Chris Noth:

- Jeg kommer ikke til å bare legge meg ned og si at det er over

Skuespiller Chris Noth snakker ut for første gang siden anklagende om seksuelle overgrep.

CHRIS NOTH: Skuespilleren er kanskje mest kjent fra sin rolle som Mr. Big i Sex og Singelliv. Foto: Joel C Ryan/Invision/AP, / NTB Scanpix.
CHRIS NOTH: Skuespilleren er kanskje mest kjent fra sin rolle som Mr. Big i Sex og Singelliv. Foto: Joel C Ryan/Invision/AP, / NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Det var i 2021, i kjølvannet av premieren til TV-serien Just like that, at anklagene kom. To kvinner beskyldte skuespiller Chris Noth (68) for å ha begått seksuelle overgrep mot dem i henholdsvis 2004 og 2015.

Ifølge The Hollywood Reporter, som kvinnene henvendte seg til, var det promoteringen av den nye TV-serien som trigget vonde minner og gjorde at de valgte å stå frem.

– Å se at han gjentok sin rolle fra Sex and the City satte i gang noe i meg, skal en av kvinnene uttalt til magasinet i 2021.

Kvinnen forteller deretter at hun begravde minnene i mange år, før hun i 2021 bestemte seg for å «offentliggjøre hvem han er».

Noth nektet for anklagende den gangen, sa til magasinet at de var «usanne» og at møtene mellom dem var «samtykkende».

– Det er vanskelig å ikke stille spørsmål ved tidspunktet for at disse historiene kommer ut. Jeg vet ikke sikkert hvorfor de dukker opp nå, men jeg vet dette: Jeg begrep meg ikke på disse kvinnene.

– Dypt lei oss

Like etter sto tre andre kvinner frem med nye anklager, og Noths kolleger, Cynthia Nixon, Kristin Davis og Sarah Jessica Parker, la ut en melding på Twitter hvor de støttet kvinnene.

– Vi er dypt lei oss over å høre om anklagene, skrev de.

– Vi støtter kvinner som står frem med sine smertefulle opplevelser. Vi vet det må være vanskelig og vi berømmer dem for det.

Selv om Noth ikke ble tiltalt for noe, fikk beskyldningene store konsekvenser for skuespilleren. Han ble blant annet droppet av sitt agentbyrå, fikk sparken fra krimdrama The Equalizer, og alle scenene med Mr Big ble redigert vekk i den siste episoden av Just Like That, skriver The Independent.

Snakker ut

Siden den gang har det vært stille fra skuespilleren, men i et ferskt intervju med US Today – bryter han tausheten.

– Jeg kommer ikke til å bare legge meg ned og si at det er over. Det er en pikant historie, men den er ikke sann, og jeg kan ikke bare takke for meg på grunn av det, sier han til den amerikanske nettavisen.

Noth innrømmer likevel at han har vært utro mot kona, noe som var «fryktelig» for henne, men samtidig ikke ulovlig, påpeker han.

– Du gir deg selv de samme unnskyldningene som mange menn gjør; Dette er bare et liten side dans og det er morsomt, du skader ingen.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer