer ikke å involvere andre i mitt arbeid. Det er derfor jeg blir veldig fjern hjemme

Nicolai Cleve Broch synes han det er vanskelig å rådføre seg med henne underveis i arbeidsprosessen av nye prosjekter.

NICOLAI CLEVE BROCH: «Frikjent»-stjernen er gift med skuespiller Heidi Gjermundsen Broch. Men til tross for at de begge er skuespillere synes Nicolai at det er vanskelig å involvere kona i arbeidsprosessen. Foto: Tore Skaar for Se og Hør
NICOLAI CLEVE BROCH: «Frikjent»-stjernen er gift med skuespiller Heidi Gjermundsen Broch. Men til tross for at de begge er skuespillere synes Nicolai at det er vanskelig å involvere kona i arbeidsprosessen. Foto: Tore Skaar for Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skuespiller Nicolai Cleve Broch (40) har høstet gode kritikker for sin tolkning av den suksessfulle forretningsmannen Aksel Borgen som vender tilbake til hjembygda etter 20 år i Asia - for å nøste opp i mordgåten som omhandler hans ungdomskjæreste «Karine Hansteen». Han har i alle disse årene vært mistenkt for å ha drept den unge jenta, men han har alltid hevdet sin uskyld.

KK.no møtte Nicolai og «Frikjent»-manusforfatterne Anna Bache-Wiig (41) og Siv Rajendram Eliassen (49) i forbindelse med premieren av sesong to av «Frikjent», og de kunne avsløre at Nicolai har bidratt stort til å utvikle rollekarakteren Aksel Borgen

På privaten er Nicolai gift med skuespiller Heidi Gjermundsen Broch (41), og sammen har de sønnene Jakob (12) og Jørgen (10). Men til tross for at de to er i samme bransje og dyktige på hver sin kant, forteller Nicolai til KK.no at han og kona aldri utveksler tips og råd underveis i arbeidsprosessen av nye prosjekter. 

- Jeg er ikke skrudd sånn. Der er vi veldig forskjellig. Jeg klarer ikke involvere andre i mitt arbeid. Det er derfor jeg blir veldig fjern hjemme, fordi jeg ikke klarer å dele. Selv om jeg har veldig respekt for kjæresten min, og hun er skuespiller og supersmart, og hun helt sikkert kunne ha bidratt veldig mye. Men jeg blir helt matt hvis jeg skal begynne å involvere henne og andre kolleger for å få dem til å komme dit jeg er i problemstillingen, sier han ærlig.

LES OGSÅ: «Nobel»-stjernen Danica Curcic skulle egentlig ha snakket norsk i serien

- Det er ingen konkurranse mellom meg og Aksel!

- Nå om dagen er du og skuespillerkollega Aksel Hennie (som mange husker som en superduo fra «Buddy»/«Uno»/«Max Manus»-tiden på 2000-tallet) på toppen i hver deres norske serie samtidig, er det en indre konkurranse mellom dere?

- Nei, det er det ikke! Jeg skulle gjerne ha kommet med noe krydder der, men det er ikke det. Jeg opplever det veldig generøst fra begges side. Han er superfan av «Frikjent» og jeg synes «Nobel» er dødsbra. Så vi heier bare på hverandre! Vi er jo vant til å jobbe på forskjellige prosjekter, det er lenge siden vi har jobbe sammen nå. Hele den «TV-krigen-vinklingen» som mange er opptatt av mener jeg er litt feilslått. Jeg mener at vi må dra i samme retning og at vi må se på norske serier som en helhet på tvers av kanaler, og ikke at vi er i konkurranse med hverandre. Men heller at vi konkurrerer mot TV-serier som kommer fra utlandet. Vi må heve den norske kvaliteten generelt, og det gjør vi best ved å heie og hjelpe hverandre, sier Nicolai til KK.no.

DEN GANG DA: Nicolai Cleve Broch og Aksel Hennie fotografert i 2004 i forbindelse med filmen «Uno» - som begge to spilte i. Foto:  FOTO : Ørn E. Borgen for Aftenposten
DEN GANG DA: Nicolai Cleve Broch og Aksel Hennie fotografert i 2004 i forbindelse med filmen «Uno» - som begge to spilte i. Foto: FOTO : Ørn E. Borgen for Aftenposten Vis mer

Han forteller videre at han og Aksel Hennie (40) generelt snakker veldig lite om jobb når de henger sammen.

- Jeg vet at han er veldig stolt av «Nobel», og jeg er veldig stolt av «Frikjent», så det er ikke det at vi ikke bryr oss om dét – men i relasjonen oss imellom er vi mer kompiser utenfor jobb. Vi snakker generelt veldig lite om jobb når vi er sammen.

LES OGSÅ: «Nobel» hyller den avdøde motstandshelten Gunnar Sønsteby

NÅ: I disse dager har kompisene Aksel Hennie og Nicolai Cleve Broch hovedrollen i hver sin norske suksess-serie. Henholdsvis «Nobel» og sesong to av «Frikjent». Foto:  FOTO: NRK (Hennie) og MISO (Broch)
NÅ: I disse dager har kompisene Aksel Hennie og Nicolai Cleve Broch hovedrollen i hver sin norske suksess-serie. Henholdsvis «Nobel» og sesong to av «Frikjent». Foto: FOTO: NRK (Hennie) og MISO (Broch) Vis mer

- Det koster mye å være borte fra gutta mine

«Frikjent» er solgt til 112 land, og hadde knalltall da første episode ble sendt denne uken. Hele 631 000 seere benket seg foran TV-skjermen torsdag for å få med seg fortsettelsen. Suksessen er dermed nok en gang et faktum, og dette kan bidra til å åpne flere dører for Nicolai utenfor de norske landegrenser. 

- Hva gjør du om Hollywood banker på døren, Nicolai?

- Det er et spørsmål som jeg synes det er veldig vanskelig å svare nyansert på. Jeg har prøvd å svare på det før, men det kommer alltid feil ut. Jeg tenker at vi fort kan bli litt blenda av at dialogen er på engelsk, og så hiver vi oss på prosjekter som egentlig er dritt. Vi tenker at det er bra fordi det er på engelsk, men så er det egentlig en karakter som er en statist.

Han innrømmer også at tanken på å reise langt vekk fra familien sitter langt inne.

- Det handler jo om at jeg har gutta mine, som det koster mye å være borte fra. Det er en del omkostninger som gjør at det må være noe som er interessant også skuespillermessig. Jeg har sett på noen serier som jeg synes er skikkelig dårlige, og så har jeg tenkt: «hvis de hadde ringt meg før sesong én og spurt om jeg ville hatt en rolle», da hadde jeg sikker bare pakket sekken og dratt, sier han og legger til:

FLOTT PAR: Nicolai Cleve Broch og Heidi Gjermundsen Broch møttes i 1997, og har vært gift siden 2004. De har sønnene Jakob (12) og Jørgen (10) sammen. Dette bildet er tatt i 2015. Foto:  FOTO: Andreas Fadum for Se og Hør
FLOTT PAR: Nicolai Cleve Broch og Heidi Gjermundsen Broch møttes i 1997, og har vært gift siden 2004. De har sønnene Jakob (12) og Jørgen (10) sammen. Dette bildet er tatt i 2015. Foto: FOTO: Andreas Fadum for Se og Hør Vis mer

- Men når man ser på det i ettertid så ser man at det man var med i egentlig bare var dritt. Det prøver jeg å være litt obs på. Nå er det ikke sånn at jeg bare kan velge og vrake, men det jeg går på auditions for det tenker jeg at det skal være en jobb det er verdt å savne barna for. Det må henge litt sammen. Den behagelige måten er min taktikk. Bare sitte rolig i båten, jobbe her hjemme og så plutselig kommer det en telefon. Og hvis ikke så er det helt greit. 

LES OGSÅ: Aksel Hennie til KK.no: - Jeg trives med det livet jeg har nå

- Hvorfor skal man reise til Amerika og gjøre ting som ikke er så morsomt? 

Manusforfatterne Siv og Anna forteller til KK.no at de er blitt kontaktet av flere agenter fra Hollywood etter suksessen med «Frikjent» sesong én, men at dette foreløpig ikke er noe som har fristet.

- Inngangsbilletten er ganske høy. Man må satse over tid og være villig til å starte helt på scratch. Agentene kan foreløpig ikke tilby så mye annet enn en mulighet til å få skrive dialog på andres serier og denslags, og vi er jo utrolig privilegert som har mulighet til å jobbe med våre egne prosjekter her hjemme.

- Det er selvfølgelig en spennende tanke for eventyrlysten. Det å se hvordan de gjør det der borte og lære litt fordi det er så utrolig mange flinke folk. Men når alt kommer til alt så har man jo bare lyst til å skrive noe og lage noe skikkelig flott – og sjansen for det er nok større her hjemme. I alle fall for vår del, sier Anna.

LES OGSÅ: Fra «SKAM» til «Kongens nei» - sjekk hvilken skuespiller vi snakker om!

SUKSESS-TRIO: KK.no møtte «Frikjent»-manusforfatterne Siv Rajendram Eliassen og Anna Bache-Wiig og skuespiller Nicolai Cleve Broch i forbindelse med premieren på sesong to. Foto:  FOTO: Lena Britt Fredrickson
SUKSESS-TRIO: KK.no møtte «Frikjent»-manusforfatterne Siv Rajendram Eliassen og Anna Bache-Wiig og skuespiller Nicolai Cleve Broch i forbindelse med premieren på sesong to. Foto: FOTO: Lena Britt Fredrickson Vis mer

Siv mener at hun og Anna er heldige som får lov til å jobbe med dramaproduksjoner i Norge, hvor det bevilges midler til dette. 

- Vi lever i et land med en aktiv kulturpolitikk hvor det settes av midler til å lage dramaproduksjoner på norsk fordi at nordmenn skal få lov til å se fiksjon på sitt eget språk. Det er jo helt fantastisk å få være med på å forvalte de pengene. Det er helt sykt. Det må man kunne si!

I tillegg til Nicolai Cleve Broch står også Ellen Dorrit Petersen (41), Synnøve Macody Lund (40), Anne Marit Jacobsen (69), Ingar Helge Gimle (60), Henrik Rafaelsen (43), Tobias Santelmann (36) og den svenske skuespilleren Lena Endra (61) på rollelisten. 

«Frikjent» sendes torsdager klokken 21.40 på TV 2.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer