Sandra Lyng

- Jeg liker smilehullene på ræva og de små åreknutene

Deler åpenhjertig innlegg.

ÅPENHJERTIG: Sandra Lyng deler ærlig innlegg om spiseforstyrrelsen på Instagram. Foto: Tor Skaar / Se og Hør
ÅPENHJERTIG: Sandra Lyng deler ærlig innlegg om spiseforstyrrelsen på Instagram. Foto: Tor Skaar / Se og Hør Vis mer
Publisert

Artist Sandra Lyng (35) har vært i rampelyset helt siden 2004 da hun endte på en fjerdeplass i «Idol». Siden den gang har hun gitt ut flere låter, men har også brukt plattformen sin til å fremme et positivt kroppsfokus.

35-åringen har tidligere snakket åpent om at hun slet med spiseforstyrrelser allerede som 13-åring, og at hun har vært innlagt i opptil fire måneder for psykiatrisk behandling.

Nå åpner hun seg om tankene som ennå henger igjen fra tiden med spiseforstyrrelser.

På Instagram deler hun et ærlig innlegg som viser et bilde av Lyng med en hatt som er trukket ned foran ansiktet.

«Mine søstre og brødre som har hatt spiseforstyrrelser/ slitt litt med maten/ synes mat har vært vanskelig på et tidspunkt … Gikk det HELT over for dere? Jeg må ærlig innrømme at bølla dukker opp hvert år. Når man nå skal ha på seg badetøy. Gå i shortser og skjørt», skriver hun innledningsvis.

Ikke min kropp

Videre innrømmer Lyng at hun ikke lenger føler at kroppen hennes ser ut som hennes kropp, spesielt ettersom hun ikke har hatt mulighet til å trene det siste året som følge av sykdom.

«For trening er 'lykkepillen min'. Det å løfte ungen over hodet og legge bagasjen på hyllen når jeg reiser gjør at jeg føler meg sterk. Det gir selvtillit. Det at favorittjeansen passer - føles bra. Akkurat nå er det ikke sånn og det er helt greit, men det som IKKE er greit er at frøken Sff (spiseforstyrrelse journ.anm.) banker på og hvisker i øret mitt hva jeg bør og ikke bør spise - og hvordan kvitte meg med det», fortsetter hun.

Flere deler

35-åringen legger til at det går greit med henne og at hun har full kontroll, men at det er irriterende at disse tankene fortsatt dukker opp - 14 år etter hun ble frisk fra spiseforstyrrelsen.

«Jeg er jo voksen nå. Jeg er mor. Jeg liker kroppen min. Jeg liker smilehullene på ræva, de små åreknutene som ser ut som søte elver, tigerstripene og det faktum at jeg har litt former», legger hun til.

I kommentarfeltet er det en rekke følgere som deler sine egne historier, og takker Lyng for at hun deler sine tanker.

Se og Hør har fått tillatelse av Sandra Lyng til å gjengi innlegget.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer