En affære:

- Jeg kommer nok ikke til å diskutere sexscenene med de nærmeste

Den erotiske thrilleren «En affære» har allerede skapt blest. Til KK sier Tarjei (19) at det har vært en fryd å spille mot den 26 år eldre skuespilleren Andrea Bræin Hovig.

EN AFFÆRE: Tarjei Sandvik Moe og Andrea Bræin Hovig spiller hovedrollene i den allerede mye omtalte thrilleren «En affære», som har premiere 5. oktober 2018. FOTO: SF Studios // Filmweb
EN AFFÆRE: Tarjei Sandvik Moe og Andrea Bræin Hovig spiller hovedrollene i den allerede mye omtalte thrilleren «En affære», som har premiere 5. oktober 2018. FOTO: SF Studios // Filmweb Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da traileren for kinofilmen En affære ble sluppet i sommer fikk vi første innblikk i hvordan den 93 minutter lange erotiske thrilleren, skrevet av manusforfatter Henrik Martin Dahlsbakken (29), kommer til å bli - og det er ikke til å stikke under en stol at den blir dampende het.

Filmen omhandler et intimt og forbudt forhold mellom en lærer og en 16 år gammel skoleelev. I hovedrollene finner vi Andrea Bræin Hovig (45) og Tarjei Sandvik Moe (19). Sistnevnte skuespiller ble allemannseie da han spilte i den populære TV-serien SKAM i perioden 2015 til 2017.

MOTSPILLERE: Andrea sier til KK at hun håper hun kan spille mot Tarjei i fremtiden. Vi møtte skuespillerkollegene under Filmhøsten 2018 i regi av Norsk filminstitutt i midten av august. FOTO: Heiko Junge / NTB scanpix
MOTSPILLERE: Andrea sier til KK at hun håper hun kan spille mot Tarjei i fremtiden. Vi møtte skuespillerkollegene under Filmhøsten 2018 i regi av Norsk filminstitutt i midten av august. FOTO: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

En affære har allerede vekket oppstandelse for det noe kontroversielle - men dog fiktive -forholdet mellom den unge skoleeleven Markus og læreren Anita. Spesielt SKAM-fansen har bitt seg merke i filmen, og da Andrea la ut et teaserbilde på Instagram av seg selv og Tarjei fra filmen i august 2017, haglet kommentarene. Nå er kommentarfeltet fjernet.

Vi tok en prat med Tarjei og Andrea under Filmhøsten 2018 i regi av Norsk filminstitutt i midten av august, og til KK sier 19-åringen at han håper at folk kommer til å ta filmen for det den er, og ikke henge seg så mye opp i det fiktive forholdet mellom Markus og Anita.

- Du har jo sikkert svart på dette en del ganger nå, men hvordan var det for deg å spille inn slike typer scener med en eldre kvinne, Tarjei?

- Jeg svarer jo alltid at jeg synes det var helt greit, og veldig komfortabelt. Det sier jeg ofte om ting, men jeg er takknemlig for at min hjerne er innstilt på den måten der når det kommer til akkurat dette. Det virker som det for mange ville vært veldig vanskelig og utfordrende, men for meg er det rett og slett komfortabelt, forklarer han.

- Jeg har vel færre sperrer enn andre, eller noe sånt, for jeg synes det var gøy og spennende. Det var interessante scener å gjøre, og man lager et fysisk uttrykk foran kamera. Man må gjøre jobben sin, og være i situasjonen som karakteren. Det er det man fokuserer på. Da ser man forbi at det skal være kleint og vanskelig. Man lager magi, og det er helt rått! sier han entusiastisk.

LES OGSÅ: Her er Hollywoods best betalte kvinnelige skuespillere

Har ikke ønsket å ta på seg en mentorrolle

Andrea synes heller ikke at sexscenenen var så ille å gjøre, som folk kanskje tenker at det er. Hun påpeker at det er mange tekniske aspekter ved en filminnspilling som gjør at man tenker på helt andre ting når man spiller inn scenene.

- For alle som har vært på et filmsett, så vet man jo at det er ganske mange tekniske ting som skal stemme. For Tarjei og meg er det viktig at det ser ut som vi er helt i det hele tiden, men vi tenker jo på det tekniske mens vi holder på. Det gjør jo at vi får en distanse til det, som igjen gjør at det er mulig å gjøre de scenene - siden vi ikke er elskere privat. Teknikken rundt blir veldig til hjelp sånn sett, slik at det ikke blir så veldig personlig, forklarer hun.

- Det er et godt utgangspunkt å ikke være elskere privat når man gjør sånne scener, kanskje? følger Tarjei opp.

- Hehe ja, det er kanskje det beste utgangspunktet! svarer hun og ler.

- SKAM-fansen, som har fulgt deg siden 2015 og som fremdeles følger deg, utgjør en relativt ung gruppe, og i manges hode er du fremdeles den homofile tenåringsgutten Isak. Hva tenker du om det, Tarjei?

- Folk har jo virkelig et ønske om at jeg er sammen med Henrik (som spilte Even i SKAM, journ.anm.), men det er jeg altså ikke, sier han og trekker på skuldrene.

- Jeg lever et helt vanlig liv, og så har jeg noen absurde ingredienser som fyller hverdagen. Jeg får kjemperare meldinger hver dag, jeg blir stoppet på gaten og folk sier mye forskjellig til meg, og er jeg ute på byen så er det alltid noen som kommer bort. Men det må jeg bare leve med, og jeg distanserer meg litt fra det for å kunne leve livet mitt og gjøre jobben min, sier han videre.

IKKE MENTORROLLE: Til tross for at Andrea har vært i skuespiller-gamet en god del flere år enn Tarjei, ønsker ikke hun å påta seg oppgaven som mentor for ham. - Jeg er generelt ikke en skuespiller som gir råd til noen, sier Andrea Bræin Hovig til KK. FOTO: Heiko Junge / NTB scanpix
IKKE MENTORROLLE: Til tross for at Andrea har vært i skuespiller-gamet en god del flere år enn Tarjei, ønsker ikke hun å påta seg oppgaven som mentor for ham. - Jeg er generelt ikke en skuespiller som gir råd til noen, sier Andrea Bræin Hovig til KK. FOTO: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Til tross for at Andrea har vært en del av norsk skuespillerbransje i mange år, sier hun til KK at hun ikke har tatt på seg en mentorrolle overfor Tarjei.

- Jeg er generelt ikke en skuespiller som gir råd til noen. Jeg kommer aldri til å bli en kollega som forteller folk hva de skal gjøre.

- Og det liker jeg veldig godt med Andrea, hun har ikke tatt på seg en mentorrolle. Jeg interesserer meg for det hun gjør, og hun interesserer seg for det jeg gjør, og jeg kan bare lære av å se på hvordan hun jobber. Skuespillerreiser er jo utrolig forskjellige. Jeg kan ikke gjøre akkurat det samme som en annen, og regne med at det går like bra. Jeg kan ikke tenke at jeg må unngå å gjøre visse ting, fordi det har gått dårlig for andre før. Det er ingen formel på denne bransjen, sier 19-åringen.

For Tarjei er det viktig å følge magefølelsen, og han er forberedt på å ta de opp- og nedturene som kommer underveis.

- Ting kan gå bra og ting kan gå dårlig, og så får man bare leve med det. Jeg føler meg utrolig priviligert som får jobbe med dette, og det er jo veldig få som har et sånt type yrke hvor man kan gjøre det. Men for meg handler det om hvilke ting jeg bryr meg om i livet, og dette her var en historie som jeg syntes var helt fantastisk og et prosjekt jeg virkelig brant for.

LES OGSÅ: Skuespiller Pia Tjelta sto på toppen av skuespillerkarrieren da hun ble gravid med tvillinger

- God kjemi kan man ikke lage, og hvis den ikke er der så må man prøve å late som

Tarjei hadde aldri lest et lignende type manus, med slike scener, før han leste manuset til En affære.

- Jeg ble ordentlig revet med! Det er et godt tegn, fordi manus i seg selv er ganske kjedelig å lese, nettopp fordi det ikke er ment å leses som litteratur.

- Etter å ha sett traileren er det mange som har kommentert kjemien dere utstråler på lerretet. Hvordan fant dere den?

- God kjemi kan man ikke lage, og hvis den ikke er der så må man prøve å late som. Men hos oss så var den der bare fra første gang vi møttes, egentlig. Det blir et helt fantastisk verktøy, både for oss og regissøren, når den kjemien er der. Da er alt mulig, og da er det lett og gøy! Men det skjer jo det, at man skal være tiltrukket av en på film, som man ikke synes er så gøyal i virkeligheten, og da må man jobbe på en annen måte. Men her var det en gavepakke, at vi likte hverandre så godt! forklarer Andrea.

- Fra første gang jeg møtte Andrea syntes jeg hun var en vakker og interessant kvinne, og det var skikkelig gøy å få lov til å jobbe med henne, sier Tarjei og smiler.

MED MANUSFORFATTER: Andrea og Tarjei skryter begge av manusforfatter Henrik Martin Dahlsbakken. - Jeg ble ordentlig revet med da jeg leste manuset, sier Tarjei til KK. FOTO: Heiko Junge / NTB scanpix
MED MANUSFORFATTER: Andrea og Tarjei skryter begge av manusforfatter Henrik Martin Dahlsbakken. - Jeg ble ordentlig revet med da jeg leste manuset, sier Tarjei til KK. FOTO: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Og det er virkelig ingenting å utsette på kjemien mellom Tarjei og Andrea, for det er tydelig at begge to trives som skuespillerkolleger. 19-åringen får gode skussmål av Andrea.

- Han får en superattest fra meg, og jeg håper vi kan jobbe sammen igjen. Jeg synes han har noen veldig kule kvaliteter som skuespiller som jeg tror kan bidra til at han kan gjøre alt, egentlig. Han er åpen og nysgjerrig, og jeg ser ting i Tarjei, uansett alder, som jeg som skuespiller og menneske setter veldig pris på hos andre. Både privat og når jeg jobber. Han får meg til å føle meg veldig trygg, og er rett og slett en veldig fin fyr.

- Hvordan blir det å vise filmen for venner og familie, Tarjei?

- Der må man være ordentlig klar over fiksjonen!, sier han og ler.

- Dette er en film, så enkelt er det. Jeg kommer nok ikke til å diskutere sexscenene med de nærmeste, men jeg håper de liker filmen. Det er viktig for meg, når jeg bruker så mye tid på dette, at for eksempel foreldrene mine ser det jeg driver med. Og hvis de i tillegg liker det jeg gjør, så er jo det helt fantastisk. Jeg er veldig glad når de ser det jeg gjør, for da vet de hvorfor jeg er så mye borte og hvorfor jeg er litt vanskelig iblant. Da får de i hvert fall det tilbake, at de ser at jeg gjør ting som er kult.

En affære har premiere 5. oktober 2018.

LES OGSÅ: - Noen møter glemmer man aldri. Mitt møte med Vibeke Skofterud ble et av dem

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer