Mesternes mester 2023

- Jeg må ærlig innrømme at jeg er ordentlig sinna!

Forbanna Olaf Tufte etter tabben som kostet ham seieren i den ikoniske øvelsen.

MESTERNES MESTER 2023: Tidligere roer Olaf Tufte er en av deltakerne i årets sesong. FOTO: Ørn E. Borgen / NTB
MESTERNES MESTER 2023: Tidligere roer Olaf Tufte er en av deltakerne i årets sesong. FOTO: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I episode 4 av NRK-serien Mesternes mester er fokus og presisjon nøkkelord, og det betyr at oppgaven deltakerne skal få bryne seg på er «Gåten».

X-antall skjell, bøyer og vimpler skal finnes, telles, legges sammen og rapporteres til programleder Aksel Lund Svindal (40).

- For oss som vet svaret er løsningen åpenbar, men under press kan selv den enkleste hoderegning være vanskelig, forklarer Aksel til kamera før konkurransen settes i gang.

Og for én av deltakerne, tidligere roer Olaf Tufte (46), skulle oppgaven vise seg å bli svært utfordrende - nettopp fordi hoderegningen går i stå.

- Det er regnestykker som er på det nivået som datteren min i andreklasse holder på med, og dét burde man jo få til! sier kickbokser Andreas Lødrup (37), i samtale med Tufte og tidligere håndballspiller Linn Jørum Sulland (38), i forkant av konkurransen.

FRUSTRERENDE: Gang på gang avlegger Olaf Tufte feil svar, til tross for at han har talt riktig antall skjell, bøyer og vimpler. FOTO: Skjermdump / NRK
FRUSTRERENDE: Gang på gang avlegger Olaf Tufte feil svar, til tross for at han har talt riktig antall skjell, bøyer og vimpler. FOTO: Skjermdump / NRK Vis mer

Olaf Tufte teller riktig antall skjell, bøyer og vimpler på rekordtid, men avgir gjentatte ganger feil svar til programleder Svindal.

Ble ordentlig sinna

Frustrasjonen hans er til å ta og føle på - og spesielt når den ene etter den andre av Tuftes konkurrenter avgir riktig svar.

Etter flere forsøk klarer endelig Tufte å avgi riktig svar, og da han innser at han hele tiden har hatt riktig antall, men regnet feil, blir han ordentlig sint.

- Faen, jeg hadde det jo i sta også! Etter tre minutter sa jeg riktig, men regnet feil. Det er klønete! forklarer Tufte til konkurrentene.

MESTERNES MESTER-GJENGEN: Foran fra venstre: Helene Spilling, Aksel Lund Svindal og Ezinne Okparaebo. Bak fra venstre: Frode Johnsen, Linn Jørum Sulland, Hanne Staff, Olaf Tufte, Kristin Holte, Stig André Berge, Andreas Lødrup og Ola Vigen Hattestad. FOTO: NRK
MESTERNES MESTER-GJENGEN: Foran fra venstre: Helene Spilling, Aksel Lund Svindal og Ezinne Okparaebo. Bak fra venstre: Frode Johnsen, Linn Jørum Sulland, Hanne Staff, Olaf Tufte, Kristin Holte, Stig André Berge, Andreas Lødrup og Ola Vigen Hattestad. FOTO: NRK Vis mer

Til kamera utdyper han:

- Jeg må ærlig innrømme at jeg er ordentlig sinna. Jeg skal ikke regne feil. Det er frustrerende! Jeg var langt foran. Det er det jeg har å si om den saken.

KK har forsøkt å få en kommentar fra Olaf Tufte, om bitterheten nå har lagt seg etter hoderegningsfadesen, men han ønsker ikke å stille opp til intervju.

Mesternes mester sendes på NRK på fredager. Finalen sendes klokken 20:05 fredag 3. mars.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer